Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

«Ρωμαίος και Ιουλιέτα»: Μια από τις πιο «hot» πρεμιέρες της άνοιξης στο Εθνικό

«Ρωμαίος και Ιουλιέτα»: Μια από τις πιο ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Στο κτίριο Τσίλερ, με σκηνοθέτη το Δημήτρη Καραντζά και style που «βγάζει μάτι»

Ξεκινάει αυτή την Πέμπτη 20 Απριλίου, η πολυαναμενόμενη παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» στο μεγαλοπρεπές κτίριο Τσίλερ του Εθνικού Θεάτρου στην Αθήνα.

Βασίζεται βέβαια στο πασίγνωστο, κλασικό αριστούργημα του Σαίξπηρ που ξετυλίγει τον πιο ρομαντικό έρωτα όλων τω εποχών. Επιλέχθηκε η «διαφορετική» σκηνοθετική ματιά του περιζήτητου Δημήτρη Καραντζά, ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους εμφανίζονται οι ανερχόμενοι Εκτορας Λιάτσος, Ηρώ Μπέζου. Αισθητικά το αποτέλεσμα παραπέμπει σε σκοτεινό βαριετέ.

Η αξεπέραστη, ερωτική ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, των δύο νέων από τη Βερόνα που τόλμησαν να αγαπηθούν παρά τη μοιραία έχθρα που χώριζε τις πανίσχυρες οικογένειές τους, βασίζεται στις αντιθέσεις. Το ζωογόνο πάθος κόντρα στη στυγνή βία. Η ποίηση, το φως, η αγάπη απέναντι στη χυδαιότητα, το σκοτάδι, το μίσος.

«Ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα κατασκευάζουν τον δικό τους τόπο —έναν τόπο ποίησης και φαντασίας— και προτάσσουν την αγάπη ως διαφυγή από ένα σύμπαν μίσους που ζει ανά τους αιώνες. Η λυρική τους συνάντηση φτιάχνει ένα καταφύγιο, το οποίο συντηρούν μέχρι τέλους. Ο έρωτας και η πνευματικότητά τους ως διαφυγή, ως άρνηση να ενταχθούν σε μια σαπισμένη κοινωνία που διοργανώνει με την ίδια ευκολία γιορτές, όργια και θανάτους» σημειώνει χαρακτηριστικά ο σκηνοθέτης.

Γενικότερα υπογραμμίζεται το κοινωνικό πλαίσιο και η ωμή πατριαρχική κοινωνία μέσα στην οποία ζει το ζευγάρι. Γι΄αυτό και η σκηνή της δεξίωσης των Καπουλέτων διαδραματίζεται ταυτόχρονα με τη σκηνή του μπαλκονιού. Ο έρωτας των δύο δεν είναι παρά ένας θάνατος…

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Θεάτρου: «Η παράσταση αναδεικνύει τον αμείλικτα σκληρό κόσμο του Σαίξπηρ, καθρεφτίζοντας τις πιο δυστοπικές πτυχές της δικής μας πραγματικότητας». 

Παίζουν επίσης Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Άννα Καλαϊτζίδου, Ρένη Πιττακή κ.α. Μετάφραση Διονύσης Καψάλης, Σκηνικά Μαρία Πανουργιά, Κίνηση Τάσος Καραχάλιος, Μουσική Γιώργος Πούλιος, Φωτισμοί Δημήτρης Κασσιμάτης. Διαρκεί σχεδόν δυόμισι ώρες.

 

 Ειδήσεις Τώρα

Δέσποινα Γερουλάνου: Οι φωτεινοί σταθμοί και οι δύσκολες στιγμές της ζωής της δισέγγονης του Μπενάκη

Αλέξης Γεωργούλης: Οι νέες καταγγελίες που "έρχονται" και η υπερασπιστική γραμμή

Βίντεο: Δείτε πώς μεταμορφώθηκε ο δρόμος για τη Λευκάδα

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View