Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Αντίο στον ηθοποιό Ρέι Στίβενσον - Έσβησε στα 59 του χρόνια

Αντίο στον ηθοποιό Ρέι Στίβενσον - Έσβησ...

Είχε παίξει στη σειρά ταινιών Thor της Μάρβελ, στον "Βασιλιά Αρθούρο" πλάι στον Κλάιβ Όουεν και στις σειρές "Rome" & «Vikings»

Θλίψη και συγκίνηση προξένησε η είδηση ότι πέθανε ο γνωστός Βορειοϊρλανδός στην καταγωγή Ρέι Στίβενσον που ήταν γνωστός για τον πρωταγωνιστικό του ρόλο σε μια σειρά από ταινίες δράσης και φαντασίας, συμπεριλαμβανομένων των ταινιών «Thor» της Marvel, «Punisher: War Zone» και «King Arthur» το 2004 σε σκηνοθεσία του Antoine Fuqua όπου είχε το ρόλο του Dagonet πλάι στον Κλάιβ Όουεν και τη Κίρα Νάιτλι.

Ο εκλιπών ηθοποιός που ήταν γεννημένος στις 25 Μαΐου 1964, στο Λίσμπουρν, στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως διαβάσαμε, πρωταγωνιστούσε επίσης και την επερχόμενη σειρά της Disney Plus, «Ahsoka» η οποία εντάσσεται στο σύμπαν του Star Wars – Πολέμου των άστρων. Δεν έχει αποκαλυφθεί η αιτία θανάτου του. Ο Ρέι Στίβενσον πέθανε την Κυριακή 21/5/2023, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός του.

Ήταν επίσης γνωστός από το ρόλο του Titus Pullo στην τηλεοπτική σειρά του BBC/HBO «Rome». Απεβίωσε στις 21 Μαΐου 2023, στο νοσοκομείο Anna Rizzoli, στο Lacco Ameno, στην Ιταλία όπως είδαμε στην Wikipedia.

Σύμφωνα με το πάντα έγκυρο Variety, ο Στίβενσον ξεκίνησε την καριέρα του σε τηλεοπτικές εκπομπές τη δεκαετία του 1990 και στη συνέχεια άρχισε να παίρνει σημαντικούς ρόλους σε ταινίες δράσης του Χόλιγουντ από τη δεκαετία του 2000. Ο πρώτος του μεγάλος κινηματογραφικός ρόλος ήταν στην ταινία περιπέτειας «Βασιλιάς Αρθούρος» του Antoine Fuqua το 2004, όπου υποδύθηκε τον Dagonet, έναν από τους ιππότες της Στρογγυλής Τραπέζης.

Το 2008, ο Stevenson πήρε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία της Marvel, «Punisher: War Zone - Ο Τιμωρός: Ζώνη πολέμου», σε σκηνοθεσία Lexi Alexander όπου υποδύθηκε τον ομώνυμο μισθοφόρο, γνωστό και ως Frank Castle πλάι στον γνωστό ηθοποιό Ντόμινικ Γουέστ. Η ταινία διανεμήθηκε από τη Lionsgate στη Βόρεια Αμερική, πριν η Disney αποκτήσει τα δικαιώματα της της Marvel και αργότερα επαναφέρει τον χαρακτήρα στη σειρά του Netflix «Daredevil».

Στη δεκαετία του 2010, εμφανίστηκε σε ταινίες δράσης όπως το «The Book of Eli», το «G.I. Joe: Retaliation» όπως επίσης και στη σειρά ταινιών Thor με τον Κρις Χέμσγουορθ & στην τηλεοπτική σειρά «Vikings». Ακόμα είχε παίξει στην ταινία του Νιλ Μπέργκερ το 2014 «Divergent - Η τριλογία της απόκλισης: Οι Διαφορετικοί».

Αξίζει τέλος να αναφέρουμε πως η τελευταία του εμφάνιση ήταν στην ταινία «RRR», μία πρωτότυπη Ινδικής παραγωγής ταινία του 2022 σε σκηνοθεσία S. S. Rajamouli, που κέρδισε το βραβείο Όσκαρ καλύτερου πρωτότυπου τραγουδιού για το «Νaatu Naatu».

Ήταν ένας επιβλητικός στην όψη ηθοποιός με πολύ ταλέντο και η είδηση του θανάτου λύπησε τους θαυμαστές του και τον κόσμο του κινηματογράφου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture