Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Έτσι θα γίνει η επικίνδυνη παραλιακή Ρίου- Αγίου Βασιλείου

Πάτρα: Έτσι θα γίνει η επικίνδυνη παραλι...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Πόσο θα κοστίσει και τι προβλέπει

Σε ολική μεταμόρφωση οδηγείται η παράκτια ζώνη Ρίου- Αγίου Βασιλείου, μετά και τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τις κακοκαιρίες της χειμερινής περιόδου και έθεσαν την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, Η μελέτη για ένα μεγάλο έργο που θα αλλάξει την περιοχή έχει ολοκληρωθεί ενώ η χρηματοδότηση είναι το επόμενο βήμα που θα γίνει. 

Το έργο θα κοστίσει 13 εκατ. και προβλέπει πεζόδρομο, ποδηλατοδρόμο και μείωση κυκλοφορίας οχημάτων

Όπως ανέφερε στο thebest.gr ο Αντιπεριφερειάρχης Χαράμπος Μπονάνος, «μετά τις τελευταίες κακοκαιρίες, τον Ιανό και την Μήδεια, έχει πληγεί σε βαθμό πολύ άσχημο η παραλιακή ζώνη μεταξύ Ρίου και Αγίου Βασιλείου. Σε πολλά σημεία υπάρχει κατάρρευση του δρόμου και γι’ αυτό το λόγο κηρύχθηκε και η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η καταστροφή που έχει γίνει είναι επικίνδυνη και για τη σωματική ακεραιότητα όσων χρησιμοποιούν αυτό το παραλιακό μέτωπο αλλά και γενικότερα.

Έχουμε μία κατάσταση που προσπαθούμε με σοβαρότητα και με συνέργειες. Ο δρόμος ανήκει στο Δήμο Πατρέων.  Με αυτή τη συνέργεια πάμε να αποκαταστήσουμε και να αναπλάσουμε την περιοχή.  

Βρισκόμαστε στο στάδιο όπου ολοκληρώνεται η μελέτη, μία μελέτη η οποία δεν είναι μόνο αποκατάστασης του οδοστρώματος ή ανάπλασης της περιοχής αλλά και μελέτη προστασίας όλης της παραλιακής ζώνης από καινούργια κύματα καταιγίδας. Χθες είχαμε μία συνεργασία με τον Δήμο Πατρέων, είμαστε στο στάδιο ολοκλήρωσης της μελέτης που έχουμε αναλάβει σαν Περιφερειακή αρχή. Δείξαμε τη μελέτη με ποδηλατοδρόμο, πεζόδρομο και περιορισμό  της κυκλοφορίας αυτοκινήτων που είναι ο στόχος της ανάπλασης για να αλλάξει μορφή το βόρειο μέτωπο της πόλης.

Από εδώ και πέρα μας περιμένει ένα μεγάλο βήμα που παλεύει ο Νεκτάριος Φαρμάκης με την κυβέρνηση. Τη χρηματοδότησή του έργου που θα κοστίσει περίπου 13 εκατ. Πρέπει να βρεθούν αυτά τα χρήματα για να μπορέσει να υλοποιηθεί το έργο σε σύντομο χρονικό διάστημα. Πρέπει όμως να τονίσω προς τους κατοίκους και συμπολίτες, ότι επιλέξαμε το τρόπο της σοβαρής και ώριμης αποκατάστασης, της ολικής αποκατάστασης και όχι μίας πρόσκαιρης αποκατάστασης του οδοστρώματος το οποίο στην πρώτη κακοκαιρία θα είχε πάλι προβλήματα. Έχουμε κάνει όλα τα βήματα ώστε να προχωρήσουμε το συντομότερο στην αποκατάσταση της περιοχής, χρειάζεται όμως υπομονή. Είμαστε σε καλό δρόμο. Είναι ένα τεράστιο έργο, μία δύσκολη εξίσωση που είμαστε υποχρεωμένοι να λύσουμε σεβόμενοι τις ακτές και τις παράλιες περιοχές όπου αναπτύσσονται δραστηριότητες».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις