Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Τζον Τραβόλτα: Το κοστούμι από τον «Πυρετό το Σαββατόβραδο» πωλήθηκε για $260.000

Τζον Τραβόλτα: Το κοστούμι από τον «Πυρε...

Το μονόχρωμο σύνολο δημοπρατήθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης «Hollywood: Classic and Contemporary» στο Λος Άντζελες

Στο «σφυρί» βγήκε το λευκό κοστούμι που φορούσε ο διάσημος ηθοποιός Τζον Τραβόλτα στην εμβληματική ταινία της δεκαετίας του' 70, «Saturday Night Fever», με τον αγοραστή να δίνει το ποσό των 260 χιλιάδων δολαρίων για να το αποκτήσει .

Το μονόχρωμο σύνολο δημοπρατήθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης «Hollywood: Classic and Contemporary» που διοργανώθηκε από τον οίκο δημοπρασιών «Julien's Auctions» και τον Turner Classic Movies (TCM) στο Λος Άντζελες. Στη χορευτική δραματική ταινία του 1977, ο Τραβόλτα υποδύεται τον Τόνι Μανέρο, έναν νεαρό Ιταλοαμερικανό από το Μπρούκλιν, ο οποίος προσπαθεί να ξεφύγει από την καθημερινότητα, διεκδικώντας το ρόλο του «βασιλιά» της τοπικής ντίσκο.

Η επιτυχημένη ταινία συνέβαλε στη διάδοση της ντίσκο σε όλο τον κόσμο και ο Τραβόλτα έλαβε υποψηφιότητα για Όσκαρ «Καλύτερου ηθοποιού» για την ερμηνεία του. Σύμφωνα με τους διοργανωτές της δημοπρασίας, το κοστούμι από πολυέστερ που φορούσε ο Τραβόλτα στη διάσημη σκηνή του διαγωνισμού χορού είναι ένα από τα δύο που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της παραγωγής της ταινίας.

Το κοστούμι αυτό περιγράφεται ως «ένα από τα πιο εμβληματικά κοστούμια στην ιστορία του κινηματογράφου», ενώ συνοδεύεται από επιστολές γνησιότητας από τα στούντιο Paramount και τον ίδιο τον Τραβόλτα. Όπως σχολίασε η σχεδιάστρια κοστουμιών της ταινίας, Πατρίτσια φον Μπραντενστάιν, για το σύνολο που χαρακτηρίζει τη δεκαετία του '70: «Για μένα, το λευκό ήταν η μόνη επιλογή για το κοστούμι αυτό. Είμαι ευγνώμων που ο Τζον Τραβόλτα, και οι παραγωγοί το είδαν με τον ίδιο τρόπο». Το κοστούμι πωλήθηκε στη δημοπρασία του οίκου Julien’s Auctions μαζί με το μαύρο πουκάμισο που φορούσε ο Τζον Τραβόλτα, αλλά και τα σημάδια από τον ιδρώτα του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, το πουκάμισο είχε ραφτεί στο παντελόνι, προκειμένου ο ηθοποιός να μπορεί να κινείται, δίχως να φαίνεται η κοιλιά του. «Με τον ιδρώτα ξέρεις ότι είναι αυθεντικό», δήλωσε ο Μάρτιν Νόλαν, εκτελεστικός διευθυντής του οίκου δημοπρασιών, που απέκτησε το κοστούμι από ανώνυμο συλλέκτη, στον οποίο το είχε δώσει ο σκηνοθέτης της ταινίας, Τζον Μπάνταμ, το 1991. Το 1977 το συγκεκριμένο κοστούμι αγοράστηκε έναντι 100 δολαρίων, από ένα μικρό κατάστημα στο Μπρούκλιν και προχθές δημοπρατήθηκε έναντι 260.000 δολαρίων.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Τζον Τραβόλτα είχε δύο ίδια κοστούμια για τον ρόλο του ως «Τόνι Μανέρο» και στα γυρίσματα τα άλλαζε, φορώντας το ένα, όσο το άλλο στέγνωνε. «Είχε απίστευτη ζέστη κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, οπότε μπορείτε ακόμη να δείτε τα σημάδια του ιδρώτα γύρω από τη μέση», είχε δηλώσει ο Μάρτιν Νόλαν στην εφημερίδα «Guardian», για το κοστούμι.

«Δεν πλένουμε ποτέ τα αναμνηστικά. Οι άνθρωποι θέλουν τους λεκέδες, το DNA, ιδιαίτερα όταν ένα κοστούμι όπως αυτό δεν έχει δημοπρατηθεί ποτέ ξανά», τόνισε επισημαίνοντας ότι αν είχε καθαριστεί, θα μειωνόταν το ενδιαφέρον των επίδοξων αγοραστών.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight