Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αξιοποίηση 409 νοσοκομείου Πάτρας: Να γίνει παιδιατρικό νοσοκομείο ζητούν οι εργαζόμενοι στο Καραμανδάνειο

Αξιοποίηση 409 νοσοκομείου Πάτρας: Να γί...

Η ανακοίνωσή τους

Στην ανακοίνωση των εργαζομένων στο Καραμανδάνειο, σχετικά με την αξιοποίηση του 409 πρώην στρατιωτικού νοσοκομείου της Πάτρας αναφέρεται:

Από την διαρροή των πληροφοριών περί κατασκευής νέου κτιρίου για το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο ως την εξαγγελία ανακαίνισης της υπάρχουσας δομής , οι ανάγκες εκσυγχρονισμού κι επέκτασης παραμένουν ίδιες.

 Η έναρξη διαδικασίας δημοπράτησης του 409 ΓΣΝ φαντάζει ως μοναδική ευκαιρία για την αξιοποίηση και  αναβάθμιση των υπηρεσιών του μοναδικού αμιγώς Παιδιατρικού Νοσοκομείου που καλύπτει τις ανάγκες ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας.

Τα προτερήματα που παρουσιάζει η δέσμευση του κτιρίου για χρήση από το Καραμανδάνειο είναι πολλά:

Ως πρώτο και κύριο η μηδαμινή χιλιομετρική απόσταση των δύο κτιρίων με αποτέλεσμα την άμεση πρόσβαση. Υπενθυμίζουμε ότι το 409 λειτουργούσε για 30 χρόνια ως υγειονομική μονάδα με πλήθος κλινικών, συνεπώς  θεωρούμε ότι το κόστος ανακαίνισης είναι ανεκτό. Το Καραμανδάνειο θα αποφορτιστεί και θα παρέχονται βελτιωμένες υπηρεσίες. Η διαθεσιμότητα του χώρου θα δώσει την ευκαιρία νέων ιατρείων – ειδικοτήτων κι έτσι θα καλύπτεται πλήθος αναγκών από τους μικρούς μας ασθενείς.

Το Σωματείο Εργαζομένων του Καραμανδανείου τάσσεται κατά κάθε παραχώρησης του κτιρίου του 409 προς ιδιωτική εκμετάλλευση. Αιτείται άμεσα την διακοπή της προκήρυξης του όποιου διαγωνισμού από το  ΥΠΕΘΑ , παραχώρησή του στο Υπουργείο Υγείας και επαναλειτουργία του ως μονάδα υγειονομικού ενδιαφέροντος δημοσίου χαρακτήρα και συγκεκριμένα δημιουργία φορέα Φροντίδας Μητέρας Παιδιού, δηλαδή ενός ολοκληρωμένου Νοσοκομείου, όπως επιτυχημένα λειτουργεί στα αναπτυγμένα κράτη.

Η σοβαρότητα της κατάστασης, το πλήθος των υγειονομικών αναγκών της ευρύτερης περιοχής και η κάλυψή τους και συνάμα οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού  για αναβάθμιση του Καραμανδανείου , απαιτούν την σύμπραξη του ΥΠΕΘΑ και Υπουργείου Υγείας και την επικράτηση της κοινής λογικής, προαγωγή και προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Τώρα λοιπόν είναι η στιγμή ώστε να υλοποιηθούν οι υποσχέσεις και οι εξαγγελίες, αλλά απαιτείται ισχυρή πολιτική βούληση. 

Παρακαλούμε την παρέμβαση όλων των φορέων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις