Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CINEFIL

/

Το "Asteroid City" του Γουές Άντερσον με το εκπληκτικό καστ προβάλλεται στη Βέσο Μάρε

Το "Asteroid City" του Γουές Ά...

Η ταινία ξεκίνησε να προβάλλεται σε μικρό κύκλωμα αιθουσών και στη Βόρειο Αμερική

Aπό την Πέμπτη 22/6/2023 ξεκίνησε να προβάλλεται στη χώρα μας, και στην Πάτρα, στη Βέσο Μάρε, στα Options Cinemas, η ολοκαίνουρια ταινία του 54χρονου ιδιαίτερου δημιουργού από το Χιούστον του Τέξας, Wes Anderson - Γουές Άντερσον με τίτλο «Asteroid City».

Σενάριο: Wes Anderson & Roman Coppola.

Όσο για το καστ των ηθοποιών είναι όπως πάντα από τα δυνατά ατού του Άντερσον: Steve Carell, Tilda Swinton, Adrien Brody, Hong Chau, Margot Robbie, Tony Revolori, Jason Schwartzman, Scarlett Johansson, Bryan Cranston, Edward Norton, Liev Schreiber, Hope Davis, Maya Hawke, Rupert Friend, Matt Dillon, Jake Ryan, Jeffrey Wright, Willem Dafoe, Jeff Goldblum, και ο 2 φορές βραβευμένος με Όσκαρ, Tom Hanks.

Διάρκεια: 105 λεπτά

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ένα σαββατοκύριακο του 1955 κάπου στην έρημο των νοτιοδυτικών ΗΠΑ: Στην Asteroid City, γνωστή για έναν γιγάντιο κρατήρα από μετεωρίτη και ένα παρατηρητήριο ουράνιων σωμάτων, στρατός και αστρονόμοι υποδέχονται πέντε νεαρούς βραβευμένους εφευρέτες. Όχι πολύ μακριά, πέρα από τους λόφους, διακρίνονται «μανιτάρια» από ατομικές δοκιμές. Αυτό που ξεκινάει ως ένας φόρος τιμής στα επιτεύγματα των νεαρών αστεροσκόπων θα εξελιχθεί στην υποδοχή ενός απρόσμενου εξωγήινου επισκέπτη. Η Asteroid City βρίσκεται αποκλεισμένη και ο στρατός ανακοινώνει μία επίσημη ιστορία συγκάλυψης. Όμως, οι πολύ ώριμες για την ηλικία τους ιδιοφυίες έχουν ένα σχέδιο ώστε τα πραγματικά συμβάντα να διαρρεύσουν στον υπόλοιπο κόσμο.

Με τον αμίμητο τρόπο του Άντερσον, η Asteroid City απλώνεται ως την ανατολική ακτή με έναν θεατρικό θίασο που κάνει πρόβες για το ομώνυμο θεατρικό έργο, ενώ εμείς περιπλανιόμαστε στα παρασκήνια και στις ζωές των ηθοποιών της εποχής.

Το φιλμ που γενικά έχει πάρει καλές κριτικές (74% στο rotten tomatoes) χαρακτηρίστηκε ως μία ευφυής, κομψή και διασκεδαστική φάρσα ενώ αλλού έγινε λόγος για έναν μελαγχολικό sci-fi Γουές Άντερσον.

Ο Άντερσον έχει κάνει ταινίες όπως την «Οικογένεια Τενενμπάουμ» το 2001, την προπέρσινη «Γαλλική Αποστολή – The French Dispatch» που παίχθηκε στο Πάνθεον, στην Πάτρα ενώ το αριστούργημα του θεωρείται το «Ξενοδοχείο Grand Budapest» το 2014 που είχε τιμηθεί με την Αργυρή Άρκτο του Διεθνούς Φεστιβάλ Βερολίνου ενώ κατόπιν έλαβε 9 υποψηφιότητες για Όσκαρ, μεταξύ των οποίων & για Καλύτερη Ταινία και Σκηνοθεσία και κατάφερε τέλος να κερδίσει 4 Όσκαρ σε τεχνικές κατηγορίες.

Στο imdb, η ταινία "Asteroid City" συγκεντρώνει ποσοστό 7,1.

H ταινία ξεκίνησε εδώ & 1 εβδομάδα να παίζεται και στη Βόρειο Αμερική σε 6 μόλις αίθουσες με εισπράξεις που ήδη κοντεύουν το 1 εκατ. δολάρια.

Επιμέλεια ανάρτησης: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Cinefil