Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Ογδόντα Οσκαρικά φιλμ σε online προβολή στην πλατφόρμα cinobo.com

Ογδόντα Οσκαρικά φιλμ σε online προβολή ...
Μαρτάτος Tάκης

Ανάμεσα τους το συγκινητικό «Million Dollar Baby» του Κλιντ Ίστγουντ με την Χίλαρι Σουόνκ, το "Moonlight" που κατέκτησε το Όσκαρ καλύτερης ταινίας στην απονομή του 2017 και η "La Dolce Vita" του Φελίνι

Πλησιάζει η φετινή τελετή των βραβείων Όσκαρ, αισίως η 95η (είναι την Κυριακή 12/3/2023) και η πλατφόρμα του Cinobo παρουσιάζει και φέτος τη μεγαλύτερη online συλλογή οσκαρικών ταινιών. Ογδόντα (80) ταινίες που έφτασαν μέχρι τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά βραβεία από τα 40s ως το σήμερα θα είναι διαθέσιμες για προβολή.

Από κλασικές και σύγχρονες ταινίες που συγκίνησαν την Αμερικανική Κινηματογραφική Ακαδημία, αγαπήθηκαν από το κοινό και κέρδισαν Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας. Από το εμβληματικό «Moonlight» του Μπάρι Τζένκινς το 2017, το ανεξάρτητο indie «Florida Project» με τον Γουίλεμ Νταφόε που είχε προβληθεί στο Πάνθεον και τα θρυλικά «Παράσιτα» του Μπονγκ Τζουν – χο από τη Νότια Κορέα που σάρωσαν τα Όσκαρ στην απονομή του 2020, μέχρι τον Φεντερίκο Φελίνι και τη θρυλική «La Dolce Vita» του το 1960, τα «400 Χτυπήματα» του Φρανσουά Τριφό, και τον «Μεγάλο Δικτάτορα» του Τσάρλι Τσάπλιν (1940) αλλά και το άκρως συγκινητικό «Million Dollar Baby» του Κλιντ Ίστγουντ με τη Χίλαρι Σουόνκ που θριάμβευσε στην απονομή των Όσκαρ του 2005.

Το φιλμ «La Dolce Vita» με την Ανίτα Έκμπεργκ και τον Μαρτσέλο Μαστρογιάννι είχε κερδίσει το Όσκαρ των καλύτερων κοστουμιών ενώ ήταν υποψήφιο για ακόμη 3 Όσκαρ, μεταξύ των οποίων της καλύτερης σκηνοθεσίας - Federico Fellini, και του καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου.

Ακόμη, σε αποκλειστικότητα στην πλατφόρμα του cinobo, οι συνδρομητές του που όλο και πληθαίνουν θα βρουν μια επιλογή από τις φετινές προτάσεις για την κατηγορία του Όσκαρ καλύτερης Διεθνούς Ταινίας, για την οποία οι χώρες από όλο τον πλανήτη στέλνουν κάθε χρόνο τις πιο φιλόδοξες ταινίες τους. Μεταξύ αυτών στη συλλογή του Cinobo, η φετινή πρόταση της Ελλάδας, που ήταν τα "Μαγνητικά Πεδία" του Γιώργου Γούση, ένα καλλιτεχνικό όσο και εμπορικό χιτ με γυρίσματα στην Κεφαλονιά, που αγαπήθηκε από το κοινό το προηγούμενο καλοκαίρι, αλλά και ταινίες όπως η «Απόφαση Φυγής» και ο «Κορσές» που παίχθηκαν στο Πάνθεον, «Η Συνωμοσία του Καΐρου» που προβλήθηκαν στη Βέσο Μάρε και οι «Ροδακινιές του Αλκαράς».

*Να θυμίσουμε πως το Cinobo είναι η ελληνική streaming πλατφόρμα και εταιρία διανομής που ειδικεύεται στον ανεξάρτητο και arthouse κινηματογράφο. Ιδρύθηκε το 2020, έχει παρουσία σε Ελλάδα και Κύπρο και όραμά του είναι να φέρει το “μεγάλο σινεμά, σε όλες τις οθόνες”, συγκεντρώνοντας προσεκτικά επιλεγμένο κινηματογραφικό περιεχόμενο από όλο τον κόσμο και την Ελλάδα που είναι συχνά διάσπαρτο ή και δυσεύρετο.

"Μαγνητικά Πεδία".

"Μαγνητικά Πεδία".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture