Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Πάτρα: Ο πιανίστας, καθηγητής του Δημοτικού Ωδείου Ανδρέας Ζαφειρόπουλος έλαβε άριστα παμψηφεί το διδακτορικό του από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Πάτρα: Ο πιανίστας, καθηγητής του Δημοτι...
Μαρτάτος Tάκης

Η τελετή αναγόρευσης έγινε στις 28 Μαρτίου 2023 στην Κέρκυρα - Ο Ανδρέας Ζαφειρόπουλος έχει κάνει σπουδές στο Ωδείο Αθηνών και στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Το Διδακτορικό του με άριστα παμψηφεί πήρε στις 28 Μαρτίου 2023 ο συμπολίτης πιανίστας, καθηγητής πιάνου και ανώτερων θεωρητικών Ανδρέας Ζαφειρόπουλος από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στην Κέρκυρα.

Ο Ανδρέας Ζαφειρόπουλος που είναι καθηγητής στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών εδώ και σχεδόν 28 χρόνια, προέρχεται από μουσική οικογένεια καθώς ο αείμνηστος πατέρας του Ζαφείρης Ζαφειρόπουλος έπαιζε τρομπόνι και είχε διατελέσει προϊστάμενος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Αθηνών. Επίσης ο αδελφός του Ανδρέα Ζαφειρόπουλου, Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος είναι σολίστ στο τρομπόνι και παίζει στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

Ο Ανδρέας Ζαφειρόπουλος είναι γνώριμος και αγαπητός στους Πατρινούς και από τις κατά καιρούς συναυλίες και μουσικές συμπράξεις του. Ταλαντούχος και χαμηλών τόνων ο Ανδρέας Ζαφειρόπουλος ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στην Πάτρα (με τον Κ. Κυδωνιάτη) και τις ολοκλήρωσε στο Ωδείο Αθηνών, παίρνοντας το δίπλωμα πιάνου και το δίπλωμα σύνθεσης με άριστα παμψηφεί και α’ βραβείο παμψηφεί.

Κατόπιν τελειοποίησε τις σπουδές του στο εξωτερικό (με τους Θ. Αντωνίου, Ν. Butterworth κ.α.), έχοντας αποσπάσει υποτροφία από την Ακαδημία Αθηνών, ενώ παράλληλα αποφοίτησε από το τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (όπου είχε εισαχθεί πρώτος στην κατάταξη των υποψηφίων το έτος 1992).

Ως πιανίστας και ως συνθέτης έχει εμφανιστεί σε Φεστιβάλ στην Αθήνα, την Πάτρα, την Σύμη, την Πάτμο, την Σάμο, τα Ιόνια νησιά και αλλού και σε αίθουσες συναυλιών (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Εθνική Λυρική Σκηνή, Ghoete, Παρνασσός, κ.α.) καθώς και στο εξωτερικό (Μ. Βρετανία, Πορτογαλία, Γερμανία, Τσεχοσλοβακία, Κύπρος, Ισραήλ, Ιταλία, Ολλανδία) αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές τόσο για την πιανιστική του δεινότητα όσο και για την συνθετική του αρτιότητα.

Αξίζει ακόμα να αναφέρουμε πως ο Ανδρέας Ζαφειρόπουλος έχει ασχοληθεί και με την μουσική για το θέατρο, έχοντας συμμετοχή σε 30 και πλέον παραγωγές, κυρίως ως συνθέτης, αλλά και ως πιανίστας και ενορχηστρωτής. Έχει λάβει μέρος ως πιανίστας και σε αφιερώματα στον Αττίκ, τον Μάνο Χατζιδάκι, τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Άντριου Λόιντ Βέμποερ, τον Κουρτ Βάιλ, κ.α.

Ο Ανδρέας Ζαφειρόπουλος είναι & σταθερός συνεργάτης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών σε παραγωγές που αφορούν την σύγχρονη μουσική δημιουργία.

Να προσθέσουμε πως η μητέρα του Σπυριδούλα Ζαφειροπούλου είχε διατελέσει επί 15ετία προϊσταμένη της εισαγγελίας Πατρών.

Η διδακτορική διατριβή που εκπόνησε ο Ανδρέας Ζαφειρόπουλος μετά από σχεδόν 5 χρόνια έρευνας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, τμήμα μουσικών σπουδών, έλαβε όπως προείπαμε, άριστα παμψηφεί γεγονός που αποτέλεσε μία μεγάλη ικανοποίηση και χαρά τόσο για τον ίδιο όσο και για την οικογένεια του.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture