Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Πάτρα: Ξεκίνησε το Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού θεάτρου με 2 παραστάσεις στο θεατράκι της Κρήνης και στο παλαιό Δημοτικό νοσοκομείο

Πάτρα: Ξεκίνησε το Φεστιβάλ Ερασιτεχνικο...

Η συνέχεια θα δοθεί την Τετάρτη 21/6/2023 με την παράσταση «Οι γαμπροί της Ευτυχίας» από την θεατρική ομάδα «Οι Ταξιδευτές της πρόζας»

Ιδανική ήταν η φετινή πρεμιέρα του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 18 Ιουνίου 2023, με την ταυτόχρονη παρουσίαση στο θεατρόφιλο κοινό της Πάτρας δύο (2) παραστάσεων.

Στο Θεατράκι της «Κρήνης» και στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, το θεατρικό εργαστήρι της Πολυφωνικής και η Θεατρική ομάδα  "το μπουλούκι" 19ου Γυμνασίου –μαθητών & αποφοίτων  - και ΕΝΕΕΓΥΛ Πάτρας, ανέβασαν αντίστοιχα – παρουσία εκατοντάδων θεατών τα θεατρικά έργα «Ίλιον – Τρωϊκός Πόλεμος» και «Οδυσσέα γύρισε πίσω» του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

Στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου οι φίλοι της ερασιτεχνικής δημιουργίας παρακολούθησαν το έργο «Ίλιον – Τρωϊκός Πόλεμος». Ένα αντιπολεμικό «ξεφάντωμα», μια παρωδία του πολέμου και  συνάμα ένα αθυρόστομο σατυρικό παραδοσιακό είδος θεάτρου εκ Ζακύνθου, από τις «Ζακυνθινές ομιλίες» του Νίκου Γουσέτη, το οποίο μεταφέρεται επί σκηνής.

Την ίδια ώρα στο «Θεατράκι της Κρήνης», η Θεατρική ομάδα  "το μπουλούκι" 19ου Γυμνασίου – μαθητών & αποφοίτων  - και ΕΝΕΕΓΥΛ Πάτρας παρουσίασε το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Οδυσσέα γύρισε σπίτι». Ένα έργο μέσα από το οποίο αποτυπώνεται το «ταξίδι» ανθρώπων  μια φορά κι έναν καιρό ξεκίνησαν για την ‘Τροία’ τους γεμάτοι ωραία όνειρα και ιδανικά. Εκεί πέτυχαν, νίκησαν, δοξάστηκαν. Η επιτυχία είναι μια νίκη στη ζωή αλλά συχνά είναι και μία έκδοση που μεταμορφώνει τους πετυχημένους σε εμπόρους της ίδιας τους της δόξας.

Να σημειωθεί πως και φέτος το κοινό θα απολαύσει τρεις μήνες γεμάτους από θέατρο με τη συγκεκριμένη ενότητα, που πραγματοποιείται για 5η συνεχή χρονιά να αποτελεί βήμα έκφρασης της ερασιτεχνικής δημιουργίας. Η ενότητα τελεί υπό την αιγίδα του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας του Δήμου Πατρέων, που καλύπτει το σύνολο των δαπανών, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Για το 2022 το Υπουργείο Πολιτισμού2022 διέθεσε πάνω από 5.000.000 ευρώ για δράσεις πολιτισμού πανελλαδικά και δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ για τις δράσεις πολιτισμού του Δήμου Πατρέων.

O πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια, είναι λαϊκή ανάγκη. Για το λόγο αυτό και με οδηγό αυτή την αρχή, ο δήμος της Πάτρας συνεχίζει να σχεδιάζει, να διοργανώνει και να προσφέρει δωρεάν και αυτές τις παραστάσεις, υπογραμμίζει η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων.

Την θεατρική παράσταση που πραγματοποιήθηκε στο θεατράκι της Κρήνης παρακολούθησε ο Δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης, ενώ το μέλος του Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Οργανισμό Λαμπρινή Αναγνώστου απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

Στη θεατρική παράσταση που πραγματοποιήθηκε στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε το μέλος του Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Οργανισμό Ρένα Σκαρλάτου.  

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ «ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΖΑΣ»

Οι παραστάσεις του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου συνεχίζονται την Τετάρτη 21 Ιουνίου στις 9.30 το βράδυ με το έργο των Νίκου Τσιφόρου και Πολύβιου Βασιλειάδη «Οι γαμπροί της Ευτυχίας» από την θεατρική ομάδα «Οι Ταξιδευτές της πρόζας» σε σκηνοθεσία της  «Ομάδα δέκα +5».

Η είσοδος σε όλες της παραστάσεις της ενότητας είναι δωρεάν για το κοινό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture