Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Από την Πέμπτη 18/5/2023 και στην Πάτρα η ταινία "Ο Τελευταίος Χορός" με την Marion Barbeau

Από την Πέμπτη 18/5/2023 και στην Πάτρα ...

Συμπρωταγωνιστούν ο Φρανσουά Σιβίλ και οι Denis Podalydès, Hofesh Shechter, Πίο Μαρμάι

Στις νέες ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτή την Πέμπτη 18/5/2023 και θα προβληθούν και στην Πάτρα, στα Options Cinemas, στη Βέσο Μάρε είναι & ένα Γαλλικής παραγωγής 2022, φιλμ με τίτλο "Ο Τελευταίος Χορός - Rise / En Corps".

Κεντρική ηρωίδα στη συγκεκριμένη ταινία που βγαίνει σε διανομή της Σπέντζος Φιλμ είναι η Elise, μια πολύ υποσχόμενη χορεύτρια που τραυματίζεται κατά τη διάρκεια μιας παράστασης στην ηλικία των 26 ετών. Αν και της λένε πως δεν θα μπορέσει πια να ξαναχορέψει εκείνη θα βρει μια νέα κατεύθυνση στο σύγχρονο χορό.

Σκηνοθεσία: Cédric Klapisch.

Παίζουν οι: Marion Barbeau, Denis Podalydès, Hofesh Shechter, Πίο Μαρμάι, Φρανσουά Σιβίλ, Mehdi Baki, κ.α. Η Marion Barbeau που είναι χορεύτρια στην Paris Opera πραγματοποιεί εδώ το ντεμπούτο της στην ηθοποιία και όπως γράφτηκε, είναι εξαιρετική.

Αξίζει να θυμίσουμε πως τον 33χρονο Φρανσουά Σιβίλ και τον Πίο Μαρμάι τους είδαμε πρόσφατα στην Γαλλική περιπέτεια εποχής «The Three Musketeers: D'Artagnan» που προβλήθηκε έως και την περασμένη εβδομάδα στην Πάτρα.

Rise (En Corps).

Διάρκεια: 119 λεπτά

Χώρες παραγωγής: Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία

Έτος παραγωγής: 2022

Η Ελίζ νόμιζε ότι είχε την τέλεια ζωή: τον ιδανικό σύντροφο και μια καριέρα ως μπαλαρίνα. Όλα γκρεμίζονται όταν τσακώνει τον φίλο της με την αναπληρώτρια χορεύτριά της, και αφού τραυματίζεται στη σκηνή, όλα δείχνουν ότι δεν θα μπορέσει να χορέψει ξανά. Ο δρόμος για την φυσική αλλά και ψυχολογική ανάκαμψη θα την οδηγήσει, μακριά από το Παρίσι σε μία γραφική τοποθεσία, όπου οι φίλοι, ένας νέος έρωτας κα η ελευθερία του σύγχρονου χορού θα την βοηθήσουν να επανασυνδεθεί με τον πατέρα της, αλλά πιο σημαντικά, με τον ίδιο της τον εαυτό.

Το φιλμ φαίνεται ιδιαίτερα ενδιαφέρον.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture