Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Με αναμμένα κεριά στον ΟΣΕ για την τραγωδία στα Τέμπη -ΒΙΝΤΕΟ&ΦΩΤΟ

Πάτρα: Με αναμμένα κεριά στον ΟΣΕ για τη...

Από φοιτητικούς συλλόγους και το Εργατικό Κέντρο

Συμβολική κινητοποιήση πραγματοποιούν αυτή την ώρα στο κέντρο της Πάτρας, το Εργατικό Κέντρο μαζί με φοιτητικούς συλλόγους, στον σιδηροδρομικό Σταθμό του ΟΣΕ στην οδό Όθωνος Αμαλίας για την τραγωδία με την σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Οι συμμετέχοντες στην πορεία κρατούν αναμμένα κεριά στα χέρια, στη μνήμη όσων έφυγαν στο δυστύχημα που έχει συγκλονίσει τη χώρα.

Σε σχετική του ανακοίνωση για τη σημερινή πορεία, το Εργατικό Κέντρο, ανέφερε μεταξύ άλλων: "Απαιτούμε πλήρη διερεύνηση των αιτιών της τραγωδίας στα Τέμπη, να μην κρυφτεί ή συγκαλυφθεί τίποτε. Να αποδοθούν όλες οι ευθύνες.

Εκφράζουμε τα ειλικρινά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων, ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση σε όλους τους τραυματίες.   

Μόνο θλίψη και οργή προκαλεί σε όλους εμάς το συγκεκριμένο πολύνεκρο «δυστύχημα».  Θλίψη για όλους αυτούς που χάθηκαν, οι περισσότεροι εκ των οποίων νέοι άνθρωποι, φοιτητές και μικρά παιδιά. Οργή γιατί το τραγικό αυτό περιστατικό δεν είναι ένα ακόμη δυστύχημα, αλλά ένα ακόμη έγκλημα. Ένα έγκλημα που έχει τη σφραγίδα όλων όσων κυβέρνησαν στη χώρα μας μέχρι σήμερα και ιδιωτικοποίησαν τις σιδηροδρομικές μεταφορές".

Ο αντιπρόεδρος των εργαζομένων στον ΟΣΕ Σταύρος Πήλιος

Ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας Δημήτρης Μαρμούτας

Ο βουλευτής Αχαΐας του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος

Στην ανακοίνωση, αναφέρετε επίσης: "Ένα έγκλημα για το οποίο εδώ και καιρό είχαν προειδοποιήσει τα Σωματεία των Σιδηροδρομικών λέγοντας πως «η πολιτική της απελευθέρωσης και της ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρομικών μεταφορών θα έχει τραγικές συνέπειες». Μάλιστα, στις 7 Φλεβάρη του 2023 προειδοποιούσαν ότι «αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα στην πρόσληψη προσωπικού, στον εκσυγχρονισμό των συρμών και του δικτύου, αν δεν ανατραπεί η λογική κόστους - κέρδους που έχει οδηγήσει όλη την τελευταία δεκαετία σε μικρότερα "ατυχήματα" που πραγματοποιούνταν όλο και πιο συχνά, τότε γρήγορα θα θρηνήσουμε πολύνεκρο "δυστύχημα"». Και σα να μη έφταναν όλα αυτά, σύμφωνα με τις καταγγελίες των Σωματείων των Σιδηροδρομικών «το σύστημα ελέγχου δεν λειτουργεί εδώ και καιρό και εν έτη 2023 όλα γίνονται χειροκίνητα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις