Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κρήτη: Πειθαρχική έρευνα μετά την καταγγελία του 17χρονου για βιασμούς και ξύλο στη φυλακή

Κρήτη: Πειθαρχική έρευνα μετά την καταγγ...

Τι αναφέρει η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής

Εντολή για άμεση πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση προς την αρμόδια Εισαγγελία έδωσε ο γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, μετά τη σοκαριστική καταγγελία 17χρονου για βιασμούς και κακοποιήσεις σε κατάστημα κράτησης.

Ο γ.γ. Κωνσταντίνος Παπαθανασίου έδωσε εντολή για άμεση πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση προς την αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών, προκειμένου να αποδοθούν ενδεχόμενες ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες.

Η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής

«Αναφορικά με δημοσιεύματα του τύπου που έλαβαν χώρα σήμερα, 4 Μαΐου 2023, σχετικά με καταγγελία δεκαεπτάχρονου ημεδαπού προς την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου Κρήτης, η οποία αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια κράτησής του σε Ειδικό Σωφρονιστικό Κατάστημα Νέων υπέστη σεξουαλική και σωματική κακοποίηση, ενημερώνουμε ότι ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Κωνσταντίνος Παπαθανασίου διέταξε άμεση πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση προς την αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών, προκειμένου να αποδοθούν ενδεχόμενες ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες.

Αποτελεί προτεραιότητα των αρμόδιων οργάνων της Πολιτείας η εις βάθος διερεύνηση καταγγελιών που προσβάλλουν το Κράτος Δικαίου και η απαρέγκλιτη εφαρμογή των νόμων κατά παντός υπευθύνου».

 

«Εξπρές του μεσονυκτίου» με άγριους ξυλοδαρμούς αλλά και ομαδικούς βιασμούς καταγγέλλει 17χρονος από το Ηράκλειο Κρήτης.

Ο νεαρός έμεινε για περίπου έξι μήνες παρέμεινε έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης νέων.

«Με βίαζαν σχεδόν κάθε βράδυ»
«Με βίαζαν πέντε άτομα σχεδόν κάθε βράδυ για περίπου 15 ημέρες μέχρι που αποφυλακίστηκα. Ο ένας τελείωνε, ο άλλος ξεκινούσε» αποκαλύπτει το αγόρι στην κάμερα του Cretalive.gr, έχοντας στο πλευρό τους γονείς του. Καταγγέλλει ακόμα ότι η ομάδα των «5», τους οποίους κατονομάζει έναν προς έναν, είχε κακοποιήσει σεξουαλικά και άλλο παιδί στο χώρο του μπάνιου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις