Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τραγωδία στα Τέμπη: Συγκλονίζουν οι 2 νεαροί που έσωσαν δεκάδες επιβάτες

Τραγωδία στα Τέμπη: Συγκλονίζουν οι 2 νε...

Δεν κοίταξαν να σωθούν οι ίδιοι, αλλά πώς θα τα καταφέρουν μαζί με όσους είχαν δίπλα τους

Ο 20χρονος Ανδρέας και ο 18χρονος Άγγελος συμπαραστάθηκαν στους συνεπιβάτες τους στην αμαξοστοιχία που έμελλε να βυθίσει στο πένθος δεκάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα.

Οι δύο, την ώρα της ανείπωτης τραγωδίας στα Τέμπη, δεν κοίταξαν να σωθούν οι ίδιοι, αλλά πώς θα το καταφέρουν μαζί με όσους είχαν δίπλα τους.

 «Μίλαγα και συνεννοούμουν με φίλους μου να έρθουν να με πάρουν από το τρένο και εκεί που μίλαγα στο επόμενο δευτερόλεπτο αυτό που θυμάμαι είναι ένα δυνατό τράνταγμα από το οποίο βρεθήκαμε να είμαστε πλάγια. Πλάγια στο τρένο να έχει γείρει. Από τις τριβές και από όλο αυτό το τρανταγμό υπήρχαν εκρήξεις», περιγράφει στο OPEN ο 20χρονος Ανδρέας.

Από πλευράς του, ο 18χρονος Άγγελος, λέει: «Στο 1 και στο 2 δεν μπορούσαμε ούτε να φτάσουμε από τις φλόγες. Τα συντρίμμια ήταν πάρα πολλά. Πάρα πολλά αιχμηρά αντικείμενα στο έδαφος».

«Σώσαμε τουλάχιστον 16 άτομα»

«Σπάσαμε το παράθυρο το οποίο ήταν ραγισμένο ήδη από τη σύγκρουση. Στην αρχή είδαμε πόσο ύψος έχει, ήταν πολύ αλλά έπρεπε αναγκαστικά να πάρουμε γρήγορα απόφαση», δηλώνει ο Ανδρέας.

 «Καταφέραμε και σώσαμε τουλάχιστον 16 άτομα εγώ και ένα παιδί, ο Γιώργος. Ήμασταν οι δύο που πήγαμε προς το βαγόνι τρία», γνωστοποιεί ο Άγγελος.  

Ο 20χρονος Ανδρέας δηλώνει στη συνέχεια πως «έριξα την ιδέα να πετάξουμε τις βαλίτσες κάτω ώστε να μπορούμε να πέσουμε στα μαλακά. Πράγμα που κάναμε και ένας ένας κρατιόταν από την εγκοπή από το παράθυρο του τρένου και πήδαγε προς τα κάτω στις βαλίτσες για να προσγειωθεί όσο πιο μαλακά γινόταν».

 Έπειτα, περιγράφει τη στιγμή που τον προσέγγισαν τρία κορίτσια ο οποίες προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τις φλόγες που ήδη είχαν τυλίξει τα πρώτα βαγόνια της αμαξοστοιχίας:

«Ήρθανε θυμάμαι 2 -3 κοπέλες από τις διπλανές καμπίνες στο ίδιο βαγόνι. Υπήρχαν άτομα, επίσης από την αριστερή καμπίνα από την 8 αν δεν κάνω λάθος γιατί εκείνη την ώρα ήμουν στην 9 και ένας ένας πρώτα οι κοπέλες και μετά οι βαριά τραυματισμένοι πήδαγαν και έμεινα εγώ, αν όχι τελευταίος, ήμουν από τους τελευταίους σίγουρα και το θυμάμαι αυτό χαρακτηριστικά».

 «Στο 3 υπήρχαν θύματα, στο 4 ήταν λίγο καλύτερα τα πράγματα, κάποια σπασμένα άκρα, αλλά στο τρία υπήρχαν θύματα, μπορούσες να τα δεις, δεν μπορούσες να πλησιάσεις από τους καπνούς και τις φωτιές», λέει στο τέλος ο Άγγελος.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις