Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

/

Κορυφαίοι παίκτες που δεν αγωνίστηκαν ποτέ σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Κορυφαίοι παίκτες που δεν αγωνίστηκαν πο...

Ποδοσφαιριστές του παρελθόντος, που δεν κατάφεραν ποτέ στην καριέρα τους να πάρουν μέρος στη μεγάλη γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου

Ο δρόμος για το Euro ξεκίνησε. Ποδοσφαιριστές του παρελθόντος, που δεν κατάφεραν ποτέ στην καριέρα τους να πάρουν μέρος στη μεγάλη γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.
Αλφρέδο Ντι Στέφανο: Στη σύγχρονη ιστορία γίνεται πολλές φορές λόγος για την παρουσία κάποιου ποδοσφαιριστή σε δύο διαφορετικές εθνικές ομάδες.

Πολλά χρόνια πριν, ο Ντι Στέφανο είχε αγωνιστεί σε τρεις. Ξεκίνησε με τη χώρα που γεννήθηκε, την Αργεντινή, στη συνέχεια το έκανε με την Κολομβία, όμως τις περισσότερες συμμετοχές τις μέτρησε με την εθνική Ισπανίας. Η πολύχρονη παρουσία του στη Ρεάλ Μαδρίτης του χάρισε την ισπανική υπηκοότητα και το δικαίωμα συμμετοχής με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας.

Με το πρώτο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου να διεξάγεται το 1960, ο Ντι Στέφανο ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές των «φούριας ρόχας» στην προκριματική φάση.

Ωστόσο, η απόφαση του δικτάτορα Φράνκο να μην αγωνιστεί η Ισπανία απέναντι στη Σοβιετική Ένωση – επειδή ήταν μια κομμουνιστική χώρα – οδήγησε σε αποκλεισμό την εθνική ομάδα και ταυτόχρονα στέρησε από το «θρύλο» της Ρεάλ Μαδρίτης την ευκαιρία να αγωνιστεί σε ένα μεγάλο τουρνουά με το εθνόσημο.

Περισσότερα στο sportin.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports