Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Παράφρων κανίβαλος της γκουρμέ κουλτούρας ο Ρέιφ Φάινς; Ηρθε «To μενού» στη Veso

Παράφρων κανίβαλος της γκουρμέ κουλτούρα...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Μια κωμωδία τρόμου με κριτική στάση στο σύγχρονο life style ή αλληγορικό θρίλερ, που συγκεντρώνει στην πλειοψηφία τους θετικές κριτικές

Ενας λατρεμένος βετεράνος του θεάματος, ο 59χρονος βρετανός Ρέιφ Φάινς συναντά δυο περιζήτητους stars της νέας γενιάς, την Ανια Τέιλορ Τζόι και το Νίκολας Χουλτ, σε ένα «τρελό», ολίγον αλλόκοτο φιλμ που τώρα ξεκινάει τις προβολές του στα Odeon της Veso Mare. Πρόκειται για «Το μενού» που χαρακτηρίζεται μαύρη κωμωδία τρόμου αλλά και φιλοσοφημένο θρίλερ με συμβολικές ή αλληγορικές αναφορές. Εισπράττει από τους ειδικούς τρία, τέσσερα και τεσσεράμισι  αστέρια εγκωμιαστικής βαθμολογίας. Ακολουθεί την ιστορία ενός νεαρού ζευγαριού που φθάνει σε ένα αυστηρά πριβέ εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας σε ιδιωτικό, απομονωμένο νησί. Εκεί το περιμένουν μακάβριες εκπλήξεις με ενορχηστρωτή έναν σοκαριστικό σεφ που διαφεντεύει τα πάντα.  (Ο Φάινς στο ρόλο του σεφ εμφανίζεται εφιαλτικός και σατανικός λες και θέλει να εκδικηθεί με δικτατορική έπαρση την αφελή και ματαιόδοξη πελατεία του).

Στο περιβάλλον του ρεστοράν κυριαρχούν οι πλούσιοι και διάσημοι συνδαιτημόνες που δεν ταιριάζουν με το ζευγάρι των πρωταγωνιστών.  Η σκηνοθεσία είναι του Μαρκ Μάιλοντ που έχει «σκίσει» στο Game of Thrones και προσφέρει μοναδικές εικόνες έστω κι αν υπάρχει ένσταση στο ρυθμό εξέλιξης της υπόθεσης. Το κοινωνικό χάσμα και το «δήθεν» της πανάκριβης κουζίνας με τα ακατανόητα μοριακά πιάτα και τα ακραία μενού μπαίνουν στο στόχαστρο με παρανοική προσέγγιση.

Οι πρωταγωνιστές στις επίσημες πρεμιέρες...

Οι πρωταγωνιστές στις επίσημες πρεμιέρες της ταινίας σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View