Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Σαίξπηρ στον Πειραιά:«Κολάζει» η eighties Εβελίνα Παπούλια, σκηνοθετεί o Λευτέρης Γιοβανίδης

Σαίξπηρ στον Πειραιά:«Κολάζει» η eightie...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Μεγάλο σούσουρο με το κορμί της αλλοτινής πρωταγωνίστριας των «Δυο Ξένων» ειδικά με μεταλιζέ κολάν – Δεσπόζει στις «Εύθυμες κυράδες του Ουίνδσορ»

Μια από τις καινούριες θεατρικές παραστάσεις στην πρωτεύουσα που ακούγεται πολύ είναι «Οι εύθυμες κυράδες του Ουίνδσορ» που βασίζονται στην ομώνυμη σαιξπηρική κωμωδία. Καταρχήν έχει κάνει μεγάλη εντύπωση το πολύ φαντεζί style της δεκαετίας του ’80  (γκλίτερ, βάτες, λαμέ, βινίλ, «κοκοράκια», έντονα και γυαλιστερά χρώματα, μάσκες μασκαράτας κλπ) και η προσέγγιση ως μιούζικαλ με ζωντανή ορχήστρα χάρη στη σκηνοθετική υπογραφή του γνώριμου στην Πάτρα, Λευτέρη Γιοβανίδη. Από εκεί και πέρα τα κους κους επικεντρώνονται στην απίστευτη σιλουέτα της Εβελίνας Παπούλια η οποία όντας και χορεύτρια ξεσηκώνει τα βλέμματα και τρελαίνει κόσμο με κρόσσια και μεταλιζέ κολάν, ως  αναπόσπαστο κομμάτι ενός ολοζώντανου θεατρικού eighties party. H ευχάριστη ιστορία που είναι γεμάτη με ερωτικές παρεκτροπές, ζηλοτυπίες και παραξηγήσεις έχει κεντρικό ήρωα τον  ξεπεσμένος και γοητευτικός απατεώνα Τζον Φάλσταφ, που στέλνει την ίδια ερωτική επιστολή σε δύο πλούσιες παντρεμένες. Πιστεύει πως τυφλωμένες από το πάθος, θα  του δώσουν τα χρήματα που θέλει, αλλά εκείνες θα του δώσουν ένα καλό μάθημα.

Στους βασικούς ρόλους χειροκροτούνται πέρα από την Εβελίνα Παπαντωνίου, οι Ελένη Κοκκίδου, Τάνια Τρύπη, Αργύρης Ξάφης, Θανάσης Βλαβιανός, Αλμπέρτο Φάις, τα σκηνικά είναι του Πάρη Μέξη, τα κοστούμια της Ιωάννας Τσάμη και η μουσική του Θέμη Καραμουρατίδη. Θυμηθείτε πως το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά είναι ένας εκπληκτικός μνημειακός χώρος – αξιοθέατο της περιοχής.

 Όπως εξηγεί η Εβελίνα Παπαντωνίου «Ερμηνεύω τον ρόλο της Μεγκ. Η καλύτερη Φιλη της είναι η Αλις. Ζει εναν βαλτωμένο  γάμο  καθώς από τα πολλά χρόνια ο σύζυγος της την θεωρεί δεδομένη και αδιαφορεί! Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ο Φαλσταφ της στέλνει ένα ερωτικο γράμμα. Αρχικά κολακεύεται αλλά είναι ηθικό πλάσμα και δεν θα απατούσε τον σύζυγο της. Όταν συνειδητοποιεί πως το ίδιο ακριβώς γράμμα το έχει στείλει και στην Αλις στήνει σχέδιο εκδίκησης. Είναι σνομπ είναι νεόπλουτη, αυταρχική δεν σηκώνει πολλά πολλά…».

Πρόσφατα διαβάσαμε δημοσιεύματα που βασίζονται αποκλειστικά στο aerobic look της επί σκηνής με περούκα και το περιβόητο κολάν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View