Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Στις 21 Ιουλίου 2023 η πρεμιέρα του πολυαναμενόμενου φιλμ "Οπενχάιμερ"

Στις 21 Ιουλίου 2023 η πρεμιέρα του πολυ...

Με τον Κίλιαν Μέρφι στον κεντρικό ρόλο - Την ταινία όταν κυκλοφορήσει, αναμένεται να την δούμε και στην Πάτρα

Για τις 21 Ιουλίου 2023 είναι προγραμματισμένη η έξοδος της ταινίας "Οπενχάιμερ" στις αίθουσες της Βορείου Αμερικής. Το φιλμ «Οπενχάιμερ – Oppenheimer» σε σενάριο και σκηνοθεσία του σημαντικού κινηματογραφικού δημιουργού Κρίστοφερ Νόλαν, όπως λέγεται, είναι ένα επικών διαστάσεων κοινωνικό θρίλερ, το οποίο βάζει στους θεατές στην αγωνιώδη και παράδοξη κατάσταση ενός αινιγματικού ανθρώπου που παίρνει το ρίσκο να καταστρέψει τον κόσμο, προκειμένου να τον σώσει.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο 46χρονος ηθοποιός Κίλιαν Μέρφι στον ομώνυμο ρόλο του Αμερικανού θεωρητικού της φυσικής, J. Robert Oppenheimer, ο οποίος και θεωρήθηκε ως ο "πατέρας της ατομικής βόμβας".

Oppenheimer: Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ της ταινίας

Συμπρωταγωνιστούν η Έμιλι Μπλαντ στο ρόλο της βιολόγου και βοτανολόγου συζύγου του, ο βραβευμένος με Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου για τον «Ξεχωριστό Γουίλ Χάντινγκ», Ματ Ντέιμον, ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ. και η Φλόρενς Πιου.

Ο Μπεν Άφλεκ και ο Ματ Ντέιμον συνεργάζονται σε ταινία για τον Σόνι Βακάρο

Ο 52χρονος σκηνοθέτης Κρίστοφερ Νόλαν μας έχει χαρίσει ταινίες όπως το «Inception» (2010), το «Interstellar» (2014), η «Δουνκέρκη – Dunkirk» (2017) και το «Tenet» (2020). Για την ταινία «Dunkirk» ο Νόλαν προτάθηκε για το βραβείο Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας.

Στο φιλμ που στο αρχικό στάδιο της παραγωγής είχε ακουστεί και το όνομα του Ρόμπερτ Ρέντφορντ, παίζουν και οι Ράμι Μάλεκ, Μπένι Σάφντι, Μάικλ Ανγκαράνο, Τζος Χάρτνετ και ο Κένεθ Μπράνα που έχει παίξει και στην «Δουνκέρκη» και στο «Tenet».

Σενάριο και Σκηνοθεσία: Κρίστοφερ Νόλαν

Παραγωγή: Έμα Τόμας, Τσαρλς Ρόβεν, Κρίστοφερ Νόλαν.

Ο 52χρονος Ματ Ντέιμον υποδύεται στην ταινία τον στρατηγό Λέσλι Γκροβς, τον διευθυντή του «Σχεδίου Μανχάταν» και ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ., ο αγαπημένος Iron man των ταινιών της Marvel υποδύεται εδώ τον Λούις Στράους, το ιδρυτικό στέλεχος της Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας των ΗΠΑ.

Η υποψήφια για Όσκαρ, Φλόρενς Πιου ενσαρκώνει την ψυχίατρο Ζαν Τάτλοκ, ο Μπένι Σάφντι τον θεωρητικό φυσικό Έντουαρντ Τέλερ, ο Μάικλ Ανγκαράνο τον Ρόμπερτ Σέρμπερ και ο Τζος Χάρτνετ τον πρωτοπόρο Αμερικανό πυρηνικό επιστήμονα Έρνεστ Λόρενς.

Το εντυπωσιακό καστ περιλαμβάνει ακόμη τους Ντέιν Ντεχάν, Ντύλαν Άρνολντ, Ντέιβιντ Κράμχολτζ, Άλντεν Έρενραιχ και τον Μάθιου Μοντίν.

Το σενάριο της ταινίας βασίζεται στο βραβευμένο με Πούλιτζερ βιβλίο «American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer» του Κάι Μπερντ και του αείμνηστου Μάρτιν Τζ. Σρούιν.

Η ταινία «Oppenheimer» όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, συνδυάζει την τεχνική του IMAX® και του φιλμ των 65mm, συμπεριλαμβανομένων, για πρώτη φορά, τμημάτων σε ασπρόμαυρη αναλογική φωτογραφία IMAX.

Οι ταινίες του Νόλαν (έχει υπογράψει και το «The Dark Knight») έχουν αποφέρει περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office και έχουν βραβευτεί με 11 Όσκαρ και έχουν λάβει 36 υποψηφιότητες, συμπεριλαμβανομένων δύο (2) υποψηφιοτήτων για Καλύτερη Ταινία.

Στίβεν Σπίλμπεργκ: Η ταινία «The Dark Knight» έπρεπε να είναι υποψήφια για Όσκαρ πριν 14 χρόνια

Η ταινία θα βγει στις Ελληνικές αίθουσες από την εταιρεία διανομής Tulip Entertainment.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture