Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Πάτρα: Με Μανώλη Κονταρό και Κίτρινα Ποδήλατα συνεχίζεται η Γιορτή Μουσικής

Πάτρα: Με Μανώλη Κονταρό και Κίτρινα Ποδ...

Το βράδυ της Δευτέρας και της Τρίτης στον Πολυχώρο Πολιτισμού στην «Ιχθυόσκαλα»

Με την παρουσία του εξαιρετικού κρητικού λαουτίστα και ερμηνευτή Μανώλη Κονταρού, συνεχίζεται στις 9.30 το βράδυ της Δευτέρας 19 Ιουνίου στον Πολυχώρο Πολιτισμού στην «Ιχθυόσκαλα», η φετινή ενότητα για τη «Γιορτή Μουσικής».

Ο Μανώλης Κονταρός,  θα «ταξιδέψει» το κοινό στα Κρητικά παραδοσιακά τραγούδια, στη μαγεία του ριζίτικου και στα μεθυστικά μονοπάτια του δημοτικού τραγουδιού. Ξεκίνησε να τραγουδάει επαγγελματικά έχοντας ως πρότυπα τον Νίκο Μανιά και τον Μανώλη Κακλή. Σταθμός στην καριέρα του ήταν η 18ετή συνεργασία του με τον λυράρη Γεώργιο Τσουρουπάκη με τον οποίο ηχογράφησαν πολλά τραγούδια.

Έχει εμφανιστεί σε εκδηλώσεις στην Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα, καθώς και στο εξωτερικό. Τραγουδά κρητικά παραδοσιακά και δημοτικά τραγούδια. Έχει εμφανιστεί σε εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Κρήτη, σε πολλές περιοχές της Ελλάδας καθώς και στο εξωτερικό. Ο Μανώλης Κονταρός ταξιδεύει τους μουσικόφιλους στο κρητικά παραδοσιακά τραγούδια, στη μαγεία του ριζίτικου και στα μεθυστικά μονοπάτια του δημοτικού μας τραγουδιού. Αυτήν την περίοδο συνθέτει τα τραγούδια για το νέο του CD, το οποίο αναμένεται με λαχτάρα από τους λάτρεις της παραδοσιακής μας μουσικής.

Ασχολείται με τη μουσική από την ηλικία των 17 χρόνων. Αρχικά γράφτηκε στη σχολή μουσικών του Ross Daily στα Χανιά, όπου και πήρε τα πρώτα του μαθήματα για το λαούτο. Επιπλέον ασχολήθηκε από μικρός και με το χορό ως πρωτοχορευτής στον καλλιτεχνικό όμιλο Αποκορώνου.

ΤΑ ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ

Οι εκδηλώσεις  για τη «Γιορτή Μουσικής» συνεχίζονται στις 9.30 το βράδυ της Τρίτης 20 Ιουνίου με τα «Κίτρινα Ποδήλατα» να εμφανίζονται στον Πολυχώρο Πολιτισμού της «Ιχθυόσκαλας».

Ο Αλέξανδρος και Γιώργος Παντελιάς θα παροθσιάζουν την ευρηματική παράσταση «Να σε δω να γελάς», βγάζοντας  ανεξάντλητη σκηνική ενέργεια, χιούμορ και διάδραση, διατηρώντας παράλληλα μια ιδανική ισορροπία ανάμεσα στις σημαντικότερες στιγμές της 23χρονης πορείας τους.

Το εντυπωσιακό live-rock συγκρότημα υπόσχεται να προσφέρει μια δυνατή συναυλιακή βραδιά σε όλους όσοι πραγματικά πιστεύουν πως… μουσική,  χαμόγελο και ζωηρά - «ανοικτά» μηνύματα μπορούν να δυναμώσουν την ελπίδα για μια φωτεινή επόμενη μέρα.

Η είσοδος στις συναυλίες είναι ελεύθερη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture