Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Αναστατωμένοι οι παιδίατροι μετά το πρόστιμο για συνταγοράφηση φαρμάκου για ενήλικες

Πάτρα: Αναστατωμένοι οι παιδίατροι μετά ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Ερωτηματικά  για το πώς θα καλύψουν τις ελλείψεις σε παιδικά φάρμακα

Πολλά ερωτηματικά έχει προκαλέσει στο χώρο των παιδιάτρων το γεγονός ότι ο ΕΟΠΥΥ επέβαλε πρόστιμο σε παιδίατρο καθώς συνταγογράφησε φάρμακο για ενήλικα σε παιδί, προσαρμόζοντας τη δόση, λόγω έλλειψης φαρμάκου.

Και μεταξύ των παιδιάτρων της Πάτρας το θέμα συζητείται έντονα ενώ ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών θα στείλει επιστολή στο αρμόδιο υπουργείο έτσι ώστε να υπάρξει επικαιροποίηση των κανόνων συνταγογράφησης.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου, «όταν δημιουργούνται ελλείψεις φαρμάκων στη χώρα μας και από πέρσι και φέτος, πολλοί γιατροί βρίσκουν εναλλακτικούς τρόπους θεραπείας έτσι ώστε να μην αφήσουν  ακάλυπτα παιδιά που έχουν ανάγκη από φαρμακευτική αγωγή.

Ο συγκεκριμένος παιδίατρος, στον οποίο επιβλήθηκε από τον ΕΟΠΥΥ πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ, όπως και όλοι οι γιατροί που εργάζονται και στις πανεπιστημιακές κλινικές ακολούθησε  την πάγια τακτική να προσαρμόσει τις δόσεις φαρμάκου ενηλίκων σε παιδί.

Συγκεκριμένα προχώρησε σε συνταγογράφηση φαρμάκου ενηλίκου σε παιδί προσαρμόζοντας όμως τη δόση στο βάρος του παιδιού καθώς δεν υπήρχαν εκείνη την περίοδο παιδιατρικά φάρμακα. Ο ΕΟΠΥ του επέδωσε πρόστιμο παρά το γεγονός ότι τον κάλεσε σε απολογία και ο παιδίατρος εξήγησε ότι υπήρχαν ελλείψεις και έπρεπε να προχωρήσει σε διαφοροποίηση της αγωγής του παιδιού έτσι ώστε με φάρμακο ενηλίκου να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Ο ΕΟΠΥ δε δέχθηκε τις αιτιάσεις του και του επέβαλε πρόστιμο. Αυτό έχει αναστατώσει όλους τους παιδιάτρους της χώρας και της περιοχής μας φυσικά. ‘Έθεσαν ερώτημα στο Σύλλογο για το πώς μπορούν να αντιμετωπίσουν τις ελλείψεις εφόσον ο ΕΟΠΥΥ δε δέχεται την άρτια επιστημονική πρακτική της χορήγησης φαρμάκων επιμερίζοντας τις δόσεις στα κιλά του παιδιού. Έχουμε ήδη αποφασίσει να ζητήσουμε την επικαιροποίηση του  προεδρικού διατάγματος που ορίζει τους συνταγογραφικούς κανόνες γιατί είναι παλιοί  και πρέπει να επικαιροποιηθούν σύμφωνα με την τρέχουσα ιατρική επιστήμη και πραγματικότητα. Είναι απαράδεκτο ένας οργανισμός να επιβάλει πρόστιμα στο ιδιωτικό τομέα ενώ δεν το κάνει στο δημόσιο τομέα. Μπαίνουμε στον ιδιωτικό τομέα σε μία εισπρακτική τακτική από τον ΕΟΠΥΥ χωρίς να υπάρχει ιατρική και επιστημονική λογική».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις