Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αεροδρόμιο Αράξου: Mε 2 πτήσεις από Γερμανία και πάνω από 300 επιβάτες, καλωσορίζει αύριο τη νέα σεζόν- Το πρόγραμμα των πτήσεων

Αεροδρόμιο Αράξου: Mε 2 πτήσεις από Γερμ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Φέτος θα υπάρχουν πτήσεις από το Ισραήλ, ενώ επανέρχονται τα δρομολόγια από και προς την Ιταλία

Με δυο πτήσεις από Γερμανία, μια το πρωί και μια το απόγευμα αλλά και ενδιάμεσα τέσσερις πτήσεις από Γαλλία, ξεκινούν αύριο τα δρομολόγια στο Αεροδρόμιο του Αράξου, με το κάθε αεροπλάνο να έχει από 150 έως 180 επιβάτες.

Στο πρόγραμμα των πτήσεων από και προς τον Άραξο, περιλαμβάνονται τη φετινή θερινή σεζόν, δρομολόγια από Γερμανία, Αυστρία, Βέλγιο και Πολωνία, δηλαδή χώρες που είναι κάθε χρόνο, αλλά και χώρες της Βαλτικής δηλαδή Λετονία, Λιθουανία και ίσως αργότερα μπει και η Εσθονία. Επίσης, από φέτος θα υπάρχουν πτήσεις από το Ισραήλ, ενώ επανέρχονται τα δρομολόγια από και προς την Ιταλία αλλά και από Σλοβακία.

 Από την άλλη, φέτος λόγω του πολέμου, δεν θα υπάρχουν πτήσεις από Ρωσία, Λευκορωσία και Ουκρανία, ωστόσο υπάρχει η πληροφορία ότι κάποιοι Ουκρανοί θα ταξιδέψουν μέσω της Πολωνίας.

Μιλώντας στο thebest.gr o αερολιμενάρχης του αεροδρομίου του Αράξου Γιώργος Γκουβίτσας, επισημαίνει την σημαντικότητα των πτήσεων αυτών στον τουρισμό της Δυτικής Αχαΐας αλλά και της Ηλείας: «Ο Άραξος είναι πύλη εισόδου για την χώρα. Φέτος περιμένουμε πολύ κόσμο, αφού το προηγούμενα τρία χρόνια λόγω της πανδημίας και του πολέμου είχαμε πέσει. Επανερχόμαστε στα επίπεδα του 2018 και του 2019 που είχαμε 187.500 και 190.000 επιβάτες. Την περσινή σεζόν είχαμε 102.000 και φέτος πιστεύουμε ότι θα ξεπεράσουμε τους 140.000 επιβάτες. Είμαι αισιόδοξος γιατί και οι ξενοδόχοι και οι tour operators με τους οποίους έχω επαφή δίνουν και αυτοί την ίδια εικόνα. Ο Άραξος είναι ανάσα για την περιοχή γιατί δίνει και δουλειά σε πολύ κόσμο το καλοκαίρι, από ξενοδοχεία, εστιατόρια, πούλμαν, εταιρίες ενοικιάσεως αυτοκινήτων και άλλες υπηρεσίες που προσφέρονται μέσα στο αεροδρόμιο».

Σε ό, τι αφορά τις υποδομές του αεροδρομίου, τονίζει: «Οι υποδομές πρέπει να βελτιωθούν, να γίνουν καλύτεροι οι γύρω δρόμοι, να υπάρξει καθαρισμός στα χόρτα που το ζητάω πολλά χρόνια και κάποια λειτουργικά προβλήματα που θα πρέπει να λυθούν γιατί τα κρατικά αεροδρόμια τα έχουν παραμελήσει λιγάκι, ίσως γιατί θέλουν να τα απαξιώσουν και να τα δώσουν και αυτά σε ιδιώτες».

Το πρόγραμμα των πτήσεων από τον Άραξο για το μήνα Μάιο

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις