Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Το Γαλλικό ψυχολογικό δράμα "Εμείς οι Δύο" από 17/8 στις Ελληνικές αίθουσες από την Σπέντζος

Το Γαλλικό ψυχολογικό δράμα "Εμείς ...

Πρωταγωνιστεί η Βιρζινί Εφιρά και ο Μελβίλ Πουπό - Η ταινία αναμένεται για προβολή και στην Πάτρα το επόμενο διάστημα

Το Γαλλικό σινεμά συνεχίζει την «επέλαση» του το φετινό καλοκαίρι στις Ελληνικές αίθουσες και στις 17 Αυγούστου 2023 κυκλοφορεί στη χώρα μας η Γαλλική ταινία με τίτλο «Εμείς οι Δύο - L'Amour et les forêts» με την Βιρζινί Εφιρά και τον Μελβίλ Πουπό που στη Γαλλία προβλήθηκε με επιτυχία τέλη του περασμένου Μάη.

Όταν η Μπλανς συναντά τον Γκρεγκουάρ, νομίζει ότι βρήκε τον ιδανικό σύντροφο. Ακολουθεί μια παθιασμένη σχέση, όμως σταδιακά η Μπλανς βρίσκεται εγκλωβισμένη στα χέρια ενός κτητικού και επικίνδυνου άντρα.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Valerie DONZELLI.

ΣΕΝΑΡΙΟ: Valerie DONZELLI, Audrey DIWAN

Εκτός της 46χρονης Γαλλοβελγίδας Virginie Efira που παίζει και στο φιλμ «Les Enfants des autres» (έχει έρθει για προβολή στο θερινό σινέ Κάστρο στο Ρίο) στην ταινία Εμείς οι Δύο - L'Amour et les forêts» παίζουν και οι Melvil Poupaud, Dominique Reymond, Romane Bohringer, Virginie Ledoyen, κ.α.

Είναι πάντα καλύτερα όταν είμαστε μόνο εμείς οι δύο…

Όταν η Μπλανς συναντά τον Γκρεγκουάρ, νομίζει ότι βρήκε τον ιδανικό σύντροφο. Οι δεσμοί που τους δένουν μεγαλώνουν γρήγορα και ακολουθεί μια παθιασμένη σχέση, που οδηγεί στην συγκατοίκηση. Για την Μπλανς, μακριά από την οικογένειά της και τη δίδυμη αδερφή της, Ρόουζ, ξεκινά μια νέα ζωή.

Όμως σιγά σιγά βρίσκεται εγκλωβισμένη στα χέρια ενός βαθιά κτητικού και επικίνδυνου άντρα.

Η συγκεκριμένη ταινία προβλήθηκε στο Φεστιβάλ των Καννών, στο τμήμα Cannes Premiere και είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα του Éric Reinhardt, "L’amour et les forêts", με τον ίδιο να δηλώνει πως: «Η κύρια πρόκληση στην προσαρμογή του μυθιστορήματος ήταν ότι η ταινία θα έπρεπε να έχει τον ίδιο αντίκτυπο στο γυναικείο κοινό. Χρειαζόταν μια σκληρή ταινία όπου, μόλις άναβαν ξανά τα φώτα, οι γυναίκες θα επέλεγαν να ξεφύγουν από τους κακοποιητικούς συζύγους τους και να αναλάβουν δράση.

Η Valérie και η Audrey έχουν σκιαγραφήσει ένα λαμπερό μονοπάτι που πιστεύω ότι πολλές γυναίκες θα περπατήσουν».

Η σκηνοθέτιδα Βαλερί Ντονζελί ανέφερε για το πώς εμπνεύστηκε από το βιβλίο τα εξής: «Αυτό που πραγματικά με ενέπνευσε να προσαρμόσω το βιβλίο ήταν η σκηνή όπου ο Grégoire παραδέχτηκε την ενοχή του αφού άκουσε για έναν καταχρηστικό σύζυγο στο ραδιόφωνο – πώς μετατρέπει την κατάσταση για να εμφανιστεί ως θύμα και πώς αυτή η στρατηγική του πετυχαίνει, καθώς το πραγματικό θύμα των μηχανορραφιών του πέφτει στην παγίδα. Ένιωσα ότι η προσαρμογή αυτού του βιβλίου θα ήταν πρόκληση».

Η ταλαντούχα Βιρζινί Εφιρά μιλώντας για τον ρόλο της, είπε πως «Ήθελα να συνεργαστώ με τη Valérie Donzelli & θα έλεγα ότι είχα μια προαίσθηση ότι θα δουλεύαμε από τότε που γνωριστήκαμε στα γυρίσματα της MADELEINE COLLINS. Ήρθε σε μένα με το βιβλίο σαν να ήθελε να με ερευνήσει, χωρίς να ξέρει σίγουρα αν θα προσάρμοζε το βιβλίο εκείνη τη στιγμή. Βρήκα το μυθιστόρημα σαγηνευτικό, αλλά μπορούσες να το προσαρμόσεις σε πολλές ταινίες και έπρεπε να διαλέξεις μία κατεύθυνση. Αρχικά, έπρεπε να απαλλαγώ από κάθε προκατειλημμένη, κλισέ ιδέα ενός «θύματος» και να προσπαθήσω να δώσω μια συγκεκριμένη, μοναδική ταυτότητα στον χαρακτήρα. Έτσι, εμπνέεσαι από τη δική σου ζωή, αλλά χωρίς να το συνειδητοποιείς, χωρίς να το εκφράζεις και χωρίς να προσπαθείς απεγνωσμένα να ενσωματώσεις την προσωπική σου εμπειρία στην υποκριτική σου».

Ο γοητευτικός Μελβίλ Πουπό μιλώντας για τον ρόλο του, τόνισε: «Γνωρίζω τη Virginie εδώ και πολύ καιρό και είχαμε παίξει μαζί στο VICTORIA της Justine Triet, οπότε ήμασταν πολύ χαρούμενοι που συνεργαστήκαμε ξανά.

Η Valérie μάλλον μας έφερε κοντά λόγω της σύνδεσής μας, και για τη Virginie ήταν παρήγορο. Δεν υπήρχαν γκρίζες ζώνες ανάμεσά μας, οπότε μπορούσαμε να πάμε πολύ μακριά στις σκηνές μας που μερικές φορές ήταν πολύ βίαιες. Μια διαφωνία 6 λεπτών είναι σαν μια καταιγίδα - πρέπει να την ξεπεράσεις! Αυτό ήταν δυνατό επειδή είμαστε φίλοι και νιώθαμε ότι ήμασταν σε ένα είδος αποστολής, λέγοντας αυτήν την ιστορία».

Κριτικές

SCREEN DAILY - Ένα συμπαγές και συχνά άβολα τεταμένο δράμα.

CINEUROPA - Η Donzelli αναμφισβήτητα προσφέρει την καλύτερη ταινία της μέχρι σήμερα, χαρτογραφώντας με τρομερή, μυθιστορηματική οξύτητα την τροχιά μιας γυναίκας που βρίσκεται υπό από τον έλεγχο ενός άνδρα.

TELERAMA - Από ένα σενάριο γραμμένο με την Audrey Diwan (Happening) που αφήνει την αρχική αφήγηση να ξεκουραστεί προσφέροντας ένα ριζικά διαφορετικό αποτέλεσμα, η σκηνοθέτις παραδίδει μια πραγματικότητα, ενορχηστρώνοντας τη σύγκρουση διαφορετικών κόσμων. Η Virginie Efira φτάνει στο σημείο της καριέρας της όπου οι σπουδαίοι ρόλοι μιλούν ο ένας στον άλλο.

L’HUMANITE - Η Blanche και ο Grégoire είναι ερωτευμένοι. Αλλά το πάθος μετατρέπεται σε δίωξη όταν ο άντρας αρχίζει να θέλει να ελέγχει κάθε δράση της γυναίκας του. Ένα ψυχολογικό θρίλερ και η ιστορία μιας απελευθέρωσης.

LA CROIX - Η Efira και ο Poupaud είναι απολύτως τέλειοι σε αυτή την πολύ επιτυχημένη μεταφορά του μυθιστορήματος του Éric Reinhardt για μια γυναίκα που πέφτει θύμα του άντρα που αγαπά.

PREMIERE - Η Valérie Donzelli παραδίδει την σπουδαιότερη ταινία της μέχρι σήμερα, που φέρεται από ένα υπέροχο καστ.

LES FICHES DU CINEMA - Η Valérie Donzelli χτυπά ακριβώς τη σωστή χορδή σε αυτό το δυνατό και οικείο ψυχολογικό δράμα.

Διανομή από την Σπέντζος Φιλμ.

Διάρκεια: 105 λεπτά.

Η ταινία πιθανόν να έρθει για προβολή το επόμενο διάστημα στο θερινό σινέ Κάστρο στο Ρίο.

Επιμέλεια ανάρτησης: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture