Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Προβάλλεται στα Αθηναϊκά σινεμά από 18/5 η Ρώσικη δραματική ταινία "Νυρεμβέργη"

Προβάλλεται στα Αθηναϊκά σινεμά από 18/5...

Σε διανομή της New Star - Παίζουν οι Sergey Kempo, Lyubov Aksyonova και Evgeniy Mironov

Σε α’ προβολή στις Ελληνικές αίθουσες σε διανομή από τη Νew Star προβάλλεται η ταινία με τίτλο «Νυρεμβέργη» που είναι βασισμένη στο βιβλίο του Alexander Zvyagintsev  “Forever and ever”.

Έτος παραγωγής του φιλμ: 2023

Σκηνοθεσία: Nikolay Labedev

Σενάριο: Nikolay Labadev, Alexander Zvyagintsev

Διάρκεια: 131 λεπτά

Γλώσσες: Ρώσικα, Αγγλικά, Γερμανικά.

Ο σκηνοθέτης Nikolay Lebedev έχει γεννηθεί στις 16 Νοεμβρίου 1966 στο Kishinyov, της Μολδαβίας (της τότε ΕΣΣΔ), σημερινό Chisinau, στην Μολδαβία.

Είναι σκηνοθέτης και σεναριογράφος γνωστός για τα «Zvezda» (2002), «Ekipazh» (2016) και «Zmeinyy istochnik» (1997).

Σύνοψη

1945. Το Διεθνές Στρατιωτικό Δικαστήριο ξεκινά τις εργασίες του στη Νυρεμβέργη. Ένας τεράστιος αριθμός ανθρώπων από όλο τον κόσμο έρχεται στη δίκη, η οποία αργότερα θα ονομαστεί Δίκη του Αιώνα: η πόλη είναι γεμάτη με δημοσιογράφους, δικηγόρους, μεταφραστές και μάρτυρες.

Υπηρετώντας στο γραφείο του σοβιετικού στρατιωτικού διοικητή στο Βερολίνο, συμμετέχοντας στην επίθεση στην πρωτεύουσα του Τρίτου Ράιχ, ο αξιωματικός πληροφοριών-μεταφραστής Λοχαγός Ιγκόρ Βόλγκιν έλαβε επιστολές από τον αδελφό του καλλιτέχνη Νικολάι, ο οποίος χάθηκε το 1942. Οι επιστολές απευθύνονταν στη μητέρα, που πέθανε στο πολιορκημένο Λένινγκραντ. Οι επιστολές στάλθηκαν από τη Νυρεμβέργη, που βρίσκεται στην Αμερικανική Ζώνη Κατοχής στη Γερμανία. Ο Igor Volgin, εκμεταλλευόμενος την ανάγκη παρουσίας μεταφραστών ως μέρος της σοβιετικής αντιπροσωπείας στις δίκες της Νυρεμβέργης, φτάνει στη Νυρεμβέργη για να αναζητήσει τον αδελφό του.

Το περιοδικό Αθηνόραμα στην κριτική του έκανε λόγο για «πλούσια παραγωγή, αλλά αμήχανη μείξη κατασκοπικού θρίλερ, ρομάντζου και αναπαράστασης ιστορικών ντοκουμέντων, η οποία προβάλλεται στη ρωσική, κάκιστα ντουμπλαρισμένη εκδοχή της».

Επιμέλεια ανάρτησης: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture