Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΠΑΣΚΕΤ

/

"Μεγάλες" και "μικρές" Εθνικές ομάδες: Το καλεντάρι του καλοκαιριού

"Μεγάλες" και "μικρές&quo...

Δείτε αναλυτικά τα πρόγραμμα

Το πέρας κάθε αγωνιστικής σεζόν των ομάδων ισοδυναμεί με την σταδιακή έναρξη των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων μπάσκετ σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα ανά τον κόσμο -με το φετινό καλοκαίρι του 2023 να μην αποτελεί φυσικά εξαίρεση.
Η πιο σημαντική βάσει των βλεμμάτων που στρέφει πάνω της φυσικά διοργάνωση των επόμενων μηνών δεν θα είναι αλλά από το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 στα γήπεδα της Ασίας -με την Ελλάδα να καλείται να δώσει δυναμικό "παρών" για ακόμα ένα θεσμό κυνηγώντας την πρώτη του πραγματική διάκριση στη ζώνη των μεταλλίων από το μακρινό 2009 και το Eurobasket της Πολωνίας. Τα πρώτα εμπόδια για την Επίσημη Αγαπημένη στα γήπεδα των Φιλιππίνων θα είναι η τριάδα των ΗΠΑ, Ιορδανίας και Νέας Ζηλανδίας ενώ, αν όλα πάνω πρωτίστως καλά σε αυτόν τον 3ο όμιλο του Μουντομπάσκετ, σειρά θα πάρουν οι Λιθουανία, Μαυροβούνιο, Μεξικό και Αίγυπτος από τον 4ο όμιλο.
Συνεχίζοντας με τα "επαγγελματικά" ζητήματα, αρκετό καιρό πριν από τους Άνδρες στις Φιλιππίνες και οι Γυναίκες, που έχουν εκκινήσει ήδη τα φιλικά δείγματα γραφής τους προκειμένου να είναι σε μια όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση εν όψει της τελικής φάσης, θα έχουν μπροστά τους τον πολύ σημαντικό θεσμό του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου που θα λάβει χώρα στα γήπεδα των Σλοβενίας και Ισραήλ από τα μέσα μέχρι και τα τέλη του επερχόμενου Ιουνίου. Αυτή θα είναι μάλιστα και η πρώτη χρονικά αποστολή για όλες τις εθνικές ομάδες της πατρίδας μας αυτό το καλοκαίρι. Η ομάδα του κόουτς Πρέκα θα δοκιμαστεί στον 1ο όμιλο της διοργάνωσης κόντρα σε Μαυροβούνιο, Λετονία και Ισπανία κατά σειρά με στόχο φυσικά μια πολύ καλή απόδοση και – γιατί όχι;- την πρόκριση στα νοκ άουτ.
Όσον αφορά τις "μικρές" Εθνικές ομάδες των Ανδρών, οι διοργανώσεις αυτού του καλοκαιριού θα λάβουν χώρα με τη γνωστή σειρά διεξαγωγής (Νέοι, Έφηβοι, Παίδες) για έναν ολόκληρο μήνα από τις απαρχές Ιουλίου μέχρι και τα μέσα περίπου του Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, η Νέων θα είναι αυτή που θα ανοίξει τον χορό στα "Δύο Αοράκια" του Ηρακλείου της Κρήτης φιλοξενώντας ακόμα έναν μεγάλο θεσμό τα τελευταία χρόνια -με των Εφήβων να ακολουθεί για το αντίστοιχο πρωτάθλημα της ηλικιακής τους τάξης στη Νις της Σερβίας και εκείνη των Παίδων, την πλέον πετυχημένη φουρνιά του περασμένου έτους τερματίζοντας στην 4η θέση της Ευρώπης, να κλείνει το καλεντάρι από τον Αύγουστο.
Η Παίδων θα αντιμετωπίσει τους Σερβία, Λετονία και Πολωνία, η Εφήβων τους Ισπανία, Ιταλία και Δανία, η Νέων τους Λιθουανία, Κροατία και Πολωνία.
Τέλος, όσον αφορά πλέον τις αντίστοιχες "μικρές" Εθνικές των Γυναικών της πατρίδας μας, η Νεανίδων θα είναι αυτή που μετά την Εθνική Γυναικών θα πάρει το χρίσμα εκπροσώπησης της χώρας μας στη Σόφια της Βουλγαρίας στα τέλη Ιουνίου στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Β Κατηγορίας.

Στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία της Γηραιάς Ηπείρου θα αγωνίζεται από φέτος και η Εθνική Νέων Γυναικών που θα δοκιμαστεί στην Κραϊόβα της Ρουμανίας από τις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου, ενώ το καλεντάρι πριν και το μεγάλο ραντεβού της Εθνικής ομάδας των Ανδρών στο Μουντομπάσκετ της Ασίας από τον Σεπτέμβριο θα κλείσει η Κορασίδων, που είναι η μοναδική εκπρόσωπος της χώρας μας σε Α Κατηγορία από τις υπόλοιπες γυναικείες φουρνιές.
Η Κορασίδων θα αντιμετωπίσει τους Ισπανία, Βέλγιο και Σλοβενία, η Νεανίδων τους Ρουμανία, Λουξεμβούργο και Αυστρία και η Νέων τους Ρουμανία, Ιρλανδία και Γεωργία.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των "μικρών" και "μεγάλων" εθνικών το επερχόμενο καλοκαίρι σε ημερομηνιακή σειρά:
Εθνική Γυναικών – Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Σλοβενία – Ισραήλ): 15-25/6
Εθνική Νεανίδων (U18) – Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Σόφια, Βουλγαρία): 30/6 – 9/7
Εθνική Νέων Ανδρών (U20) – Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Ηράκλειο): 8-16/7
Εθνική Εφήβων (U18) – Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Νις, Σερβία): 22-30/7
Εθνική Νέων Γυναικών (U20) – Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Κραϊόβα, Ρουμανία): 28/7 – 6/8
Εθνική Παίδων (U16) – Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Σκόπια, Βόρεια Μακεδονία): 5-13/8
Εθνική Κορασίδων (U16) – Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Σμύρνη, Τουρκία): 11-19/8
Εθνική Ανδρών – Παγκόσμιο Κύπελλο (Φιλιππίνες): 25/8 – 10/9

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports