Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Ηθοποιοί, Παραγωγοί και Ενδυματολόγοι "ψήφισαν" την ταινία "Τα Πάντα Όλα" που ανεβάζει ταχύτητες για τα Όσκαρ

Ηθοποιοί, Παραγωγοί και Ενδυματολόγοι &q...

Στο Σωματείο των Αμερικανών Ηθοποιών μάλιστα κέρδισαν τα βραβεία 3 εκ των ηθοποιών του φιλμ που επίσης διεκδικούν και Όσκαρ, οι Μισέλ Γέο, Τζέιμι Λι Κέρτις και ο Κι Χουί Κουάν

Ολοένα και πλησιάζουμε προς την απονομή των φετινών βραβείων Όσκαρ που θα λάβει χώρα στις 12 Μαρτίου 2023 και η αγωνία όλο και μεγαλώνει.

Την ίδια ώρα στην τελετή απονομής των Screen Actors Guild Awards (SAGs), του Σωματείου Αμερικανών Ηθοποιών που αριθμεί χιλιάδες μέλη (ο Παναγιώτης Τιμογιαννάκης έγραψε πως το SAG έχει κοντά 100.000 μέλη) η ταινία που σάρωσε ήταν το παράξενο και πολύ πρωτότυπο «Τα Πάντα Όλα» κερδίζοντας βραβείο σχεδόν σε όλες τις κινηματογραφικές κατηγορίες, ανάμεσά τους και εκείνο του Καλύτερου Καστ σε Ταινία (το αντίστοιχο της καλύτερης ταινίας στα Όσκαρ).

Επίσης ο Μπρένταν Φρέιζερ κέρδισε το βραβείο του Σωματείου Αμερικανών Ηθοποιών για τον καλύτερο Α’ Ανδρικό Ρόλο, για την ερμηνεία του στο «The Whale – Η Φάλαινα» και πραγματικά ενδυναμώθηκε στη μάχη για το Όσκαρ όπου μεγάλος αντίπαλος παραμένει ο Όστιν Μπάτλερ για την ταινία «Elvis». Το «Τα Πάντα Όλα» σε σενάριο και σκηνοθεσία των Ντάνιελ Κουάν και Ντάνιελ Σέινερτ θριάμβευσαν και στα βραβεία της Ένωσης Παραγωγών Αμερική που δόθηκαν μια μέρα πριν τα SAG, και πλέον όλα δείχνουν πως η αλλόκοτη αυτή ταινία που παίχθηκε και για 2 εβδομάδες στην Πάτρα στη Βέσο Μάρε, πλησιάζει πολύ στον στόχο της να κατακτήσει το Όσκαρ της Καλύτερης Ταινίας και ενδεχομένως και μερικά ακόμη Όσκαρ. Να θυμίσουμε πως έχει 11 υποψηφιότητες συνολικά στα φετινά Όσκαρ.

Η ταινία όπως είδαμε, έγραψε ιστορία στον θεσμό των SAG μιας και οι ηθοποιοί Μισέλ Γέο και Κι Χουί Κουάν έγιναν οι πρώτοι Ασιάτες ηθοποιοί που τιμήθηκαν στις κατηγορίες του Α΄ Γυναικείου και Β’ Αντρικού ρόλου αντίστοιχα. Η Γέο ανεβάζει τις μετοχές της απέναντι στην ήδη βραβευμένη στο παρελθόν με 2 Όσκαρ Κέιτ Μπλάνσετ που φέτος φαντάζει φαβορί για το «Tar» (την περασμένη εβδομάδα κέρδισε το βραβείο Bafta).

«Αυτή η στιγμή δεν ανήκει πλέον μόνο σε μένα», είπε ο Κι Χουί Κουάν. «Ανήκει επίσης σε όλους όσους έχουν ζητήσει αλλαγή». Ο Κουάν, ο οποίος εμφανίστηκε για 1η φορά στο σινεμά στο θρυλικό φιλμ «Indiana Jones and the Temple of Doom» του 1984 και την επόμενη χρονιά έπαιξε ως παιδί ηθοποιός στα «Goonies», είπε ότι παραιτήθηκε στην πορεία από το επάγγελμα λόγω έλλειψης ευκαιριών. «Το τοπίο φαίνεται τόσο διαφορετικό εδώ από πριν», είπε.

Στις εκπλήξεις της βραδιάς των βραβείων του SAG ήταν αναμφίβολα η επικράτηση στον καλύτερο β’ γυναικείο ρόλο της Τζέιμι Λι Κέρτις, η οποία πράγματι είναι εκπληκτική στο «Τα Πάντα Όλα» και επίσης ανεβαίνουν οι πιθανότητες της να κερδίσει και το Όσκαρ αν και το φαβορί παραμένει η Άντζελα Μπάσετ για το “Black Panther: Wakanda Forever» της Μάρβελ σε σκηνοθεσία Ράιαν Κούγκλερ.

Περισσότερα για τα φετινά βραβεία του SAG στο flix.gr.

Τέλος είχαμε και την τελετή απονομής των Βραβείων της Ένωσης Σχεδιαστών Κοστουμιών των ΗΠΑ, (Costume Designers Guild Awards) στο Λος Άντζελες, με τις ταινίες «Elvis» του Μπαζ Λούρμαν και «Everything Everywhere All At Once – Τα Πάντα όλα» να αποσπούν τα σημαντικά τρόπαια.

Η νίκη της Σίρλεϊ Κουράτα ήρθε καθώς η ταινία «Everything Everywhere All At Once» συγκεντρώνει δυναμική οδεύοντας στην τελική φάση της ψηφοφορίας για τα Όσκαρ που ξεκινά στις 2 Μαρτίου 2023.

Η Σίρλεϊ Κουράτα που πλέον είναι & το φαβορί στα Όσκαρ (θα κονταροχτυπηθεί με την Catherine Martin για το «Elvis» και την Mary Zophres για το «Babylon») αναδείχθηκε νικήτρια σε έναν αγώνα με τιτάνες της ενδυματολογίας που έχουν γράψει ιστορία, την Ντέμπορα Λ. Σκοτ (Avatar: The Way of Water), την Ρουθ Ε. Κάρτερ (Black Panther) που είναι υποψήφια για το Όσκαρ και τη Μάγιες Ρουμπέο (Thor: Love and Thunder), ανέφερε το «Variety». Η Σίρλεϊ Κουράτα παρέλαβε το βραβείο Ενδυματολογίας σε Ταινία Επιστημονικής Φαντασίας/Φαντασίας.

Ο Όστιν Μπάτλερ της ταινίας "Elvis".

Ο Όστιν Μπάτλερ της ταινίας "Elvis".

*H 76χρονη Αμερικανίδα ηθοποιός Σάλι Φιλντ, τιμημένη με 2 Όσκαρ καλύτερου α' γυναικείου ρόλου, τιμήθηκε στα 29α SAG Awards με το Life Achievement Award για το σύνολο της σπουδαίας καριέρας της και της προσφοράς της στον κινηματογράφο.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

SAG Awards 2023: Το "Everything Everywhere All At Once" σάρωσε και είναι το απόλυτο φαβορί για τα Όσκαρ

Όσκαρ: Οι ηθοποιοί με τα περισσότερα αγαλματίδια στην ιστορία του θεσμού

Διαζύγιο για Γιώργο Μαυρίδη και Κρίστη Καθάργια μετά από 9 μήνες γάμου

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture