Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Το Βραβείο της Καλύτερης ταινίας κέρδισε το φιλμ «Elvis» από την Αυστραλιανή Κινηματογραφική Ακαδημία

Το Βραβείο της Καλύτερης ταινίας κέρδισε...

Το φιλμ του Μπαζ Λούρμαν με τον Όστιν Μπάτλερ είχε και μία αρκετά καλή πορεία στα διεθνή ταμεία

Η ταινία «Elvis» του Μπαζ Λούρμαν για τον αξέχαστο βασιλιά του ροκ εντ ρολ, κυριάρχησε στην τελετή απονομής των βραβείων της Αυστραλιανής Ακαδημίας Κινηματογραφικών και Τηλεοπτικών Τεχνών (AACTA).

Το βιογραφικό φιλμ για τον Έλβις Πρίσλεϊ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον Αύγουστο του 1977, σε σκηνοθεσία του Αυστραλού Μπαζ Λούρμαν απέσπασε τα βραβεία της Καλύτερης Ταινίας και Καλύτερης Σκηνοθεσίας και άλλες εννέα (9) διακρίσεις.

Η συγκινητική ταινία που προβλήθηκε το περασμένο καλοκαίρι και στην Πάτρα, διεκδίκησε επίσης το βραβείο Καλύτερου Α' Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του εντυπωσιακού Όστιν Μπάτλερ ως Έλβις Πρίσλεϊ και το βραβείο καλύτερου Β' Γυναικείου Ρόλου για την Ολίβια ΝτεΓιονγκ. Το φιλμ ενδεχομένως να έχει καλή τύχη και στα ερχόμενα Όσκαρ. Οι εισπράξεις της ταινίας «Elvis» όπου έπαιζε και ο Τομ Χανκς στο ρόλο του αμφιλεγόμενου μάνατζερ του Πρίσλει, έφτασαν παγκοσμίως τα 286 εκατ. δολάρια.

Στο μεταξύ στον ηθοποιό Κρις Χέμσγουορθ απονεμήθηκε το βραβείο Πρωτοπορίας με το οποίο αναγνωρίζονται τα επιτεύγματα, οι ικανότητες και η επιτυχία του Αυστραλού επαγγελματία τού κινηματογράφου που εμπνέει άλλους στη βιομηχανία. Ο Χέμσγουορθ τιμήθηκε για την εξαίρετη καριέρα του, καθώς και για την προσφορά του στην αυστραλιανή κινηματογραφική βιομηχανία.

Με στοιχεία & από το ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture