Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Το πρώην 409 να μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου 24ωρης λειτουργίας

Πάτρα: Το πρώην 409 να μετατραπεί σε Κέν...

Αυτό πρότεινε το Σωματείο εργαζομένων του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας, «Ιπποκράτης» στην σύσκεψη με το Δήμαρχο Πατρέων και άλλους Φορείς

Το Σωματείο εργαζομένων του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας, «Ιπποκράτης» συμμετείχε στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με το Δήμαρχο Πατρέων και άλλους Φορείς,  την περασμένη Πέμπτη 26.1.2023 για το μέλλον του πρώην 409 ΓΣΝ Πατρών.

Για το πρώην 409 ΓΣΝ και στο πρόσφατο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το σωματείο εργαζομένων, τονίζεται ότι είναι απαραίτητη η παραμονή του, για Δημόσια Υγειονομική χρήση και να στεγάσει δομές που είναι απαραίτητες και λείπουν από την περιοχή μας.

Απόψεις και θέσεις για το τι δομές μπορεί να στεγάσει το 409 είναι δεδομένο ότι μπορεί να υπάρξουν πολλές. Τα κριτήρια επιλογής για το τι είδους δομή θα πρέπει να στεγάσει  το 409, πρέπει να έχουν γνώμονα τις ανάγκες των πολιτών και μόνο.

Το πρώτο κριτήριο και σημαντικό θα πρέπει να είναι ότι αυτή η δομή, θα πρέπει να είναι αυτοτελής και να μην έχει καμία εξάρτηση από τις ήδη υπάρχουσες δομές της περιοχής μας.

Ένα δεύτερο κριτήριο θα πρέπει να είναι η λειτουργία της ως δημόσια δομή υγείας για την αποσυμπίεση των ήδη υπαρχουσών  δομών της περιοχής μας.

Η 'Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας για το πρώην 409 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Πάτρας

Πιο συγκεκριμένα θα μπορούσε το 409 να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο και λειτουργικό Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου 24ωρης λειτουργίας, που τόσο ανάγκη έχει η πόλη της Πάτρας. Όλα όμως αυτά για να υλοποιηθούν θα πρέπει να ξεπεράσουμε τον υπαρκτό κίνδυνο, που είναι η παράδοση του 409 ΓΣΝ για 70 χρόνια σε ιδιώτη επενδυτή για οποιαδήποτε άλλη χρήση.

Το "φάντασμα" του 409 πρώην στρατιωτικού νοσοκομείου και η εμπλοκή που το έχει αφήσει ερειπωμένο κι έρημο εδώ και 2 χρόνια

Το Σωματείο εργαζομένων «Ιπποκράτης», όπως αναφέρει στην σχετική ανακοίνωση του, «θα συνεχίσει να δίνει το παρών σε όλες τις πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν και στη συνέχεια για την πραγματοποίηση του στόχου».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις