Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης Γουές Άντερσον τιμάται στο 80ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης Γουές Άντερσον τ...

Θα του απομενηθεί το βραβείο «Cartier Glory to the Filmmaker» - Δόξα στον Δημιουργό Ταινιών, το οποίο δίνεται σε "μια προσωπικότητα με ιδιαίτερα πρωτότυπη συνεισφορά στη σύγχρονη κινηματογραφική βιομηχανία"

Ο 54χρονος Αμερικανός σκηνοθέτης Γουές Άντερσον - Wes Anderson θα τιμηθεί στο 80ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 30 Αυγούστου έως τις 9 Σεπτεμβρίου 2023.

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης του Οσκαρικού φιλμ «Ξενοδοχείο Grand Budapest» του 2014 πρόκειται να λάβει το βραβείο «Cartier Glory to the Filmmaker» (Δόξα στον Δημιουργό Ταινιών), το οποίο απονέμεται σε «μια προσωπικότητα με ιδιαίτερα πρωτότυπη συνεισφορά στη σύγχρονη κινηματογραφική βιομηχανία».

Η τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί την 1η Σεπτεμβρίου στο Palazzo del Cinema, πριν από την προβολή της τελευταίας ταινίας του Άντερσον, «The Wonderful Story of Henry Sugar - Η Υπέροχη Ιστορία του Χένρι Σούγκαρ», με πρωταγωνιστές τους Ρέιφ Φάινς, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Μπεν Κίνγκσλεϊ και Ντεβ Πάτελ.

Η ταινία διάρκειας 40 λεπτών κάνει πρεμιέρα στο εκτός διαγωνισμού τμήμα του Φεστιβάλ.

Στην ταινία της πλατφόρμας του Netflix, διασκευασμένη από την ιστορία του Βρετανού συγγραφέα Ρόαλντ Νταλ, ένας πλούσιος μαθαίνει για έναν γκουρού που μπορεί να βλέπει χωρίς να χρησιμοποιεί τα μάτια του. Ξεκινά να κατακτήσει την ικανότητα και σχεδιάζει να αναπτύξει την ικανότητα για να μπορεί να εξαπατά στον τζόγο.

Να θυμίσουμε πως τον περασμένο Ιούνιο παίχθηκε στη χώρα μας και στην Πάτρα η ταινία του Γουές Άντερσον «Asteroid City» με την Σκάρλετ Γιόχανσον και τον Τομ Χανκς.

Με στοιχεία & από το ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture