Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Πάτρα: Δύο ακόμη παραστάσεις του έργου «Η Αφροδίτη με τη Γούνα» την Τρίτη 28/3 στο Επίκεντρο+

Πάτρα: Δύο ακόμη παραστάσεις του έργου «...

Στο μεταξύ το Επίκεντρο+ διοργανώνει Εργαστήριο Χοροθεατρικής Αφύπνισης & Έκφρασης Σώματος με τη Φιορέλα Μαστρόκαλου, κάθε Τετάρτη 4 με 8 το απόγευμα

Το Επίκεντρο+ στην οδό Νόρμαν και Αγ. Διονυσίου στην Πάτρα προτείνει ένα Εργαστήριο Χοροθεατρικής Αφύπνισης & Έκφρασης Σώματος με τη Φιορέλα Μαστρόκαλου, κάθε Τετάρτη απόγευμα, με στόχο την  ένταξη όλων των παραστατικών τεχνών και την συμπερίληψη ατόμων & αναγκών για ψυχαγωγία και έκφραση καλλιτεχνικών αναζητήσεων.

Δουλεύοντας με άτομα μεγαλύτερης ηλικίας & άτομα με ειδικές σωματικές ευαισθησίες, αλλά και όσους θέλουν να εξερευνήσουν το σύμπαν του χοροθεάτρου και της έκφρασης μέσω της κίνησης θα στοχεύσουμε στη σωματική, συναισθηματική αφύπνιση και τον επαναπροσδιορισμό της σωματικής κατάστασης, στάσης – έκφρασης, στη σκηνή και στην καθημερινότητα. Παράλληλα θα γίνει γνωριμία με τη τέχνη του χοροθεάτρου που συνδυάζει φόρμες και στοιχεία από διαφορετικές τέχνες, όπως κίνηση, χορός, μουσική, τραγούδι, θέατρο, λογοτεχνία, εικόνα και σκηνικές αναπαραστάσεις (visual art, εγκαταστάσεις, αντικείμενα κ.α.). Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση της δουλειάς της ομάδας συμμετεχόντων.

Η Φιορέλα Μαστρόκαλου είναι ηθοποιός, performer, σκηνοθέτης, visual, εικαστική & contemporary artist.

Περισσότερες πληροφορίες στο: https://epikentropatras.gr/2023/

Χώρος: Θέατρο Επίκεντρο+  (Νόρμαν 16 και Αγ. Διονυσίου - Πάτρα)

Συναντήσεις κάθε Τετάρτη 16:00 – 20:00.

Διάρκεια: 3 μήνες

Πληροφορίες / Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο του θεάτρου 2610 461050 & στο 6945477382.

Οι εγγραφές συνεχίζονται μέχρι την άλλη Τετάρτη (29/3/2023) στο Επίκεντρο+ για το Εργαστήριο Χοροθεατρικής Αφύπνισης & Έκφρασης Σώματος.

*Στο μεταξύ συνεχίζεται για μία ακόμη Τρίτη (28/3/2023) η παράσταση από την Αθήνα, «Η Αφροδίτη με τη Γούνα» του Λέοπολντ φον Ζάχερ Μαζόχ με τους Θανάση Κουρλαμπά και Αμαλία Νίνου στη σκηνή στο Επίκεντρο+.

Μετά την μεγάλη απήχηση που είχε η παράσταση και στο Πατρινό κοινό, ανακοινώθηκαν επιπλέον παραστάσεις του έργου «Η Αφροδίτη με τη γούνα», στο Επίκεντρο+.

Οι 2 πρώτες επιπλέον παραστάσεις ήταν προγραμματισμένες για την Τρίτη 21/3 και ακολουθούν 2 ακόμα στις 28 Μαρτίου 2023, στις 18.00 και στις 21.15.

«Η Αφροδίτη με τη γούνα» αποτελεί ένα βαθιά φιλοσοφικό έργο του Λέοπολντ φον Ζάχερ Μαζόχ όπου πραγματεύεται την αναζήτηση του ανθρώπου για την πραγματική ελευθερία. Ο Μαζόχ, ως φεμινιστής της εποχής του, θέτει στο επίκεντρο ένα φιλελεύθερο πλάσμα, ένα κορίτσι που έχει αποφασίσει να ζήσει σύμφωνα με τους δικούς του κανόνες, να απολαύσει την ηδονή και την αγάπη πέρα από κάθε περιορισμό που θέτουν οι κοινωνικοί και οι θρησκευτικοί κανόνες που στειρώνουν βασικές απολαύσεις και ένστικτα του ανθρώπου.

Υπόθεση

Σε ένα θέρετρο των Καρπαθίων οι δύο μοναδικοί του ένοικοι συναντώνται σαν από κάποιο παιχνίδι της τύχης, για να ξεκινήσει μεταξύ τους ένα γοητευτικό παιχνίδι έρωτα και εξουσίας. Ο Σεβερίν, ένας άντρας στα 40 του, γόνος εύπορης οικογένειας, βουτηγμένος στην μελέτη του και από πάντα ερωτευμένος με το ιδανικό της θεάς Αφροδίτης, θα βρεθεί μπλεγμένος στα δίχτυα του πάθους του για τη Βάντα. Εκείνη νέα και πλούσια, χήρα, παραδομένη στα ένστικτά της, με μία εκτός εποχής φιλελεύθερη και σχεδόν συγκινητική αντιμετώπιση της ζωής, θα εξάψει την περιέργειά του και θα πυροδοτήσει το πάθος του. Αλλά συγχρόνως θα γοητευθεί με την σειρά της και θα ερωτευτεί βαθιά τον ιδιαίτερο αυτόν άντρα.

Μοιάζουν σαν να έχουν γεννηθεί ο ένας για τον άλλον ή ακριβώς το ανάποδο. Το παιχνίδι της εξουσίας ανάμεσά τους παίζεται διαρκώς με σκληρούς και συνάμα άκρως τρυφερούς όρους και αλλάζει συνεχώς νικητή. Ενώ αρχικά φαίνεται πως εκείνος έχει πέσει θύμα της γοητείας της, είναι η Βάντα τελικά που υποκύπτοντας στην παράκληση του να ενσαρκώσει τις φαντασιώσεις του, θα βρεθεί έρμαιο σε έναν κύκλο αγριότητας και απάνθρωπης βίας. Ενός βίαιου, σκληρού πάθους που θα καταναλώσει και τους δύο.

Παίζουν οι: Αμαλία Νίνου, Θανάσης Κουρλαμπάς.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία-Δραματουργική επεξεργασία: Θανάσης Κουρλαμπάς

Μετάφραση-Δραματουργία: Νικολέτα Κοτσαηλίδου

Σκηνικά-Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ

Μουσική: Γιάννης Οικονόμου

Σχεδιασμός φωτισμών: Αργύρης Θέος

Επικοινωνία: Άντζυ Νομικού

Παραγωγή:  Happy Productions

Βοηθός σκηνοθέτη: Ηλέκτρα Μαγγίρα

Διάρκεια Παράστασης: 85 λεπτά.

Ημέρες κι ώρες παραστάσεων: Τρίτη 28 Μαρτίου στις 18:00 & στις 21:15.

Τιμές εισιτηρίων: 16€ κανονικό 13€ μειωμένο (Φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ)

Προπώληση στο https://www.viva.gr/tickets/theater/i-afroditi-me-ti-gouna-1

Πληροφορίες – κρατήσεις στο τηλέφωνο 2610461050.

Η παράσταση είναι αυστηρώς ακατάλληλη για ανήλικους.

Εκ των υποστηρικτών επικοινωνίας των παραστάσεων στο Επίκεντρο+ είναι και το thebest.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture