Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Το πιο πολυσυζητημένο διεθνώς θεατρικό hit αυτή τη στιγμή με τη Τζόντι Κόμερ

Το πιο πολυσυζητημένο διεθνώς θεατρικό h...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Ο συγκλονιστικός μονόλογος «Εκ πρώτης όψεως» που αναστάτωσε το Λονδίνο, ετοιμάζεται για Broadway και θα παιχθεί 19/1 μαγνητοσκοπημένος στην Αθήνα

Ναι, η διεθνής θεατρική κοινότητα έχει «κολλήσει» αυτό το διάστημα με την υπερταλαντούχα, βρετανίδα Τζόντι Κόμερ, που μας εντυπωσίασε ως tv star στο κατασκοπευτικό θρίλερ Killing Eve (2018- 2022). H 29χρονη ηθοποιός από το Λίβερπουλ έπαιξε την επικίνδυνη Οκσάνα με έναν δικό της, ιντριγκαδόρικο τρόπο, λες και οι αποστολές της ήταν ταυτισμένες με την ίδια της την ψυχοσύνθεση, αποκτώντας φανατικό κοινό. Μάλιστα, η ήδη βραβευμένη με Emmy και BAFTA Κόμερ έπαιξε  τις τελευταίες σαιζόν στο Λονδίνο, ένα ρόλο – έκπληξη που συγκλόνισε το κοινό. Οι κριτικές μιλούν για ένα πραγματικό ρεσιτάλ, οπότε η παράσταση οδεύει στο Broadway την ερχόμενη άνοιξη. Ενδιάμεσα, θα παρουσιαστεί μαγνητοσκοπημένη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Πέμπτη 19 Ιανουαρίου, στις 8 μ.μ. με ελληνικούς υπότιτλους).

Μιλάμε για ένα πολύκροτο λονδρέζικο sold out με «ουρές» θεατών να περιμένουν την πρωταγωνίστρια για αυτόγραφο. Μια τεράστια επιτυχία στο Θέατρο Harold Pinter του στο West End με συνεχείς παρατάσεις. Παιδί της τηλεόρασης του ΒΒC που ξεχώρισε και στη μίνι σειρά The White Princess (2017), αλλά και ως μοντέλο καμπάνιας του οίκου Loewe, η περιζήτητη ηθοποιός βλέπει την καριέρα της να απογειώνεται στο σανίδι.

Το έργο λέγεται  «Εκ πρώτης όψεως-Prima Facie». Υποδύεται την Τέσσα μια λαμπρή δικηγόρο, με καταγωγή από την εργατική τάξη, που δουλεύει σκληρά και εξελίσσεται σε μία από τις καλύτερες νομικούς στο είδος της: Υπερασπίζεται, εξετάζει κατ’ αντιπαράσταση, κερδίζει δίκες. Ένα απροσδόκητο γεγονός, όμως, την αναγκάζει να αμφισβητήσει τα όρια μεταξύ της πατριαρχικής εξουσίας του νόμου, του βάρους της αποδείξεως και της ηθικής.

Με την υπογραφή της διακεκριμένης συγγραφέως Σούζι Μίλλερ καταχειροκροτείται ένας  συγκλονιστικός δραματικός μονόλογος. Αλλωστε η λογοτέχνιδα είναι πρώην δικηγόρος με εξειδίκευση στα ανθρώπινα δικαιώματα και στα δικαιώματα των παιδιών. Το 2020, το έργο τιμήθηκε από την Ένωση Αυστραλών Κριτικών με το μεγάλο βραβείο της καλύτερης παραγωγής στις κατηγορίες θεάτρου, κινηματογράφου και τηλεόρασης καθώς και με το βραβείο του καλύτερου δράματος, ενώ, την ίδια χρονιά, απέσπασε επίσης το βραβείο «David Williamson» ως το καλύτερο θεατρικό κείμενο του 2020. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Τζάστιν Μάρτιν.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View