Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Με τι καιρό θα κάνουμε Πρωτομαγιά; Ο Νικόλας Σερέτης προβλέπει

Με τι καιρό θα κάνουμε Πρωτομαγιά; Ο Νικ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

Με αίθριο καιρό θα γιορτάσει η Πάτρα, την ημέρα της Πρωτομαγιάς, σύμφωνα με τον γεωλόγο-προγνωστή καιρού Νικόλα Σερέτη.

«Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία στην Γηραιά ήπειρο, με τις υψηλές βαρομετρικές πιέσεις να επιμένουν και να παραμένουν στην περιοχή της δυτικής Ευρώπης (χώρες Ιβηρικής χερσονήσου), αναμένεται να εξακολουθήσει να ευνοεί τον κατά περιόδους άστατο καιρό στην περιοχή μας, ο οποίος, όμως, εναλλάσσεται και με ημέρες με εξαιρετικές καιρικές συνθήκες. Είναι ένα μοτίβο το οποίο χαρακτηρίζει συνολικά τον φετινό Απρίλιο με ελάχιστες εξαιρέσεις. Ο υδράργυρος φαίνεται να παραμένει κοντά ή και σε ελαφρώς χαμηλότερα από τα κλιματικά για την εποχή επίπεδα χωρίς, όμως, να δείχνει διαθέσεις για κάτι ακραίο είτε προς τις χαμηλές είτε προς τις υψηλές περιοχές της κλίμακας Κελσίου» επισημαίνει.

Η πορεία του καιρού στην Πάτρα το ερχόμενο διάστημα

Άστατος καιρός το ερχόμενο διήμερο με μπόρες κατά περιόδους. Μεγαλύτερη η πιθανότητα να βρέξει και στην πόλη αύριο Τετάρτη.

Καλές γενικά καιρικές συνθήκες από την Παρασκευή μέχρι και την Δευτέρα 1/5, οι οποίες αναμένεται να ευνοήσουν και τις δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους.

Μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες των ημερών αυτών και κυρίως σε ηπειρωτικά και ορεινά τμήματα του νομού υπάρχει πιθανότητα για κάποιες παροδικές μπόρες.

Ενδείξεις για ένταση της αστάθειας υπάρχουν από την Τρίτη 2/5 και για το υπόλοιπο της 1ης εβδομάδας του Μαΐου, με την πιθανότητα για κάποια φαινόμενα να αυξάνει και για την πόλη της Πάτρας.

Η θερμοκρασία όσον αφορά τις μέγιστες τιμές της θα βρίσκεται σε όλο το παραπάνω διάστημα στα επίπεδα των 20-22°C με τις αντίστοιχες ελάχιστες  μεταξύ 11-13°C μέσα στη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Ενδεικτικό, το παρακάτω διάγραμμα του ευρωπαϊκού προγνωστικού μοντέλου, όπου παρουσιάζεται ο Μ.Ο. των προγνωστικών σεναρίων για το επόμενο χρονικό διάστημα στην περιοχή της Πάτρας.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις