Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Βίντεο: Δείτε πώς μεταμορφώθηκε ο δρόμος για τη Λευκάδα

Βίντεο: Δείτε πώς μεταμορφώθηκε ο δρόμος...

Πρόκειται για τον δρόμο Άκτιο-Άγιος Νικόλαος, μήκους 5 χλμ

Οι οδηγοί έχουν πλέον στη διάθεσή τους έναν αναβαθμισμένο, σύγχρονο και ασφαλή δρόμο για τις μετακινήσεις από και προς τη Λευκάδα.

Στους οδηγούς παραδόθηκε, την Μεγάλη Τετάρτη, ένα σημαντικό έργο που διευκολύνει την πρόσβαση στη Λευκάδα και δίνει νέα τουριστική και οικονομική ώθηση στο νησί και την ευρύτερη περιοχή.

Πρόκειται για τον δρόμο Άκτιο-Άγιος Νικόλαος, μήκους 5 χλμ. ο οποίος κατασκευάστηκε στο πλαίσιο του έργου της διπλής οδικής σύνδεσης της Λευκάδας με τη Βόνιτσα και το Άκτιο.

Το έργο θα διευκολύνει και θα συντομεύσει τις μετακινήσεις από και προς τη Λευκάδα, καθώς βεβαίως και τη σύνδεση με την Ιόνια και την Αμβρακία Οδό.

To έργο είχε κόστος 48,1 εκατ. ευρώ, με ανάδοχο την ΑΚΤΩΡ (με ποσοστό έκπτωσης 51%), και ξεκίνησε να κατασκευάζεται στις 9 Σεπτεμβρίου 2020 όταν υπεγράφη η σύμβαση με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών (αναθέτουσα αρχή).

Παράλληλα, προχωρά και το τμήμα Βόνιτσα-Λευκάδα μήκους 16 χλμ. ενώ προχωρά και η εγκατάσταση αγωγού ύδρευσης μήκους 7,85 χλμ. που θα ενωθεί με τον μεγάλο αγωγό Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας, ώστε να βελτιωθεί η υδροδότηση του νησιού.

Τα έργα χρηματοδοτήθηκαν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» του ΕΣΠΑ 2014-2020. Το έργο θα διευκολύνει και θα συντομεύσει τις μετακινήσεις από και προς τη Λευκάδα, καθώς βεβαίως και τη σύνδεση με την Ιόνια και την Αμβρακία Οδό.

 

Υπενθυμίζεται ότι το έργο της διπλής σύνδεσης Λευκάδας  με τον άξονα Άκτιο-Αμβρακία περιλαμβάνει δύο τμήματα. Το πρώτο είναι το τμήμα Άκτιο-Άγιος Νικόλαος και το δεύτερο Βόνιτσα-Λευκάδα. Ουσιαστικά πρόκειται για την αναβάθμιση των 2 υφιστάμενων τμημάτων σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας με 1+1 λωρίδα ανά κατεύθυνση. Στο τμήμα Βόνιτσα – Λευκάδα παρακάμπτεται ο Άγιος Νικόλαος στον κόμβο που βρίσκεται στο 6ο περίπου χιλιόμετρο και ο δρόμος περνάει δίπλα από την λίμνη Βουλκαριά.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις