Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Το φιλόδοξο φιλμ "Άμστερνταμ" από την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022 και στις Πατρινές αίθουσες

Το φιλόδοξο φιλμ "Άμστερνταμ" ...
Μαρτάτος Tάκης

Πρόκειται για τη νέα, αξιόλογη ταινία του βραβευμένου Αμερικανού σκηνοθέτη/σεναριογράφου David O. Russell

Φιλόδοξο φιλμ το «Άμστερνταμ – Amsterdam», που αποτελεί τη νέα ταινία του βραβευμένου Αμερικανού σκηνοθέτη/σεναριογράφου David O. Russell (Οδηγός Διαπλοκής - American Hustle, Οδηγός Αισιοδοξίας), ο οποίος ξεκίνησε με τα ανεξάρτητα φιλμ «Spanking the Monkey» (1994) και «Flirting with Disaster» (1996) που είχαν ξεχωρίσει στα Φεστιβάλ Σάντανς και Καννών.

Το «Άμστερνταμ», το διαφημιστικό τρέιλερ του οποίου παίζεται εδώ και πάνω από ένα μήνα στις αίθουσες, κάνει πρεμιέρα σε διανομή της Feelgood, στην Ελλάδα την Πέμπτη 3/11/2022 και στην Πάτρα θα παιχθεί στη 2η αίθουσα του Πάνθεον και στα Odeon Veso Mare.

Μια συναρπαστική και εξαιρετικά περίτεχνη ιστορία που συνυφαίνει πανέξυπνα τα ιστορικά δεδομένα με τη μυθοπλασία, σε μια μοναδική κινηματογραφική εμπειρία από τα studios 20th Century Studios και New Regency. Η συγκλονιστική επική ταινία μυστηρίου όπου παρακολουθούμε τρεις πολύ καλούς φίλους που βρίσκονται ξαφνικά μπλεγμένοι στις πιο σοκαριστικές μυστικές συνωμοσίες στην ιστορία της Αμερικής.

Πρωταγωνιστεί ο βραβευμένος με Oscar β’ ανδρικού ρόλου, Christian Bale, ηθοποιός που έχει ξαναδουλέψει με τον 64χρονο σκηνοθέτη David O. Russell όπως στο «The Fighter» το 2010 για το οποίο και κέρδισε το βραβείο Όσκαρ. Επίσης παίζουν η δύο φορές υποψήφια για Oscar Margot Robbie καθώς και οι John David Washington, Alessandro Nivola, Andrea Riseborough, Anya Taylor-Joy, Chris Rock, Matthias Schoenaerts, Michael Shannon, Mike Myers, Taylor Swift, Zoe Saldaña, ο βραβευμένος με Oscar α’ ανδρικού, Rami Malek και ο βραβευμένο με 2 Oscar, Robert De Niro, ο οποίος είχε ένα βασικό ρόλο στο αριστουργηματικό φιλμ του Ντέιβιντ Ο’ Ράσελ, «Silver Linings Playbook – Οδηγός Αισιοδοξίας» το 2012, όπου η Jennifer Lawrence τιμήθηκε με το Όσκαρ καλύτερου α’ γυναικείου ρόλου.

Σενάριο-σκηνοθεσία στο «Άμστερνταμ», ο πέντε φορές υποψήφιος για  Oscar, David O. Russell.

Διάρκεια: 134 λεπτά. Η ταινία μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει σε εισπράξεις κοντά στα 25 εκατ. δολάρια. Στο Metacritic έχει μέσο όρο που προσεγγίζει το 50%.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture