Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Οι «κόντρες» καλά κρατούν και στερούν ζωές- Τα σημεία που επιλέγονται

Αχαΐα: Οι «κόντρες» καλά κρατούν και στε...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Την αστυνομία ενημερώνουν συνήθως κάτοικοι της περιοχής όπου γίνονται οι κόντρες καθώς τις αντιλαμβάνονται από τον θόρυβο

Οι κόντρες με οχήματα στους δρόμους είναι ένα φαινόμενο που εξακολουθεί να απασχολεί την Αχαΐα και να στερεί ανθρώπινες ζωές.

Αν και δεν είναι ένα φαινόμενο που μπορεί να «μετρηθεί, παρατηρείται συχνά σε περιοχές όπως η νέα εθνική ή η Ολυμπία Οδός, από τον κόμβο της Εγλυκάδας μέχρι τον κόμβο του Γλαύκου. Η Κάτω Αχαΐα, επί της εθνικής οδού, είναι επίσης ένα μέρος που επιλέγεται για κόντρες. 

Όπως επισημαίνουν κύκλοι της τροχαίας όταν ειδοποιείται για κόντρες, υπάρχει επέμβαση της αστυνομίας με μεγάλη δύναμη και μάλιστα άμεσα, ωστόσο η επικίνδυνη συνήθεια δε λέει να σταματήσει. Πολλές φορές στην μέση μπαίνουν και τα χρήματα καθώς με τις κόντρες παίζονται πολλές φορές και στοιχήματα.

Το «εντυπωσιακό», όπως λέγεται, είναι πώς δεν έχει σημειωθεί κάποιο τροχαίο κατά τη διάρκεια κόντρας με δεδομένο ότι όσοι κάνουν κόντρες δεν έχουν αυξημένο και το αισθητήριο της οδικής ασφάλειας. Δε φορούν ζώνη ή κράνος ενώ και δρόμοι που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις (όπως ειδικές πίστες) για «αγώνες» είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι.

Στη «μάχη» πέφτουν και αυτοκίνητα και μηχανές ενώ την αστυνομία ενημερώνουν συνήθως κάτοικοι της περιοχής όπου γίνονται οι κόντρες καθώς τις αντιλαμβάνονται από τον θόρυβο. Από την τροχαία μάλιστα βεβαιώνονται σκληρές παραβάσεις, αφαιρούνται πινακίδες όμως τίποτα δεν αλλάζει το πέρασμα των χρόνων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις