Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Έφυγε" ο ομότιμος καθηγητής του τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Βασίλειος Μαρμάρας

"Έφυγε" ο ομότιμος καθηγητής τ...

Το συλλυπητήριο μήνυμα του Συλλόγου Φίλων Κλινικής Αποκατάστασης

Έφυγε από την ζωή ο ο καθηγητής της Κυτταρικής και Μοριακής Βιολογίας του τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Βασίλειος Μαρμάρας. Σε συλλυπητήριο μήνυμά του ο Συλλόγος Φίλων Κλινικής Αποκατάστασης, αναφέρει: 

Η Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Κλινικής Αποκατάστασης εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στο εκλεκτό μέλος του Συλλόγου μας Αν. Καθηγήτρια Μαρία Λαμπροπούλου Μαρμάρα για την απώλεια του συζύγου της Βασιλείου Μαρμάρα.

Ο εκλιπών υπήρξε καθηγητής της Κυτταρικής και Μοριακής Βιολογίας του τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών με πολύ σημαντικό ερευνητικό και εκπαιδευτικό έργο Διετέλεσε κοσμήτορας της σχολής θετικών επιστημών, πρόεδρος του τμήματος Βιολογίας Πρόεδρος της Εφορείας της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πατρών και πρώτος εκλεγμένος Διευθυντής του Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών.

Ως ένδειξη τιμής σε έναν επιστήμονα που τίμησε τόσο το ρόλο του σαν Πανεπιστημιακός Δάσκαλος αλλά και σαν ενεργός πολίτης παραθέτουμε ένα τελευταίο αντίο έτσι όπως το εξέφρασε το εκλεκτό μέλος του συλλόγου μας αφυπηρέτησας καθηγητής του Βιολογικού τμήματος του Παν. Πατρών και τέως πρόεδρος του τμήματος Τάκης Κατσώρης για τον οποίον όχι μόνο υπήρξε δάσκαλος αλλά και συνοδοιπόρος.

 Αποχαιρετιστήριο του Π. Κατσώρη

 «Παραμονή της Πρωτοχρονιάς και της ονομαστικής του εορτής, έφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Μαρμάρας, Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Βιολογίας.

Με σπουδές στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Marburg της Γερμανίας και Harvard των ΗΠΑ, ο κος Μαρμάρας, εκλέχθηκε Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών όπου είχε μια μακρά και επιτυχημένη καριέρα. Με πλούσιο διοικητικό, διδακτικό, συγγραφικό και ερευνητικό έργο, εργάστηκε με συνέπεια και αφοσίωση για την ανάπτυξη της Βιολογίας. Ήταν ένας ευγενής και δοτικός άνθρωπος παράδειγμα προς μίμηση για όλα τα μέλη του Πανεπιστημίου.

Για όσους άμεσα συνεργάστηκαν μαζί του, η προσφορά του ήταν καθοριστική. Ήταν πάντοτε δίπλα σε καθέναν για να ενθαρρύνει, υποστηρίξει και βοηθήσει σε επιστημονικό και ανθρώπινο επίπεδο. Ένας άνθρωπος καλλιεργημένος, με πολύπλευρη προσωπικότητα και ήπιο χαρακτήρα.

Έχοντας επιβλέψει δεκάδες πτυχιακές εργασίες και διδακτορικές διατριβές, είχε τη χαρά να δει τους ανθρώπους που εκπαίδευσε να έχουν πετυχημένη ερευνητική διαδρομή ως καθηγητές σε Ελληνικά και ξένα Πανεπιστήμια, καθώς και σε ερευνητικά κέντρα και να αναγνωρίζουν την καθοριστική του συμβολή στη ζωή τους.

Προσωπικά του οφείλω περισσότερα από κάθε άλλον, μια και συνεργαστήκαμε από τα φοιτητικά μου χρόνια μέχρι πρόσφατα. Μου έδειξε το δρόμο για την έρευνα και διδασκαλία και με βοήθησε να τον περπατήσω, δίνοντάς μου χώρο και δυνατότητες να κάνω ό,τι καλύτερο μπορούσα. Η στάση ζωής του ήταν οδηγός στην καθημερινότητά μου.

Αγαπημένε μου δάσκαλε, συνεργάτη και φίλε, θα σε θυμάμαι πάντοτε, και με θλίψη σού εύχομαι καλό ταξίδι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις