Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κακοκαιρία: Ποιες περιοχές κινδυνεύουν τις επόμενες ώρες - Προειδοποίηση Μαρουσάκη για πλημμύρες

Κακοκαιρία: Ποιες περιοχές κινδυνεύουν τ...

«Πνίγηκε» η Αττική

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα και έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές της επικράτειας.

Η Αττική δέχεται ισχυρά χτυπήματα από τις βροχοπτώσεις και τις καταιγίδες.

Μάλιστα σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη, στην περιφέρεια έβρεξε περισσότερο από όσο βρέχει συνήθως σε ένα μήνα.

 Ο μεγαλύτερος όγκος νερού στην Αττική έπεσε στα Βίλια όπου μετρήθηκαν 68 τόνοι, ενώ ακολουθούν Μαρούσι με 66, Μαλακάσα με 62, Αμπελόκηποι με 59, Χαλάνδρι με 57, Υμμητός-Δάφνη με 56, Βριλήσια με 55 και Τατόι με 52.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα η ποσότητες είναι πολύ μεγαλύτερες. Πιο συγκεκριμένα, στο Γύθειο έπεσαν 171 τόνοι, στις Κροκεές Λακωνίας 155, στην Καλαμάτα 85 και στο Αμόνι Σοφικού επίσης 85.

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, αυτή τη στιγμή υπάρχει μία ζώνη καταιγίδων που εκτείνεται από τα νοτιότερα τμήματα της Πελοποννήσου και φτάνει μέχρι το βορειοανατολικό Αιγαίο. Ο κύριος όγκος των φαινομένων απομακρύνεται από την Αττική και πλέον κινδυνεύει κυρίως το ανατολικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο, καθώς και οι Κυκλάδες όπου θα σημειωθούν ισχυρές καταιγίδες που θα διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή το πρωί με αυξημένο τον κίνδυνο για πλημμυρικά επεισόδια.

 Σε κάθε περίπτωση ο καιρός θα παραμείνει άστατος χωρίς ωστόσο επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Σοβαρά προβλήματα

Συνολικά 394 κλήσεις έχει λάβει από χθες το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός, Ιωάννης Αρτοποιός. Οι κλήσεις, αφορούν κυρίως αντλήσεις υδάτων, απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες, κοπές δέντρων και απομακρύνσεις συνανθρώπων μας προς ασφαλή σημεία.

 

 

Όπως τόνισε ο κ. Αρτοποιός, τα περισσότερα προβλήματα αντιμετωπίστηκαν στην Αττική όπου το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ έλαβε 204 κλήσεις ενώ ενέργειες πραγματοποιήθηκαν σε 113 περιπτώσεις κυρίως για αντλήσεις υδάτων, απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες, μεταφορές ατόμων κυρίως οδηγών προς ασφαλή σημεία. Ακόμη, 100 κλήσεις δέχθηκαν στη Ζάκυνθο, ενώ ενέργειες πραγματοποιήθηκαν σε 30 περιπτώσεις κυρίως για αντλήσεις υδάτων.

Ο κ. Αρτοποιός επανέλαβε την ισχυρή σύσταση για περιορισμό των μετακινήσεων στις απολύτως απαραίτητες κατά την εκδήλωση των καιρικών φαινόμενων.

Προβλήματα και στα ΜΜΜ
 Σοβαρότατα προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία στη λειτουργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς στην Αθήνα, ενώ και ο σιδηρόδρομος φαίνεται να μαστίζεται από ...επιδημία τεχνικών προβλημάτων τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας των οποίων προκαλούνται καθυστερήσεις ή και ματαιώσεις σε δρομολόγια.

Νωρίτερα για κάποια λεπτά διακόπηκε το σύνολο των δρομολογίων του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου καθώς τα τρένα της Γραμμής 1 είχαν ακινητοποιηθεί σε όλους τους σταθμούς, εξαιτίας της διακοπής ρεύματος που σημειώθηκε στο Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας (ΚΕΛ) Ειρήνης. 

Στη συνέχεια άρχισαν να κυκλοφορούν ξανά αλλά περίπου στο μισό δίκτυο. Συγκεκριμένα, τα δρομολόγια άρχισαν να γίνονται αρχικά μόνο στο τμήμα Ομόνοια - Πειραιάς και αντίστροφα, ενώ λίγα λεπτά αργότερα οι συρμοί έφταναν έως το σταθμό Ανω Πατήσια και περίπου στις 14.10 η κυκλοφορία των τρένων αποκαταστάθηκε στο σύνολο του δικτύου.

 Προβλήματα όμως σημειώθηκαν και στις άλλες δύο γραμμές του μετρό τη 2 και την 3. Αιτία ήταν οι συνεχείς πτώσεις τάσης σε υποσταθμούς ρεύματος της ΔΕΗ, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα σημαντικές καθυστερήσεις στα δρομολόγια των δύο γραμμών. Ωστόσο σε καμία από τις συγκεκριμένες γραμμές δεν παρατηρήθηκε διακοπή λειτουργίας. Τελικώς, σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ και αυτό το ζήτημα, το οποίο οφείλεται στον ΔΕΔΔΗΕ, αποκαταστάθηκε

Καθυστερήσεις στα δρομολόγια σημειώθηκαν και σε ορισμένες γραμμές των οδικών μέσων, χωρίς ωστόσο η ΟΣΥ να προβεί σε κάποια ενημέρωση για πιο εκτεταμένα προβλήματα.

Πού υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας 

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Τροχαίας Αττικής αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, ενώ η κίνηση των οχημάτων στη λεωφόρο Ποσειδώνος στο ύψος του παλαιού ιππόδρομου, στο ρεύμα προς Πειραιά, διεξάγεται μόνο από την δεξιά λωρίδα

Επιπρόσθετα κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Αλεποχωρίου-Σχίνου.

Τέλος, υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στη λεωφόρο Βραυρώνος, στην Κερατέα, στη θέση «γεφυράκι Βρύση».

Πού είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες

Απαραίτητες είναι σύμφωνα με την Αστυνομία οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε σημεία του ορεινού οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας, λόγω χιονόπτωσης ή παγετού.

Ειδικότερα, αλυσίδες χρειάζονται στην Ημαθία, σε τμήμα της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Κοζάνης, στα οδικά δίκτυα προς τα χιονοδρομικά κέντρα Σελίου & 3- 5 Πηγαδιών, στο Κιλκίς, στις επαρχιακές οδούς Γρίβας – Καστανερής και Γουμένισσας – Ομαλού, προς τα χιονοδρομικά κέντρα Βόρα (Πέλλα) και Ελατοχωρίου (Πιερία) καθώς και στη Χαλκιδική στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Ιερισσού, μέσω Ταξιάρχη και στις επαρχιακές οδούς Νεοχωρίου – Βαρβάρας και Νεοχωρίου – Ολυμπιάδας.

Μετά από τις έντονες βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών, σε ισχύ παραμένουν οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας στην δημοτική οδό Παλαιού Προδρόμου-Κουλούρα Ημαθίας ( λόγω καθίζησης γέφυρας στο ρέμα Κρασοπούλι) και Καστανερής – Λιβαδειών Κιλκίς λόγω καθίζησης μέρους του οδοστρώματος. Αρκετές περιοχές στη βόρεια Ελλάδα έχουν «ντυθεί» στα λευκά από το πρωί,

Πού εστάλη μήνυμα από το 112

Στην διάρκεια της ημέρας εστάλησαν επαναλαμβανόμενα μηνύματα από το 112, προς τους κατοίκους σε αρκετούς Νομούς της χώρας.

 Αναλυτικά, μηνύματα 112 εστάλησαν σε:

Αιτωλοακαρνανία
Ηλεία
Αχαΐα
Νησιά Ιονίου
Κορινθία
Αργολίδα
Λακωνία
Αρκαδία
Καρδίτσα
Τρίκαλα
Δυτική Μακεδονία
Αττική
Εύβοια
Μαγνησία
Σποράδες
Δωδεκάνησα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις