Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα- Airbnb και Καρναβάλι: Σε λίγο δεν θα υπάρχει ούτε «τρύπα» για το τριήμερο- Οι οικονομικές λύσεις

Πάτρα- Airbnb και Καρναβάλι: Σε λίγο δεν...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Ο χάρτης και οι εκτιμήσεις από τον o Θεμιστοκλή Μπάκα, Πρόεδρο του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates, που μιλάει στο thebest.gr

Ελάχιστα είναι τα διαθέσιμα σπίτια που έχουν απομείνει στην Πάτρα και που ενοικιάζονται μέσω Airbnb, για το τριήμερο του Πατρινού Καρναβαλιού καθώς φαίνεται ότι αποτελούν για τους επισκέπτες επιλογή που βρίσκεται πολύ ψηλά στις προτιμήσεις.

Η έντονη κινητικότητα στον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης, «καταγράφει» την τάση που αναμένουμε γενικότερα το τριήμερο της μεγάλης παρέλασης του Πατρινού Καρναβαλιού»

Το Πατρινό Καρναβάλι επιστρέφει μετά από τρία χρόνια απουσίας και φαίνεται ότι οι συμμετοχές καθώς και οι αφίξεις από άλλες περιοχές θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι προ-κρατήσεις στα Airbnb φτάνουν το 98,6% ενώ ο συνολικός αριθμός - δυναμικότητα (εγγεγραμμένα στην πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης Airbnb ) στο Νομό Αχαΐας είναι 894 ακίνητα εκ των οποίων τα 357 στο Δήμο Πατρέων.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr, o Θεμιστοκλής Μπάκας, Πρόεδρος Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates, «σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, πολλοί θα βρεθούν  στην πρωτεύουσα της Αχαΐας την περίοδο των Αποκριών για να ζήσουν  στιγμές μοναδικές, με ξέφρενα πάρτι και διασκέδαση μέχρι το πρωί.

Τα ποσοστά προ-κρατήσεων αγγίζουν το 98,6% για αυτοτελείς κατοικίες ή/και διαμερίσματα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης. Το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις ( άφιξη Παρασκευή 24/2 – αναχώρηση Δευτέρα 27/2) κυμαίνεται από 552€ έως και 1.715€ . Η κατώτατη τιμή αφορά κατοικία 64τμ σε απόσταση 3,2χιλιόμετρα από το κέντρο της Πάτρας, ενώ η ανώτατη τιμή αφορά κατοικία 95τμ στο κέντρο της πόλης.

Φαίνεται ότι δεν είναι λίγοι εκείνοι που κινήθηκαν άμεσα,  οργανώνοντας τη συμμετοχή τους στο Πατρινό Καρναβάλι.  Η έντονη κινητικότητα στον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης, «καταγράφει» την τάση που αναμένουμε γενικότερα το τριήμερο της μεγάλης παρέλασης του Πατρινού Καρναβαλιού». 

Οικονομικές επιλογές για το τριήμερο της μεγάλης παρέλασης   

Όπως εξηγεί ο κ. Μπάκας, «η Αχαΐα διαθέτει και οικονομικές επιλογές για τους ταξιδιώτες που θα θελήσουν να επισκεφτούν τη βασίλισσα του καρναβαλιού. Το παραθαλάσσιο μέτωπο της Αχαΐας, διαθέτει επιλογές για όλα τα οικονομικά βαλάντια. Ακόμη και για τους επισκέπτες που θέλουν να συμμετέχουν στις καρναβαλικές εκδηλώσεις,  αλλά θα ήθελαν να επιλέξουν ένα μέρος πιο ήρεμο, πλησίον της θάλασσας, συνδυάζοντας το ξέφρενο πάρτι των ημερών στους δρόμους της Πάτρας, αλλά και την ομορφιά της φύσης.

Παράλληλα, οι κάτωθι προορισμοί, επιλέγονται κυρίως από οικογένειες που τα παιδιά τους θα συμμετέχουν στο “Καρναβάλι των Μικρών”.

Το κόστος μίσθωσης σε αυτοτελείς κατοικίες ή/και διαμερίσματα κυμαίνεται από 182€ και διαμορφώνεται ανάλογα με το είδος του ακινήτου και τη δυναμικότητα του. Στα Σελιανίτικα, το κόστος μίσθωσης κατοικίας 105τμ με 3 Υ/Δ, διαμορφώνεται στα 367€ για τρεις διανυκτερεύσεις. Στο Λόγγο, studio μισθώνεται προς 182€ για τρεις διανυκτερεύσεις, ενώ στον Αλισσό, κατοικία 85τμ με 2 Υ/Δ προς 405€»

Τα διαθέσιμα ακίνητα αυτή τη στιγμή

Στο κέντρο της πόλης (Άγιος Ανδρέας , Ψηλά Αλώνια , Γούναρη , έως Αγία Σοφια - Πελεκάνο ) τα διάθεσιμα είναι μόλις 7 ακίνητα με τιμές από 243€/ημέρα έως 594€/ημέρα για το χρονικό διάστημα 24/2 άφιξη έως 27/2 (αναχώρηση ). Στην ευρύτερη περιοχή ( από Παραλία - Μιντιλόγλι - Βραχναίικα έως Δρέπανο ) η διαθεσιμότητα είναι 49 (συμπεριλαμβάνονται τα ακίνητα του κέντρου αριθμητικά ) ακίνητα.

Ακράτα :9

Παραλία πλατάνου : 8

Παράλια Τράπεζας :11

Διακοπτο:22 Ελαιώνας : 9

Αίγιο : 18

Σελιανίτικα: 6

 Ψαθόπυργος/ Ροδινή/ Κυανή Ακτή: 4

«Το Πατρινό Καρναβάλι μπορεί να αποτελέσει «αρωγό» τουριστικής ανάπτυξης» 

«Το πατρινό καρναβάλι παρουσιάζει διείσδυση σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, ο κύριος όγκος των επισκεπτών και ιδιαίτερα στο καρναβάλι των μεγάλων προέρχεται διαχρονικά από την Αττική- πάνω από 50%, σε αντίθεση με το καρναβάλι των μικρών που φαίνεται να προσελκύει επισκέπτες από διάφορα μέρη της επικράτειας και, κυρίως, από διάφορες πόλεις της Δυτικής Ελλάδας και των Ιονίων Νήσων. Οι επισκέπτες επιλέγουν το καρναβάλι κυρίως γιατί το θεωρούν «σημείο διασκέδασης» και ευκαιρία να βιώσουν την «καρναβαλική ατμόσφαιρα», ενώ οι εκδηλώσεις του πατρινού καρναβαλιού και το θέαμα που προσφέρουν αποτελούν δευτερεύοντα κριτήρια γι’ αυτούς.

Ο μεγάλος όγκος των επισκεπτών καταφθάνει στην Πάτρα κατά το τελευταίο Σαββατοκύριακο της κορύφωσης των καρναβαλικών εκδηλώσεων, κατά μέσο όρο η διαμονή των επισκεπτών υπολογίζεται στις 2-2,5 ημέρες, με έναν στους 5 επισκέπτες να επιλέγει την αυθημερόν επίσκεψη.  Ωστόσο, θα πρέπει να επισημανθεί ότι ο βαθμός συμμετοχής σε άλλες εκδηλώσεις εκτός Πατρινού καρναβαλιού όπως και οι επισκέψεις σε κάθε είδους αξιοθέατα εξακολουθούν να μην αποτελούν σημεία με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους επισκέπτες της πόλης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Το γεγονός αυτό οφείλεται στην απουσία δικτύωσης των πολιτιστικών πόρων της ευρύτερης περιοχής .

Παράλληλα, η βασίλισσα του καρναβαλιού, η Πάτρα, δεν διαθέτει καρναβαλικό μουσείο -εκθέτοντας στολές, μάσκες, άρματα αλλά και «εικόνες – βίντεο» προηγούμενων χρόνων. Το πατρινό καρναβάλι διαθέτει το σύνολο των παραγόντων για να αξιοποιηθεί τουριστικά στο σύνολο του έτους και όχι μόνο τις ημέρες των εκδηλώσεων» καταλήγει ο κ. Μπάκας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις