Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CINEFIL

/

Η "Μικρή Γοργόνα" της Ντίσνεϊ προβάλλεται με επιτυχία στα Options Cinemas στη Βέσο Μάρε

Η "Μικρή Γοργόνα" της Ντίσνεϊ ...

Η ταινία ήδη στο παγκόσμιο box office έχει φτάσει σε εισπράξεις τα 415 εκατ. δολάρια και θεωρείται μεγάλη εμπορική επιτυχία

Συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα στα Options Cinemas, στη Βέσο Μάρε, στην Ακτή Δυμαίων οι προβολές της ταινίας «Η Μικρή Γοργόνα – Τhe Little Mermaid» σε σκηνοθεσία του Ρομπ Μάρσαλ του Οσκαρικού «Chicago» του 2003. Πρόκειται για το κλασικό animation φιλμ της Disney του 1989 σε live action διασκευή που προβάλλεται με επιτυχία τόσο στις Ελληνικές αίθουσες όσο και παγκοσμίως από τις 25 Μαΐου 2023.

Ήδη στη χώρα μας η ταινία που προβάλλεται τόσο μεταγλωττισμένη στα ελληνικά όσο και στην πρωτότυπη, αγγλόφωνη κόπια με υπότιτλους, κοντεύει σε σχεδόν 3 εβδομάδες προβολής τα 70.000 εισιτήρια. Παγκοσμίως η «Μικρή Γοργόνα» έχει ήδη φτάσει τα 415 εκατ. δολάρια σε εισπράξεις και όπως αντιλαμβάνεστε θεωρείται μεγάλη εμπορική επιτυχία παρά κάποιες συγκρατημένες κριτικές που υπήρξαν.

Η νέα αυτή παραγωγή του στούντιο κολοσσού της Disney «Η Μικρή Γοργόνα» μας μεταφέρει για μία ακόμα φορά στην μεγάλη οθόνη την ιστορία της Άριελ που έχει τόσο αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους.

Όπως προείπαμε, τα Options Cinemas στη Βέσο Μάρε συνεχίζουν να προβάλλουν και αυτή την εβδομάδα την «Μικρή Γοργόνα» που από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε από την Disney ότι την αγαπημένη ηρωίδα Άριελ θα την υποδυθεί η Αφροαμερικανή Χάλι Μπέιλι προκάλεσε πολλές συζητήσεις και σχόλια, κυρίως θετικά αν και δεν έλειψαν και κάποια αρνητικά.

Η ταινία «Μικρή Γοργόνα» είναι μια Αμερικανικής παραγωγής ταινία μιούζικαλ, προσαρμογή της ομότιτλης ταινίας κινουμένων σχεδίων της Disney του 1989 με τη μουσική του Άλαν Μένκεν, η οποία βασίζεται στο ομότιτλο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Η 19χρονη Αφροαμερικανίδα τραγουδίστρια της R&B, Χάλι Μπέιλι που έχει το ντουέτο Chloe x Halle με την αδελφή της, σχολίασε μέσω Twitter τον νέο ρόλο της, κάνοντας λόγο για «ένα όνειρό της που έγινε πραγματικότητα». Το μήνυμά της συνόδευσε με ένα σκίτσο που απεικονίζει την πριγκίπισσα Άριελ, που έχει κόκκινα μαλλιά και λευκό δέρμα στα κινούμενα σχέδια, εδώ με σκούρο δέρμα και μαύρα μαλλιά.

Ο σκηνοθέτης Ρομπ Μάρσαλ εξήγησε πως η επιλογή της Χάλι, που πολλά ξένα Μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ως «προστατευόμενη της Beyonce», ήρθε μετά από μακρά έρευνα. «Μετά από μια εκτεταμένη αναζήτηση, ήταν ξεκάθαρο ότι η Χάλι διαθέτει αυτόν τον σπάνιο συνδυασμό πνεύματος, ψυχής, νιότης, αθωότητας και ουσίας -μαζί με λαμπρή φωνή- για να υποδυθεί αυτόν τον θρυλικό ρόλο», σχολίασε ο σκηνοθέτης Ρομπ Μάρσαλ.

Το φιλμ έχει διάρκεια: 135 λεπτά.

Το σινεφίλ σάιτ flix.gr έγραψε για την ταινία πως η «Μικρή Γοργόνα» προσπαθεί σκληρά να σε κάνει μέρος του κόσμου της και τα καταφέρνει, εν μέρει, κυρίως λόγω της υπέροχης ερμηνείας της Μπέιλι η οποία δίνει τον αέρα στα πανιά της ταινίας, κάνοντάς την μια τουλάχιστον αποδεκτή και ενδιαφέρουσα αλλά όχι και αξιομνημόνευτη κινηματογραφική live action μεταφορά της Disney.

Παραγωγή: Μαρκ Πλατ, Λιν-Μανουέλ Μιράντα, Τζον ΝτεΛούκα, Ρομπ Μάρσαλ.

Πρωταγωνιστούν: Χάλι Μπέιλι, Τζόνα Χάουερ-Κινγ, Νταβίντ Ντιγκς, Οκουαφίνα, Μελίσα ΜακΚάρθι, Χαβιέρ Μπαρδέμ.

Διανομή από την εταιρεία: Feelgood Entertainment.

Επιμέλεια ανάρτησης: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Cinefil