Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Τη Δευτέρα 27/3 στην Ακράτα η θεατρική παράσταση «Τα Πρώτα Τουφέκια της Επανάστασης»

Τη Δευτέρα 27/3 στην Ακράτα η θεατρική π...

Στην αίθουσα θεάτρου του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αναγέννησις» Ακράτας, στις 20:30 - Σε κείμενα Αναστασίας Ευσταθίου και σκηνοθεσία του Χρήστου Ασημακόπουλου

Για 5η χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Αναγέννησις» τιμώντας την ιστορία του τόπου, προσκαλεί το κοινό να παρακολουθήσει τη θεατρική παράσταση με τίτλο «Τα Πρώτα Τουφέκια της Επανάστασης», σε κείμενα Αναστασίας Ευσταθίου και σκηνοθεσία του Χρήστου Ασημακόπουλου.

Η α΄προγραμματισμένη παράσταση θα δοθεί στην αίθουσα θεάτρου του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αναγέννησις» Ακράτας, τη Δευτέρα 27 Μάρτη 2023 και ώρα 20:30.

Ο ιστορικός Σύλλογος της περιοχής της Ακράτας, συμμετέχει στις εκδηλώσεις τιμής των Ηρώων του τόπου που διοργανώνουν φορείς και σύλλογοι και δίνει την Β΄ παράσταση στην Αγία Βαρβάρα την Κυριακή 2 Απριλίου 2023 και ώρα 11.30 π.μ. στην πλατεία του χωριού.

Το δρώμενο βασίζεται στην ιδέα ανάδειξης των ιστορικών γεγονότων από την τοπική μας ιστορία. Οι εδικοί μας άθλοι:  α) Χτύπημα στο Αγρίδι, 14 Μάρτη 1821, β) Μάχη της Ακράτας, Φεβρουάριος του 1823, γ) στη Μάχη του  Καστρακίου, 6 Μαΐου του 1826 σκοπό έχουν την ανάδειξη της προσφοράς της Νωνάκριδας στον Αγώνα για την Εθνική Ανεξαρτησία.

Τα επεισόδια καλύπτουν δύο δεκαετίες από το 1841 έως το 1821 μόνο που οι πρωταγωνιστές της κινούνται αντίστροφα στο χρόνο. Από την Αθήνα του νεοπαγούς ελληνικού κρατιδίου με τον Νικόλαο  Σολιώτη ηλικιωμένο και ενδεή έως τον Μάρτη του 1821 που ο αγωνιστής πρώτος έβαψε τα χέρια του με το αίμα των Τούρκων γυφτοχαρατζήδων στις Πόρτες Αγριδίου.

Μεσολαβούν ιστορικά γεγονότα, μάχες που άφησαν εποχή, η αντιμετώπιση του κράτους στους αγωνιστές, ο εμφύλιος στον τόπο μας, οι προεπαναστατικές ζυμώσεις. Συνδετικός κρίκος όλων ο Φωτάκος, ιστορικός της Επανάστασης και μπιστικός του Κολοκοτρώνη συνομιλεί με τον πρωταγωνιστή του ξεσηκωμού στον τόπο μας και σχολιάζει τα γεγονότα με τον κάλαμον ης ιστορίας.  

θεατρική ομάδα του Συλλόγου «Αναγέννησις» παρουσιάζει με σεβασμό στην Ιστορία μας τους τοπικούς μας άθλους επί σκηνής, παιδεύει και διδάσκει όλες τις ηλικίες, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture