Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Στη 2η αίθουσα του Πάνθεον στην Πάτρα θα προβάλλεται από 29/12 το φιλμ "Στη Σκιά του Καραβάτζιο"

Στη 2η αίθουσα του Πάνθεον στην Πάτρα θα...

Στην προβολή των 20.15 - Νωρίτερα στις 18.00 συνεχίζεται για 2η εβδομάδα το ανιμέισον φιλμ "Ο Παπουτσωμένος Γάτος: Η Τελευταία Επιθυμία"

Με την προβολή 2 ταινιών συνεχίζει το πρόγραμμα της η 2η αίθουσα του Πάνθεον στη Δημ. Γούναρη και Κανακάρη στην Πάτρα από την Πέμπτη 29/12 έως και την Τετάρτη 4/1/2023.

*Διευκρινίζεται ότι το Σάββατο 31/12/2022, παραμονή της Πρωτοχρονιάς δεν θα πραγματοποιηθούν προβολές.

Σύμφωνα λοιπόν με το πρόγραμμα, καθημερινά έως και τις 4 Ιανουαρίου με εξαίρεση το Σάββατο 31/12, στις 18:00 θα παίζεται η παιδική ανιμέισον ταινία «Ο ΠΑΠΟΥΤΣΩΜΕΝΟΣ ΓΑΤΟΣ: Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΘΥΜΙΑ».

Σκηνοθεσία: Τζόελ Κρόφορντ

Διάρκεια: 96 λεπτά

Είδος ταινίας: Κινούμενα σχέδια.

Το φιλμ παίζεται μεταγλωττισμένο στα ελληνικά.

Περίληψη

Για πρώτη φορά μετά από παραπάνω από μια δεκαετία, η DreamWorks Animation παρουσιάζει μια νέα περιπέτεια στο κινηματογραφικό σύμπαν του Σρεκ καθώς ο τολμηρός ληστής, Γάτος Σπιρουνάτος ανακαλύπτει πως το πάθος του για κίνδυνο και η αδιαφορία του για την ασφάλεια έχουν επιπτώσεις. Ο Σπιρουνάτος έχει σπαταλήσει τις έξι από τις επτά ζωές του, αν και ο ίδιος είχε πάψει να τις μετράει εδώ και καιρό. Η επιθυμία να ξανακερδίσει τις χαμένες ζωές του οδηγεί τον Γάτο στην σπουδαιότερη περιπέτεια του. Ξεκινάει λοιπόν ένα επικό ταξίδι στο Μαύρο Δάσος για να βρει το μυθικό Αστέρι των Ευχών και να αποκαταστήσει τις χαμένες ζωές του.

Η ταινία ήδη γνωρίζει επιτυχία με τις παγκόσμιες εισπράξεις να φτάνουν τα 59 εκατ. δολάρια.

Στην προβολή των 20:15 θα παίζεται η ταινία με τίτλο «Στη Σκιά του Καραβάτζιο - Caravaggio’s Shadow» σε σκηνοθεσία: Μικέλε Πλασίντο που κάνει πρεμιέρα στις Ελληνικές αίθουσες στις 29 Δεκεμβρίου 2022 σε διανομή της εταιρείας Rosebud.21.

Παραγωγή: Φεντερίκα Βινσέντι.

Σενάριο: Σάντρο Πετράλια, Μικέλε Πλασίντο, Φιντέλ Σινιορίλε

Φωτογραφία: Μισέλ Ντ' Ατανάζιο

Μοντάζ: Κονσουέλο Κατούτσι

Πρωταγωνιστούν οι: Ρικάρντο Σκαμάρτσιο, Μικαέλα Ραματζότι, Λουί Γκαρέλ και η Ιζαμπέλ Ιπέρ.

Διάρκεια: 120 λεπτά.

Περίληψη

Ιταλία, 1600 μ.Χ. Ο Μικελάντζελο Μερίζι, γνωστότερος και ως Καραβάτζιο, είναι ένας ιδιοφυής καλλιτέχνης που επαναστατεί ενάντια στους αυστηρούς κανόνες της Συνόδου του Τρέντο σχετικά με τη απεικόνιση θρησκευτικών εικόνων, χρησιμοποιώντας πόρνες, κλέφτες και αστέγους σα μοντέλα για τους θρησκευτικούς του πίνακες. Όταν ο Καραβάτζιο καταδικαστεί σε θάνατο έπειτα από μια μονομαχία ερωτικής αντιζηλίας, ο Πάπας Παύλος Ε’ αναθέτει σε έναν μυστικό πράκτορα του Βατικανού να διεξάγει πλήρη έρευνα γύρω από τον εκκεντρικό καλλιτέχνη, έτσι ώστε να αποφασίσει αν θα του δώσει χάρη.

H ζωή και το έργο του Καραβάτζιο σε μια συναρπαστική βιογραφία. Ένας από τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες που έχει ποτέ γνωρίσει ο πλανήτης, ο αιρετικός, έντονος, ιδιοφυής Καραβάτζιο, πρωταγωνιστεί σε ένα διαφορετικό πορτρέτο που μας συστήνει την πολυτάραχη ζωή ενός ανθρώπου, ο οποίος πάλεψε όλη του τη ζωή με το κατεστημένο με μία και μόνο αποστολή: η Τέχνη να κλείνει μέσα της την αλήθεια.

Μετά από πενήντα χρόνια στον χώρο του κινηματογράφου και άλλες δεκατρείς ταινίες, ο 76χρονος Ιταλός ηθοποιός και σκηνοθέτης Μικέλε Πλασίντο επέλεξε να αφιερωθεί στην ιστορία της περίπλοκης και περιπετειώδους ζωής του Καραβάτζιο, με στόχο να συλλάβει τις βαθιές αντιφάσεις που επιφύλαξε η ζωή αυτή - το σκοτάδι των βαθιών του βασάνων.

Ο Πλασίντο ήθελε η ταινία να αποκαταστήσει την αυθεντικότητα του καλλιτέχνη Καραβάτζιο, με όλα του τα ελαττώματα, τις αρετές και τη βαθιά του ανθρωπιά, ενώ ταυτόχρονα να απεικονίζει την πλήρη αλήθεια για την εποχή στην οποία ζούσε -τις εικόνες, τις μυρωδιές, τις γεύσεις- μακριά από ακαδημαϊσμούς και ωραιοποιήσεις.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture