Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κρήτη: «Θέλουμε δικαιοσύνη – Το παιδί είναι σε σοκ» λέει η μητέρα του 17χρονου που κατήγγειλε βιασμό στη φυλακή

Κρήτη: «Θέλουμε δικαιοσύνη – Το παιδί εί...

Η μητέρα του παιδιού μίλησε μέσω του συνηγόρου της και δήλωσε σοκαρισμένη

Σε σοκ βρίσκεται η οικογένεια του 17χρονου που κατήγγειλε πως έπεφτε θύμα βιασμού για περίπου έξι μήνες, έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης νέων στην Κρήτη.

Η μητέρα του παιδιού μίλησε μέσω του συνηγόρου της και δήλωσε σοκαρισμένη.

«Το παιδί προσπαθεί να συνέλθει από αυτό που έγινε. Θέλουμε δικαιοσύνη. Το παιδί είναι σε σοκ!», μας είπε χαρακτηριστικά, ζητώντας δικαιοσύνη για τα όσα καταγγέλλει ο γιος της. Ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιώργος Κοκοσάλης, παρακολουθεί στενά την πορεία της προανάκρισης, ενώ χθες εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως οι υπαίτιοι θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη.

«Γίναμε αποδέκτες άλλης μίας υπόθεσης παιδικής κακοποίησης με την έννοια της σεξουαλικής βίας που ασκήθηκε πάνω σε αυτό το παιδί στο πλαίσιο ενός ελεγχόμενου φορέα, όπως είναι το ειδικό κατάστημα κράτησης των συγκεκριμένων νέων όπου για κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα φιλοξενήθηκε ο ανήλικος. Δυστυχώς, αν και έχουν γίνει πολλά βήματα προς την κατεύθυνση της εναλλακτικής αντιμετώπισης των νεαρών παραβατών, η κατάσταση παραμένει δύσκολη έως και τραγική. Με το που αποφυλακίστηκε το παιδί βρήκε το θάρρος και εκμυστηρεύτηκε στη μητέρα του τα όσα βίωνε. Απευθύνθηκαν στην Ασφάλεια Ηρακλείου που διενεργεί προανάκριση και είμαστε σίγουροι ότι υπαίτιοι δράστες θα βρεθούν και θα λογοδοτήσουν στην ποινική δικαιοσύνη», ανέφερε σε δήλωσή του.

Το χρονικό της υπόθεσης
Ο ανήλικος περιέγραψε σε βίντεο τα όσα έζησε. «Με βίαζαν πέντε άτομα σχεδόν κάθε βράδυ για περίπου 15 ημέρες μέχρι που αποφυλακίστηκα. Ο ένας τελείωνε, ο άλλος ξεκινούσε» αποκάλυψε το λεπτοκαμωμένο αγόρι στην κάμερα του cretalive.gr, έχοντας στο πλευρό του τους γονείς του. Καταγγέλλει ακόμη ότι η ομάδα των «5», τους οποίους κατονομάζει έναν προς έναν, είχε κακοποιήσει σεξουαλικά και άλλο παιδί στο χώρο του μπάνιου.

Στις 20 Μαρτίου, τρεις ημέρες αφότου βγήκε από το ειδικό κατάστημα κράτησης, η μητέρα μετέβη στην Ασφάλεια Ηρακλείου για να καταγγείλει όσα της είχε εκμυστηρευτεί ο γιος της, μέσα στο αυτοκίνητο, λίγη ώρα μετά την αποφυλάκισή του.

Το αγόρι κλήθηκε να δώσει κατάθεση παρουσία ψυχολόγου, ενώ εξετάστηκε από ιατροδικαστή, όπως προβλέπεται από τη διαδικασία. Πλέον η διερεύνηση των βαρύτατων καταγγελιών είναι σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις