Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Κώστας Μάρκου για το ρεπορτάζ του thebest.gr: «Υπήρξαν και κάποιοι που αντέδρασαν για το 409»

Ο Κώστας Μάρκου για το ρεπορτάζ του theb...

Η ανακοίνωση

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο βουλευτής Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μάρκου, σχετικά με το 409 πρωην Στρατιωτικό Νοσοκομείο, αναφέρει: Αναφορικά με το άρθρο – ρεπορτάζ για την τύχη του 409 πρώην Στρατιωτικού Νοσοκομείου Πατρών, με τίτλο «Δίνουν το 409 για 50 συν 20 χρόνια σε ιδιώτη και η πόλη παρακολουθεί αμέτοχη περιμένοντας[1]» και ειδικά ως προς το πρώτο από τα δυο κρίσιμα ζητήματα που θέτετε, ήτοι ότι «… ότι άπαντες οι βουλευτές, ο δήμαρχος και οι Φορείς της πόλης, απλά παρακολουθούν.  Σαν να μην τους αφορά. Σαν να είναι βουλευτές και Φορείς μιας άλλης περιοχής», προς πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών σας, επιθυμώ να σας γνωστοποιήσω τα εξής:

Από κοινού με τη Σία Αναγνωστοπούλου και άλλους Βουλευτές από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, καταθέσαμε δυο ερωτήσεις στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Στην μεν πρώτη, την οποία επισυνάπτω μαζί με τις απαντήσεις που λάβαμε από τα Υπουργεία Άμυνας και Υγείας, σημειώναμε ότι η τοπική κοινωνία δεν γνωρίζει ούτε με ποια διαδικασία αποφασίστηκε η μακροχρόνια μίσθωση του ακινήτου, ούτε γιατί δεν προκρίθηκε η λύση της επαναδημιουργίας στρατιωτικού νοσοκομείου, που θα βοηθούσε στην αποσυμφόρηση των δυο νοσοκομείων της Πάτρας, που εξυπηρετούν ασθενείς από όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Αναφερόμασταν επίσης και στο σοβαρό ζήτημα που υπάρχει και με τον όρο που έθεσε ο διαθέτης Β. Μαραγκόπουλος αναφορικά με τη χρήση του κληροδοτήματος, σύμφωνα με τον οποίο στο ακίνητο πρέπει να λειτουργεί υγειονομική μονάδα, η οποία θα εξυπηρετεί και τον στρατό, σημειώνοντας ότι, σε περίπτωση μη τήρησης του όρου αυτού, οι νόμιμοι κληρονόμοι θα έχουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν το κληροδότημα.

Στη δεύτερη ερώτησή μας, την οποία επίσης επισυνάπτω μαζί με την απάντηση που λάβαμε από το Υπουργείο Άμυνας, απευθύναμε σε αυτό διάφορα ερωτήματα και συγκεκριμένα:

1. Το Υπουργείο διατείνεται ότι στην υπόθεση παραχώρησης του πρώην Στρατιωτικού Νοσοκομείου Πατρών εμπλέκονται κάποιοι «φορείς της κτηματομεσιτικής αγοράς», οι οποίοι μάλιστα έχουν παραιτηθεί από το δικαίωμα να λάβουν μεσιτική ή οποιαδήποτε άλλη αμοιβή.   

2. Το Υπουργείο παραλείπει να αναφέρει ότι έχει αναθέσει σε συγκεκριμένο γραφείο πολιτικών και αρχιτεκτόνων μηχανικών την σύνταξη σχετικής πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για επενδυτές.

3. Το Υπουργείο παραβλέπει ότι το κτήριο που μέχρι το 2017 στέγαζε το 409 πρώην Στρατιωτικό Νοσοκομείο Πατρών, αποτελεί κληροδότημα προς το Ελληνικό Δημόσιο με την υποχρέωση να χρησιμοποιείται με συγκεκριμένο ¨τρόπο¨, ήτοι ως υγειονομική μονάδα, η οποία θα εξυπηρετεί και τον στρατό.

Για όλα τα παραπάνω ζητήματα, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ζητήσαμε διευκρινήσεις και τα σχετικά έγγραφα.

Και για τις δυο αυτές κοινοβουλευτικές μας προσπάθειες αποστείλαμε σχετικά δελτία που δημοσιεύθηκαν στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Το ένα από τα δυο αυτά δελτία τύπου που αναζήτησα και βρήκα, δημοσιεύθηκε και στο δικό σας, πάντα φιλόξενο, portal[2].

Είμαι σίγουρος ότι και το δεύτερο θα έχει δημοσιευθεί, αλλά δεν κατάφερα να το βρω!

Επίσης, δεδομένου ότι τα θέματα με τα οποία ασχολούμαστε δεν αποτελούν για εμάς πεδίο άσκησης μικροπολιτικής, σας ενημερώνω ότι και άλλες κοινοβουλευτικές ομάδες έχουν υποβάλει ερωτήσεις για το ίδιο θέμα.

Τέλος, σας ενημερώνω ότι οι προσπάθειές μας δεν έχουν σταματήσει και ότι ήδη αναζητήσαμε και βρήκαμε την με αριθμό 170/2020 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πατρών, την οποία επίσης επισυνάπτω και η οποία αφορά στο συγκεκριμένο ακίνητο, και μελετάμε τα επόμενα βήματά μας.

Αυτό που επίσης δεν έχει σταματήσει όμως, είναι η ακόρεστη βουλιμία της κυβέρνησης Μητσοτάκη να τα μετατρέψει όλα σε Α.Ε.

Αυτό θα το σταματήσει ο Ελληνικός λαός την Κυριακή των Εκλογών.

 


[1] https://www.thebest.gr/ article/698331-dinoun-to-409- gia-50-sun-20-chronia-se- idioti-kai-i-poli- parakolouthei-ametochi- perimenontas 

[2] https://www.thebest.gr/article/661459-markou-anagnostopoulou-idiotes-kai-sto-409-proin-stratiotiko-nosokomeio-patron

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις