Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Η Μαρία Φαραντούρη και ο Μανώλης Μητσιάς στις 11 Αυγούστου στα Καλάβρυτα, στο Ηρώον Εθνικής Παλιγγενεσίας Αγωνιστών 1821

Η Μαρία Φαραντούρη και ο Μανώλης Μητσιάς...

Θα ερμηνεύσουν τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Θάνου Μικρούτσικου, Σταύρου Ξαρχάκου, Μάνου Λοϊζου, Διονύση Σαββόπουλου, Σταμάτη Κραουνάκη, κ.α.

Δύο σπουδαίοι ερμηνευτές της ίδιας γενιάς, η Μαρία Φαραντούρη που συνδέθηκε ιδιαίτερα με το μουσικό έργο και τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και ο Μανώλης Μητσιάς που η πρώτη του μεγάλη επιτυχία ήταν το κομμάτι «Αυτά τα χέρια» του Δήμου Μούτση το 1970, θα ενώσουν τις φωνές τους την Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023, σε μια μοναδική συναυλία που οργανώνει ο Δήμος Καλαβρύτων και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Καλαβρύτων «Σπήλαιο Λιμνών Καστριών» στο χώρο του Πανελληνίου Ηρώου Εθνικής Παλιγγενεσίας Αγωνιστών 1821. Το Ηρώον βρίσκεται ως γνωστόν, απέναντι απ’ την Ιερά και Ιστορική Μονή της Αγίας Λαύρας.

Η συναυλία είναι μια ακόμα σημαντική προσφορά και χορηγία προς τον Δήμο Καλαβρύτων απ’ το Ίδρυμα Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου το οποίο, εδώ και χρόνια, στέκεται υποστηρικτικά και γενναιόδωρα σε μια σειρά δράσεων που αφορούν πρωτοβουλίες και έργα πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς αλλά και δράσεις εκπαίδευσης και κοινωνικής προσφοράς στο Δήμο Καλαβρύτων.

«Έχω την υποχρέωση, για μια ακόμη φορά, να εκφράσω τις βαθιές ευχαριστίες και την αναγνώριση μου στο ίδρυμα Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου. Και μαζί να εκφράσω και τις ευχαριστίες όλων των δημοτών μας. Το ίδρυμα Μαρτίνου είναι διαρκής στυλοβάτης, αρωγός και συνοδοιπόρος σε κάθε πρωτοβουλία μας που δίνει εξωστρεφή χαρακτήρα στη περιοχή μας και την πηγαίνει μπροστά», ανέφερε σε δήλωση του ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος.

Έτσι, η Μαρία Φαραντούρη με τη χαρακτηριστική στιβαρή φωνή, που εδώ και πολλά χρόνια μάς καθηλώνει με τις μουσικές διαδρομές της και η φωνή της είναι συνώνυμη αξιών, αγώνων και οραμάτων, συναντά τον Μανώλη Μητσιά, ο οποίος έχει σφραγίσει με το προσωπικό του ύφος και ήθος το ελληνικό τραγούδι.

Φαραντούρη και Μητσιάς, λοιπόν στις 11 Αυγούστου θα είναι στα  ιστορικά και μαρτυρικά Καλάβρυτα, για να ταξιδέψουν μουσικά το κοινό στο χρόνο με τις μεγαλύτερες επιτυχίες των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Θάνου Μικρούτσικου, Σταύρου Ξαρχάκου, Μάνου Λοϊζου, Διονύση Σαββόπουλου, Σταμάτη Κραουνάκη, κ.α.

Τους δύο καλλιτέχνες θα συνοδεύσουν οκτώ (8) καταξιωμένοι μουσικοί: Στο πιάνο ο μαέστρος Αχιλλέας Ουάστωρ, στο μπουζούκι ο Ηρακλής Ζάκκας, στα πνευστά ο David Leanch, στο μπάσο ο Πέτρος Βαρθακούρης, στην κιθάρα ο Γιώτης Σαμαράς, στα ντραμς ο Σπύρος Παναγιωτακόπουλος, στο ακορντεόν ο Γιώργος Τσιατσούλης και στο τσέλο ο Μιχάλης Πορφύρης.

Στον ήχο θα είναι ο Δημήτρης Μπουρμπούλης ενώ στη συναυλία θα συμμετάσχει & η Μικτή Χορωδία Διακοπτού, με τη μουσικό Μπέσυ Νάση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture