Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πορεία μετά μουσικής από τους σπουδαστές του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας-ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Πορεία μετά μουσικής από τους σπο...

Διαμαρτυρία για το ΠΔ 85

Στους δρόμους της Πάτρας βγήκαν σπουδαστές του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας διαμαρτυρόμενοι για την υποβάθμιση όπως επισημαίνουν οι καλλιτέχνες των πτυχίων τους από τις καλλιτεχνικές σχολές και την εξίσωσή τους με απολυτήρια Λυκείου.

Η διαμαρτυρία έγινε μετά μουσικής.

Δείτε βίντεο

 

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των καλλιτεχνικών σωματείων. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος και το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης. 

«Όποια και αν είναι η ερώτηση που τίθεται από την κοινωνία, η απάντηση της κυβέρνησης είναι τα ΜΑΤ, η ακραία καταστολή, τα χημικά, το ξύλο και οι συλλήψεις. Σπουδαστές, σπουδάστριες και σπουδαστά των Ανώτερων Δραματικών Σχολών, φοιτητές, φοιτήτριες και φοιτητά, καλλιτέχνες, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στον τουρισμό, μαθητές και μαθήτριες είμαστε ενωμένοι σε έναν κοινό αγώνα απέναντι στην αστυνομοκρατία και την αναλγησία της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού της χώρας, Κυριάκου Μητσοτάκη» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το συντονιστικό της κατάληψης της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου.

Και συνεχίζει: «Τη Δευτέρα 20/02 κατά τη διαμαρτυρία των εκπαιδευτικών και εκπροσώπων σπουδαστών των Καταλήψεων στον καλλιτεχνικό χώρο έξω από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν αναίτια στους διαδηλωτές με χρήση χημικών και ξύλο. Την Τετάρτη 22/2 την ίδια τύχη είχαν έξω από το Υπουργείο Εργασίας οι εργαζόμενοι στον χώρο του τουρισμού. Ενώ και στις δύο περιπτώσεις σημειώθηκαν και συλλήψεις.

Την ίδια στιγμή που σχεδόν η μισή Ελλάδα σιτίζεται μέσω voucher market pass, βλέπουμε όλες τις Δημόσιες δομές να υποβαθμίζονται και να οδηγούνται στην εξαθλίωση. Μετά τον φοιτητή της Νομικής του Α.Π.Θ που τραυματίστηκε βαριά πέφτοντας από το παράθυρο της αίθουσας καθώς αυτή ήταν πλήρης, τώρα παρακολουθούμε την πτώση τμήματος της οροφής της Οδοντιατρικής του Α.Π.Θ».

Το συντονιστικό της κατάληψης σημειώνει πως «με το ΠΔ85/22 ανοίγει πλέον κάθε δρόμος προς την εξίσωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων των ιδιωτικών Κολλεγίων με τους απόφοιτους των ΑΕΙ. Ενώ, ταυτόχρονα, τα επαγγελματικά δικαιώματα των καλλιτεχνών παραμένουν στο επίπεδο του ανειδίκευτου».

Η Εκπαίδευση, ο Πολιτισμός και η προστασία των δικαιωμάτων του Πολίτη εν γένει είναι ζήτημα όλων μας» καταλήγει η ανακοίνωση και καλεί σύσσωμο το σπουδαστικό και φοιτητικό σώμα «να είναι μαζί μας στον αγώνα για τη διασφάλιση του άρθρου 16 και την ικανοποίηση των αιτημάτων μας».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις