Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Στην κανονικότητα επιστρέφει το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας - Ετοιμάζεται "Του Κουτρούλη ο γάμος" - Φουλ τα μαθήματα στη δραματική σχολή

Στην κανονικότητα επιστρέφει το ΔΗΠΕΘΕ Π...
Μαρτάτος Tάκης

Άγνωστο ωστόσο παραμένει ακόμα αν θα παραουσιαστεί τελικά η νέα παραγωγή "Ισιδώρα Ντάνκαν" σε σκηνοθεσία του Λουκά Θάνου, μία παράσταση που είναι σχεδόν έτοιμη

Στην κανονικότητα επανέρχεται σιγά σιγά το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας μετά την πολύ δυναμική περίοδο από πλευράς κινητοποιήσεων των καλλιτεχνών (ηθοποιών, χορευτών, κ.α.) που δικαιολογημένα διαμαρτυρήθηκαν και αντέδρασαν στο Προεδρικό Διάταγμα που εξομοίωνε τα πτυχία τους με κάτι ανάλογο των αποφοίτων λυκείου.

Με το κλίμα είναι αλήθεια μουδιασμένο μιας και λύση δεν δόθηκε ενώ και το επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα δεν αποσύρθηκε, έληξαν και οι περισσότερες καταλήψεις όπως στο κτίριο Τσίλερ του Εθνικού Θεάτρου στην Αγίου Κωνσταντίνου στην Αθήνα ενώ στην Πάτρα σύμφωνα με πληροφορίες, αναμενόταν να γίνει το ίδιο και στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, το κομψοτέχνημα αυτό επίσης δημιουργία του Τσίλερ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, εδώ και λίγες μέρες τα μαθήματα έχουν ξαναρχίσει κανονικά και μάλιστα με εντατικό ρυθμό ώστε να αναπληρωθούν όσα είναι δυνατόν, στη σχολή δραματικής τέχνης του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας όπου είναι γεγονός πως γίνεται σοβαρή δουλειά και έχουν βγει νέοι και πολύ καλοί ηθοποιοί ενώ πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή και συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του θεάτρου.

Το θέμα βέβαια είναι αν όντως θα προλάβει να ανέβει η νέα χοροθεατρική παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ «Ισιδώρα Ντάνκαν» που είχε αναγγελθεί προτού αρχίσουν οι κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών. Η συγκεκριμένη παραγωγή σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Λουκά Θάνου είναι σχεδόν έτοιμη και ήδη σχεδιάζονται ορισμένες τελευταίες πρόβες προκειμένου εφόσον υπάρξει τελικά το περιθώριο, μήπως η παράσταση προλάβει να κάνει πρεμιέρα πριν το Πάσχα. Η άλλη παράσταση που προχωράει κανονικά με την προοπτική να κάνει πρεμιέρα στα τέλη Απριλίου (αν και εδώ έρχονται & οι εθνικές εκλογές που εν τέλει προκηρύχθηκαν για τις 21 Μαΐου 2023 να «βραχυκυκλώσουν» τα πράγματα) είναι η καινούρια θεατρική παραγωγή του ευέλικτου σχήματος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας "Άρμα Θέσπιδος", "Του Κουτρούλη ο Γάμος" του Αλέξανδρου Ρίζου Ραγκαβή, σε σκηνοθεσία του Πατρινού ηθοποιού Χρήστου Στρέπκου, ο οποίος και είναι εκ των σταθερών συνεργατών καλλιτεχνών στο "Άρμα Θέσπιδος" σχεδόν από το ξεκίνημα του.

Το έργο "Του Κουτρούλη ο Γάμος" θα είναι ουσιαστικά και η καλοκαιρινή παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας για φέτος που θα παιχθεί εκτός από εδώ την πόλη της Πάτρας, και σε γύρω περιοχές της περιφέρειας.

Τέλος στις 30 Ιουνίου 2023, σε περίπου δηλαδή 3 μήνες λήγει και η καλλιτεχνική σύμβαση – θητεία του Λουκά Θάνου ως καλλιτεχνικού διευθυντή του θεάτρου. Ο κ. Θάνος ήταν μία επιλογή ανάμεσα σε σχεδόν 30 υποψηφιότητες. Σύμφωνα με πληροφορίες και εκτιμήσεις η θέση θα προκηρυχθεί κανονικά προκειμένου το αργότερο στις αρχές του φθινοπώρου το ΔΗΠΕΘΕ να έχει νέο καλλιτεχνικό διευθυντή. Φυσικά κι εδώ θα έχουμε τις ιδιόμορφες συνθήκες της διενέργειας των αυτοδιοικητικών εκλογών (για Δήμαρχο και Περιφερειάρχη) τον Οκτώβριο & το προεκλογικό κλίμα ενδεχομένως να επηρεάσει και να επισκιάσει τα πράγματα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture