Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Στην Πάτρα την Τρίτη 13/6 με το νέο του μυθιστόρημα "Η Κραυγή του Φεγγαριού" ο συγγραφέας Θοδωρής Δεύτος

Στην Πάτρα την Τρίτη 13/6 με το νέο του ...

Η εκδήλωση με πρωτοβουλία της "Γωνιάς του Βιβλίου" θα γίνει στις 8 το βράδυ στο Bibliotheca by Due Piani στην Αγ. Νικολάου 47

Πριν περίπου 1 χρόνο ήταν πάλι στα μέρη μας, στην Πάτρα για την παρουσίαση του προηγούμενου βιβλίου του με τίτλο «Ασπασία, το μυστικό της καπετάνισσας» ενώ τώρα ο γνωστός Ηπειρώτης συγγραφέας και καθηγητής για χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση Θοδωρής Δεύτος ξανάρχεται αυτή τη φορά μετά από πρόσκληση του βιβλιοπωλείου της οικογένειας Παπαχρίστου "Η Γωνιά του Βιβλίου" για την παρουσίαση του νέου του μυθιστορήματος με τίτλο «Η Κραυγή του Φεγγαριού» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Χάρτινη Πόλη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Ιουνίου 2023 στις 8 το βράδυ, στο χώρο του Bibliotheca by Due Piani στην Αγ. Νικολάου 47 πλησίον της Κορίνθου, στην Πάτρα.

Για το βιβλίο του Θοδωρή Δεύτου που αξίζει να τονιστεί πως είναι εμπνευσμένο από αληθινή ιστορία της Μάνης, θα μιλήσει η Ευγενία Νιφόρα, συγγραφέας – μεταφράστρια.

Προλογίζει και συνομιλεί με το συγγραφέα η Αφροδίτη Σκαλτσά – Δημητρακοπούλου, αναγνώστρια και δημιουργός της θεατρικής ερασιτεχνικής ομάδας «Οι Ταξιδευτές της πρόζας».

Διαβάζουν οι: Αγγελική Μπιλάλη, Νίκος Λιόλιος, Τάκης Παπανδρέου.

*Ο Θοδωρής Δεύτος έχει γεννηθεί στα Γιάννενα. Έχει δύο κόρες, τη Μαριλίζα και την Ασπασία. Σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και υπηρέτησε τη δημόσια εκπαίδευση για τριάντα δύο έτη. Διετέλεσε πρόεδρος της Ένωσης Ηπειρωτών Ιλίου για δέκα χρόνια (2001­2011). Εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Ιλίου (2006­2018) και υπηρέτησε ως πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού για έξι χρόνια. Επίσης, το 2006 εκλέχτηκε στο Δ.Σ της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.

Εμφανίστηκε στα γράμματα το 2004 με το λαογραφικό του έργο: «Ο Ηπειρώτικος γάμος». Ακολούθησαν  εννέα μυθιστορήματα..

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «Η ΚΡΑΥΓΗ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ»

Πώς μπορείς να είσαι πραγματικά ασφαλής ως γυναίκα, ζώντας σε ένα περιβάλλον συντηρητικών ηθών και αυστηρών παραδόσεων; Ποιος μπορεί να σε προδώσει και ποιος να σε σώσει από την κόλαση και πού μπορεί να βρίσκεται αυτή; Μπορεί η αγάπη να νικήσει τον σκοταδισμό; Πώς μπορείς να αποδράσεις από την ασφυξία και τη νοσηρότητα; Η Μυρτώ θα βρεθεί, από πολύ μικρή, αντιμέτωπη με τα ερωτήματα αυτά, τα οποία θα αλλάξουν για πάντα τη ζωή τη δική της, αλλά και του καθηγητή της, Αριστείδη Ντόκα. Η πληγή που της προκάλεσε ένα δικό της πρόσωπο είναι βαθιά και δεν επουλώνεται εύκολα. Ωστόσο, η νέμεσις δεν θα αργήσει να έρθει και θα είναι πάλι μέσα από την οικογένειά της... Η άγρια ομορφιά της Μάνης, τα ανείπωτα τραύματα που αναζητούν την επούλωσή τους, τα βίαια σκοτάδια που βγαίνουν στο φως και η νεανική δίψα για έρωτα και λύτρωση συνθέτουν αυτήν τη σκληρή ιστορία ενηλικίωσης, που μόνο συνηθισμένη δεν είναι. Ή μήπως είναι;

*Ο Θοδωρής Δεύτος στο τέλος της εκδήλωσης θα υπογράψει & αντίτυπα των βιβλίων του σε όποιον του το ζητήσει.

Επιμέλεια ανάρτησης: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture