Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ζάκυνθος: Ζήτησε να κλείσει δωμάτιο και τσέπωσε 30.000 ευρώ

Ζάκυνθος: Ζήτησε να κλείσει δωμάτιο και ...

O απατεώνας έπεισε τους υπεύθυνους του ξενοδοχείου να καταχωρίσουν τους κωδικούς e-banking τους σε ιστοσελίδα που έμοιαζε με της τράπεζάς τους

Ως αστυνομικός που ζήτησε να κάνει κράτηση δωματίων συστήθηκε στους υπευθύνους ενός ξενοδοχείου της Ζακύνθου ένας απατεώνας, που επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί τους.

Ο άνδρας τους έπεισε να του καταχωρίσουν τους κωδικούς του e-banking σε ιστοσελίδα που έμοιαζε με της τράπεζάς τους, δήθεν για να καταθέσει το αντίτιμο.

Όμως, απέκτησε πρόσβαση στον λογαριασμό του επιχειρηματία και κατάφερε μαζί με τους συνεργούς του να αποσπάσουν το χρηματικό των 30.000 ευρώ από τον λογαριασμό του.

Η απάτη είχε γίνει στις 22 Σεπτεμβρίου του 2022 και εξιχνιάστηκε μετά από οκτώ μήνες από τους αστυνομικούς της Ασφαλείας.

Από την έρευνα προέκυψε η εμπλοκή τριών Ελλήνων, δυο ανδρών και μιας γυναίκας, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

Άλλες δυο απάτες στο νησί

Αυτή, όμως, δεν ήταν η μόνη περίπτωση απάτης που εξιχνίασαν οι αστυνομικοί στη Ζάκυνθο.

Μετά από έρευνα, εξακριβώθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας ενός Έλληνα που προσποιήθηκε ότι είναι διευθυντής σχολικής μονάδας, επικοινώνησε με κατάστημα εμπορίας χρωμάτων και υδραυλικών και ισχυρίστηκε ότι ήθελε να αγοράσει διάφορα είδη.

Έτσι, δήθεν για να καταβάλει το αντίτιμο, απέσπασε από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος τους κωδικούς των ηλεκτρονικών τραπεζικών συναλλαγών και μετέφερε από τον λογαριασμό του 3.000 ευρώ.

Άλλη μια περίπτωση απάτης είχε θύμα έναν ανυποψίαστο κάτοικο της Ζακύνθου, ο οποίος είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για την αγορά ενός φορτηγού που είχε δει την αγγελία πώλησής του σε διαδικτυακή εφαρμογή, στις 14 Οκτωβρίου του 2022. Το θύμα κατέθεσε σε λογαριασμό που του έδωσε ο πωλητής το ποσό των 7.920 ευρώ, χωρίς να παραλάβει ποτέ το επίμαχο φορτηγό. Για την υπόθεση αυτή, ταυτοποιήθηκε από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας η εμπλοκή ενός αλλοδαπού και μιας Ελληνίδας, στον λογαριασμό της οποίας μεταφέρθηκαν τα χρήματα. Και γι' αυτές τις περιπτώσεις, σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος των εμπλεκομένων που υποβλήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις