Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Από την Πέμπτη 9/3 στις Ελληνικές αίθουσες το περιπετειώδες θρίλερ "The Ritual Killer" με τον Μόργκαν Φρίμαν

Από την Πέμπτη 9/3 στις Ελληνικές αίθουσ...

Η ταινία όπου παίζουν και οι Πίτερ Στορμάρε και Κόουλ Χάουζερ θα έρθει και στην Πάτρα στα Options Cinemas

Το περιπετειώδες θρίλερ με τίτλο «Τελετουργία θανάτου - The Ritual Killer» σε σκηνοθεσία του Αμερικανού δημιουργού Τζορτζ Γκάλο και σενάριο των Μπομπ Μπάουερσοξ, Φραντσέσκο Τσινκουεμάνι, Λούκα Τζιλιμπέρτο και Φερντινάντο Ντελ’ Όμο, κάνει πρεμιέρα στις Ελληνικές αίθουσες σε διανομή της Tanweer την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023 ταυτόχρονα με την έξοδο του στις ΗΠΑ.

Απ’ όσο είδαμε, η ταινία όπου πρωταγωνιστούν ο 85χρονος Μόργκαν Φρίμαν (βραβείο Όσκαρ β’ ανδρικού ρόλου για το «Million Dollar Baby» του Κλιντ Ίστγουντ), και οι Κόουλ Χάουζερ, Πίτερ Στορμάρε, Βέρνον Ντέιβις, θα έρθει για προβολή από αυτή την Πέμπτη και στην Πάτρα στα Options Cinemas, στη Βέσο Μάρε.

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Αντρέι Σέκουλα.

Μοντάζ: Ιβάν Γκοτιέ.

Μουσική: Τομ Ράσμπιλντ.

Διάρκεια: 92 λεπτά.

Ο πάντα εξαιρετικός Μόργκαν Φρίμαν («Driving Miss Daisy», «The Shawshank Redemption» «Invictus», «The Bucket List», «Αγεφύρωτες σχέσεις», «Glory») και ο σταρ της επιτυχημένης σειράς «Yellowstone», Κόουλ Χάουζερ, πρωταγωνιστούν στο καταιγιστικό και σκοτεινό θρίλερ του σεναριογράφου και σκηνοθέτη Τζορτζ Γκάλο (Τα Κακά Παιδιά). Το καστ συμπληρώνουν οι Πίτερ Στορμάρε (Fargo) και ο πρώην παίκτης του NFL Βέρνον Ντέιβις (Chariot). Η ταινία γυρίστηκε στην πολιτεία του Μισισίπι και στην Ιταλία.

Ένα ανατριχιαστικό θρίλερ με πολλές ανατροπές, που ρίχνει φως σε μία αποτρόπαια τελετουργία που δυστυχώς διεξάγεται ακόμα και σήμερα.

Σύνοψη

Μην μπορώντας να ξεπεράσει τον θάνατο της κόρης του, ο ντετέκτιβ Μπόιντ (Κόουλ Χάουζερ) ταξιδεύει από τις ΗΠΑ μέχρι την Ευρώπη στα ίχνη ενός κατά συρροή δολοφόνου, που σκοτώνει τα θύματα του με μία απάνθρωπη και αποτρόπαια τελετουργία μαύρης μαγείας. Ο μόνος που μπορεί να τον βοηθήσει είναι ο καθηγητής Μάκλς (Μόργκαν Φρίμαν), ένας ανθρωπολόγος που κρύβει ένα ανείπωτο μυστικό. Η γραμμή ανάμεσα στη λογική και την παράνοια λεπταίνει καθώς ο Μπόιντ βυθίζεται όλο και πιο βαθιά στον κόσμο του νοσηρού δολοφόνου.

Σημείωμα του σκηνοθέτη Τζορτζ Γκάλο

Σίγουρα δεν είναι το είδος της ταινίας για το οποίο είμαι γνωστός, όμως πάντα επιθυμούσα να κάνω ένα θρίλερ. Όταν ήμουν πολύ νέος με εντυπωσίαζαν ταινίες όπως ο Άνθρωπος από τη Γαλλία και ο Εξορκιστής. Πιστεύω ότι αυτές οι ταινίες λειτουργούν εξίσου καλά γιατί είναι ριζωμένες στην πραγματικότητα και δεν είναι ποτισμένες με επιφανειακές σκηνοθετικές φιοριτούρες. Αυτές οι ιστορίες εκτυλίσσονται με μία απλότητα και τα γεγονότα συμβαίνουν σε πραγματικούς ανθρώπους. Χρησιμοποίησα αυτή την προσέγγιση στην ταινία.

Ήθελα η ταινία να μοιάζει σαν να έχει μόλις συμβεί. Δεν υπάρχουν πολλές εναλλαγές στους φακούς ούτε εντυπωσιακές κινήσεις της κάμερας. Άφησα την ιστορία να διαδραματιστεί αβίαστα. Ο Μόργκαν Φρίμαν, που υποδύεται τον Δρ. Μάκλς είναι ανεπιτήδευτος. Ο Κόουλ Χάουζερ, που παίζει τον ντετέκτιβ Μπόιντ, εκφράζει πολλά με λίγα λόγια. Και οι δύο έχουν σκοτεινά μυστικά, κρυμμένα βαθιά μέσα τους. Με διαφορετικούς τρόπους, η ταινία έχει να κάνει με δύο ανθρώπους που συναντιούνται για έναν κοινό σκοπό, αλλά ποτέ δεν αποκαλύπτουν ποιοι είναι πραγματικά. Δεν μπορούν γιατί οι αλήθειες τους είναι νοσηρές.

Απόλαυσα τη συνεργασία με αυτό το υπέροχο και πολύ διαφορετικό καστ. Η αντιπαράθεση ανάμεσα στους δρόμους της Ρώμης και του αγροτικού Μισισιπί είναι μία απολαυστική παλέτα για να δουλέψει κανείς. Η ταινία δεν προσφέρει παρηγοριά, οι ήρωες δεν σαλπάρουν στο ηλιοβασίλεμα. Ως αφηγητής ιστοριών, ήθελα να αντισταθώ στο να είμαι παρηγορητικός και εφησυχαστικός. Η λεπτή γραμμή ανάμεσα στη λογική και την τρέλα.

Αυτόν τον Μάρτιο, το κοινό θα περιηγηθεί στον σκοτεινό κόσμο των τελετουργικών φόνων που έχουν στερήσει τη ζωή σε δύο αθώους ανθρώπους. Η ιστορία παρακολουθεί το ανθρωποκυνηγητό που εξαπολύει ένας πατέρας, ο οποίος πενθεί τον χαμό της κόρης του.

Τον ρόλο υποδύεται ο Κόουλ Χάουζερ που συνεργάζεται με τον Μόργκαν Φρίμαν, έναν καθηγητή ανθρωπολογίας που θα τον βοηθήσει στην αναζήτηση του. Ο κατά συρροή δολοφόνος φαίνεται ότι ενδιαφέρεται για συγκεκριμένα μέλη του σώματος των θυμάτων και ο ντετέκτιβ Λούκας Μπόιντ, τον οποίο υποδύεται ο Χάουζερ, πρέπει να καταλάβει τη λογική του για να τον εντοπίσει. Για να το καταφέρει αυτό, χρειάζεται τα φώτα του καθηγητή ανθρωπολογίας .Κάποιος αποζητά την εξουσία και για να την αποκτήσει έχει πληρώσει να εκτελεστεί για λογαριασμό του η συγκεκριμένη τελετουργία, που λέγεται muti.

«Εδώ παίρνω τη δύναμη, εδώ γίνομαι δύναμη», είναι η ενδεικτική φράση γραμμένη με αίμα που διαβάζει ο ανθρωπολόγος Μακλς – Mackles (Μόργκαν Φρίμαν) σε έναν τοίχο στη σκηνή του εγκλήματος. Αυτό που αρχικά μοιάζει με μεμονωμένο γεγονός γρήγορα διασπείρεται στην Ευρώπη με νέα θύματα που αγνοούνται. Η τελετουργία, όσο αποτρόπαια κι αν είναι, συνεχίζει να διεξάγεται.

Ο σκηνοθέτης George Gallo Jr., γεννημένος την 1η Ιανουαρίου1956, είχε γράψει το σενάριο της ταινίας «Midnight Run» του Μάρτιν Μπρεστ με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο το 1989 ενώ το 2010, έγραψε το σενάριο και σκηνοθέτησε την δραματική ταινία «Middle Men» με τους Luke Wilson, Τζιοβάνι Ριμπίζι και Τζέιμς Κάαν.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture