Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Έτοιμο για δημοπράτηση το έργο που θα μεταμορφώσει  την παράκτια ζώνη Ρίου- Αγίου Βασιλείου

Πάτρα: Έτοιμο για δημοπράτηση το έργο πο...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Ένα βήμα πριν το διαγωνισμό για να αναλάβει εργολάβος βρίσκεται το έργο κατασκευής του δρόμου από το Ρίο μέχρι τον Άγιο Βασίλειο.

Σύμφωνα με το έργο θα γίνει ολική μεταμόρφωση στην παράκτια ζώνη Ρίου- Αγίου Βασιλείου, μετά και τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τις κακοκαιρίες του 2021 και έθεσαν την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο Περιφερειάρχης, Χαράλαμπος Μπονάνος, «πρόκειται για 2,5 χλμ. όπου πρέπει να γίνει η προστασία της ακτογραμμής μετά τις μεγάλες καταστροφές του 2021. Η Περιφέρεια, χωρίς να χάσει χρόνο, ξεκίνησε μία μελέτη για το πώς μπορεί να γίνει αποκατάσταση και προστασία από τη διάβρωση. Μιλάμε για αντιστήριξη των υποδομών οδοποιίας με ταυτόχρονη αναπλήρωση της παράκτιας ζώνης.

Έγινε μελέτη σχετικά με τα επιβαλλόμενα κλιματικά φορτία στις παράκτιες κατασκευές για την προστασία αλλά και τη γεωμορφολογική φυσιογνωμία της ακτομηχανικής λειτουργίας που είναι σημαντικό για να προχωρήσει κανείς σε έργα. Η μελέτη που παραδόθηκε στους αρμόδιους υπουργούς περιέχει και μία μικρή ανάπλαση της περιοχής, με πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο.

Από εκεί και πέρα περιμέναμε τη χρηματοδότηση του έργου, που έχει ύψος 9,5 εκατ. ευρώ. Χρειάστηκε να πείσουμε για την εκταμίευση αυτών των χρημάτων ώστε να γίνει πραγματικότητα αυτή η κατασκευή. Ξέρουμε τη σημαντικότητα αλλά χρειάστηκε να πείσουμε και αυτούς που θα έπαιρναν την απόφαση.

Αυτή η χρηματοδότηση εγκρίθηκε το Νοέμβριο και τώρα περάσαμε από περιφερειακό συμβούλιο την προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Πατρέων για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στη δημοπράτηση του έργου.

Φιλοδοξούμε να υπάρξει μέσα στο 2023 εργολάβος, αυτό θα προσπαθήσουμε. Θεωρούμε ότι θα αλλάξει όλη η μορφή αυτής της περιοχής και ότι θα γίνει πιο ελκυστική κι για τους κατοίκους και για τους επισκέπτες. Ήδη ως τοπίο είναι μία φανταστική διαδρομή, αν κάποιος μπορεί να την κάνει και με ασφάλεια με ποδήλατο ή πεζός. Μετά τις παρεμβάσεις, θα έχουμε ένα καινούργιο σημείο αναφοράς για τους πολίτες».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις