Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Μικρή Επίδαυρος: Ευφορικός Χωμενίδης με τους «δικούς μας» Λένα Δροσάκη, Γεράσιμο Γεννατά

Μικρή Επίδαυρος: Ευφορικός Χωμενίδης με ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Η παράσταση «Γίνεται δέντρο το πουλί;» ανεβαίνει το διήμερο 4- 5/8 σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά

Το φετινό Φεστιβάλ Αθηνών- Επιδαύρου οδεύει στο τέλος και στο πλαίσιο του Κύκλου Contemporary Ancients, ο Τάκης Τζαμαργιάς μεταφέρει στη σκηνή ένα πρωτότυπο κείμενο του πολυδιαβασμένου Χρήστου Χωμενίδη.

Η παράσταση «Γίνεται δέντρο το πουλί;», αναμένεται στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου στις 4 & 5 Αυγούστου με θέμα τις ανθρώπινες ρίζες, την εξουσία, τον έρωτα, τον πόθο. Στο θίασο συναντάμε την βραβευμένη πατρινή ηθοποιό Λένα Δροσάκη και το Γεράσιμο Γεννατά που έχει παίξει αρκετές φορές στη θεατρική Πάτρα στηρίζοντας και τοπικές παραγωγές. Μαζί τους εμφανίζονται οι Ευγενία Δημητροπούλου, Στέλιος Ιακωβίδης, Γωγώ Μπρέμπου, Δημήτρης Φουρλής.

Η σκηνοθεσία εμπνέεται από το έργο του Χρήστου Χωμενίδη και δημιουργεί στα αναθήματα του Μαντείου των Δελφών μια παράσταση ευφορικά γλυκόπικρη, που ισορροπεί το κωμικό με το δραματικό, το ανάλαφρο με το σκωπτικό.

«Οσο σημαντικές κι απαραίτητες είναι οι ρίζες και η αναζήτησή τους, γίνονται θηλειά ανελεύθερης ζωής, όταν προορίζονται για τη διαιώνιση μιας φθαρμένης εξουσίας» σχολιάζει ο Τάκης Τζαμαργιάς. Στη σημερινή ιλιγγιώδη εποχή, στον αγώνα με τη φύση και την κοινωνία ο κεντρικός ήρωας Ίων επιλέγει τη μοναχική απόδραση, τις χαρές της και τα γλέντια της, τον έρωτα, κι αρνείται την εμπλοκή στα κοινά.  Σκηνικό οι Δελφοί, κοντά στο χιονοδρομικό και τις ταβέρνες της Αράχωβας, κόντρα στην Αθήνα της φαυλότητας.

 "Θέλω οι θεατές να βγουν από το θέατρο με μια αίσθηση χαράς της ζωής, σαν να έχουν βγει από ένα γλέντι" δήλωσε ο συγγραφέας στο Αθηνόραμα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View