Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Συνεχίζονται τα "Παράσιτα" στο Πάνθεον από την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

Συνεχίζονται τα "Παράσιτα" στο...

Στην βραδινή προβολή - Στις 19.30 θα παίζεται το φιλμ "Ο Δρόμος της Επιστροφής" με τον Μπεν Άφλεκ

Θα συνεχιστεί και τη νέα κινηματογραφική εβδομάδα στην προβολή των 21:45 στη 2η αίθουσα του Πάνθεον στην Πάτρα, η ταινία – έκπληξη από τη Νότια Κορέα «Παράσιτα» σε σκηνοθεσία Μπονγκ Τζουν – χο που έκανε την ανατροπή στην φετινή απονομή των βραβείων Όσκαρ κατακτώντας 4 βραβεία, ανάμεσα τους και της καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας.

Το φιλμ ξαναήρθε στο Πάνθεον από την Πέμπτη 27/2 και αξίζει να σημειωθεί πως πανελλαδικά ήδη έχει ξεπεράσει τα 133.000 εισιτήρια. Το αποκριάτικο πενθήμερο από 27/2 έως 2 Μαρτίου 2020 το ιδιαίτερο και με στοιχεία «μαύρης» κωμωδίας φιλμ που ενθουσίασε και το Αμερικάνικο κοινό όπου έχει φτάσει σε εισπράξεις τα 51 εκατομμύρια δολάρια, έκοψε άλλα περίπου 5.200 εισιτήρια σε 55 αίθουσες και συνεχίζει ακάθεκτο.

Η διάρκεια του είναι 132 λεπτά.

Παίζουν οι: Σονγκ Κανγκ - Χο, Γιανγκ Χίε - τζιν, Τζο Γέο - τζεόνγκ, Παρκ Σο – νταμ.

Σύμφωνα με το στόρι, ο μεγαλύτερος γιος μιας οικογένειας ανέργων γνωρίζεται με τους ευκατάστατους Παρκ και εισβάλλει στη ζωή τους με έναν απρόοπτο για όλους τρόπο.

Μαύρη κωμωδία, ψυχολογικό θρίλερ, κοινωνική σάτιρα και αλληγορικό δράμα, το φιλμ «Παράσιτα» τιμήθηκε αρχικά με τον Χρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ Κανών τον περασμένο Μάιο και ακολούθησε ο Οσκαρικός θρίαμβος (κέρδισε και τα Όσκαρ καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου και καλύτερης διεθνούς – ξενόγλωσσης ταινίας). Τα «Παράσιτα» του 50χρονου Bong Joon-ho αποτελούν μια θαρραλέα κινηματογραφική πρόταση που εκπλήσσει από το πρώτο μέχρι το τελευταίο πλάνο, όπως χαρακτηριστικά τονίζεται. Βέβαια κάποιοι μίλησαν για υπερβολική βία στις τελευταίες σκηνές του φιλμ, το οποίο πάντως κατάφερε να αφήσει πίσω του μεγάλες παραγωγές όπως το «1917» του Σαμ Μέντες ή το «Κάποτε…στο Χόλιγουντ» του Κουέντιν Ταραντίνο.

Από την Πέμπτη 5/3 και έως την Τετάρτη 11/3/2020 στην προβολή των 19.30 θα παίζεται η κοινωνικοδραματική ταινία «Ο Δρόμος της Επιστροφής» που κάνει πρεμιέρα στη χώρα μας σε διανομή Τanweer, ταυτόχρονα με την έξοδο της στις ΗΠΑ.

Σκηνοθεσία: Γκάβιν Ο΄Κόνορ

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μπεν Άφλεκ, Αλ Μαντριγκάλ, Μικαέλα Γουάτκινς, Τζανίνα Γκαβανκάρ, Γκλιν Τούρμαν.

Διάρκεια: 108 λεπτά

Ο Τζακ Κάνινγχαμ (στο ρόλο ο γοητευτικός Μπεν Άφλεκ τιμημένος με Όσκαρ ως παραγωγός του φιλμ «Επιχείρηση Argo» το 2012) είχε μπροστά του μια ζωή γεμάτη υποσχέσεις. Στο γυμνάσιο ήταν το παιδί - φαινόμενο στο μπάσκετ, κατορθώνοντας να πάρει πλήρη υποτροφία για το πανεπιστήμιο, όταν ξαφνικά, για άγνωστους λόγους, αποσύρεται από τα πάντα, καταστρέφοντας το μέλλον του. Τον παίρνει η κάτω βόλτα, βιώνει μία ανυπολόγιστη απώλεια και «βυθίζεται» στο αλκοόλ, γεγονός που του κοστίζει το γάμο του και κάθε ελπίδα για μια καλύτερη ζωή. Όταν του ζητείται να προπονήσει την ομάδα μπάσκετ του πανεπιστημίου του - που έχει πέσει πολύ σε σχέση με τις ένδοξες εποχές του- αποδέχεται την πρόταση, εκπλήσσοντας περισσότερο απ’ όλους τον εαυτό του.

Καθώς οι παίκτες δένουν μεταξύ τους ως ομάδα και πετυχαίνουν τη μία νίκη μετά την άλλη, ο Τζακ αισθάνεται ότι ίσως έχει βρει τελικά ένα λόγο για να αντιμετωπίσει τους δαίμονές του. Όμως, θα είναι αυτό αρκετό για να γεμίσει το κενό του, να θεραπεύσει τις βαθιές πληγές του παρελθόντος και να τον οδηγήσει στο δρόμο για τη λύτρωση;

Το φιλμ “The Way Back – Ο Δρόμος της Επιστροφής” από την Πέμπτη 5/3 προβάλλεται και στα Odeon Veso Mare.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture